Skip to content Skip to footer

Hotel verkopen Amsterdam? Bent u als investeerder op zoek naar een hotel in Amsterdam dat te koop staat of wilt u als hoteleigenaar uw hotel in Amsterdam verkopen? We helpen u graag verder. Diverse hotels in Amsterdam zijn op zoek naar een investeerder. Zowel stadshotels, zakenhotels, familiehotels als airporthotels worden te koop aangeboden.

Waarom koopt u een hotel in Amsterdam?

De Amsterdamse hotelsector zit in een stijgende lijn en zijn geliefd bij investeerders. Onroerend goed prijzen liggen lager dan in vergelijkbare andere Europese hoofdsteden als Berlijn, Brussel, Londen en Parijs en dat maakt dat de hotels in Amsterdam een goede investering met een leuk rendement zijn. Jaarlijks is er een stijgende lijn in het aantal overnachtingen waar te nemen en ook de komende jaren zal deze trend zich in positieve zin voortzetten. Amsterdam spreekt bij veel bezoekers aan de stad nog altijd tot de verbeelding en het aantal zakelijke reizigers neemt gestaag toe. In de stad hebben ruim 7 van de top 500 ondernemingen ter wereld hun hoofdkantoor gevestigd. Amsterdam biedt uitstekende mogelijkheden om zaken te doen in een internationaal netwerk dat gekenmerkt wordt door een professionele service en een hoge mate van dienstverlening.

Hotel kopen Amsterdam of hotel verkopen Amsterdam?

Hotel kopen Amsterdam / Hotel verkopen Amsterdam – Mogelijkheden om een hotel in Amsterdam te kopen en verkopen

Het kan zijn dat u een investering zoekt waar u op lange termijn rendement van verwacht. In Amsterdam heeft u de mogelijkheid om in uiteenlopende hotels te investeren. Veel hoteliers zoeken een mogelijkheid om hun hotel te verbouwen, te renoveren of andere investeringen te doen om de gasten nog verder tegemoet te komen. Door in dit soort hotels te investeren bent u zeker dat het hotel geëxploiteerd wordt en daarmee bent u van maandelijkse huurinkomsten voorzien. Investeren in een ‘going business’ heeft als bijkomend voordeel dat u overzichten in kunt zien van de gerealiseerde bezettingsgraad van de voorbije jaren. Daarnaast kunt u investeren in een bestaand hotel dat op zoek is naar zowel een investeerder als een exploitant of u kiest voor een complete nieuwbouw. Laat ons uw wensen weten en wij doen u een interessant investeringsvoorstel voor een hotel in Amsterdam.

Kleine en grote hotels (ver)kopen in Amsterdam

Amsterdam heeft een gevarieerde hotelsector. Indien u op zoek bent naar een klein hotel met slechts een paar kamers of gesettelde hotels met een kameraantal dat tussen de twee- en driehonderd ligt brengen wij u in contact met (ver)kopende partijen. We voeren verkennende gesprekken en indien u dat wenst kunnen we namens u onderhandelen. Zo bespaart u veel tijd en soms ook een aardig bedrag op de totale investeringssom. Neem contact met ons op en wij gaan voor u op zoek naar de perfecte investeringsmogelijkheid in een van de Amsterdamse hotels. Midden in het centrum, met uitzicht op het water, in de buurt van het Vondelpark of toch liever in de Amsterdamse Pijp, niets is onmogelijk. Ook als u als hoteleigenaar op zoek bent naar mogelijkheden om uw hotel te verkopen of als u een investeerder zoekt dan zijn wij u graag van dienst. Contact opnemen verplicht u tot niets het opent wel de weg naar kansen en mogelijkheden.

Hotel kopen of verkopen in Amsterdam FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen over hotel kopen of verkopen in Amsterdam. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie ontvangen over hotel kopen of verkopen in Amsterdam? Stel uw vraag via het contactformulier en u ontvangt zo spoedig een antwoord.

1. Waarom zijn hotels in Amsterdam interessant om te kopen of verkopen?

Hotels in Amsterdam zijn de laatste jaren erg in trek. Dit zowel bij investeerders als hoteleigenaren die hun bezit willen verkopen. Het onroerend goed in de stad is goedkoper dan in wereldsteden als Berlijn, Brussel, Londen en Parijs. Dat maakt de hotelmarkt erg interessant. Het toerisme in Amsterdam neemt jaarlijks toe en de bestaande hotelmarkt kent een hoge bezettingsgraad. Te koop staande hotels staan over het algemeen niet lang te koop. De markt biedt zowel mogelijkheden voor kopers als verkopers.

2. Hoe kan ik mijn hotel in Amsterdam verkopen?

Uw hotel verkopen is vaak een emotionele beslissing. Een hotel in Amsterdam verkopen kan op meerdere manieren. De adviseurs van Investment Corporation Holland gaan samen met u op zoek naar een geschikte investeerder. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek worden uw wensen overzichtelijk in beeld gebracht en gaan de medewerkers op basis van no cure no pay aan de slag.

3. Op welke basis kan ik een hotel kopen of verkopen in Amsterdam?

De Amsterdamse hotelbranche floreert en kent jaarlijks nog steeds een gestage groei in het aantal overnachtingen. U kunt een hotel kopen puur als investering. Hierbij heeft u het hotel in eigendom, maar laat u de exploitatie over aan bijvoorbeeld de verkoper. Hoteliers verkopen hun bezit om gewenste investeringen te kunnen doorvoeren en het hotel te verbeteren. Als u in dit soort hotels investeert bent u zeker van maandelijkse huurinkomsten en een hotel dat op professionele wijze wordt geëxploiteerd. In bedrijf zijnde hotels beschikken over actuele jaarcijfers en u kunt de bezettingsgraad van de voorbije jaren inzien. In Amsterdam worden nog regelmatig nieuwe hotels gebouwd en geopend. Zo kunt u een nieuw hotel kopen en zelf voor de exploitatie zorgdragen. U kunt er ook voor kiezen om in deze bouwplannen te investeren en de exploitatie uit te besteden. De verschillende mogelijkheden zijn ook van toepassing als u een hotel in Amsterdam te koop wilt zetten. U kunt ervoor kiezen om een zogenaamde sale en leaseback met een investeerder overeen te komen, zodat u uw bedrijf na de verkoop gewoon voort kunt zetten.

4. Waar moet ik rekening mee houden als ik een hotel koop in Amsterdam?

Bij het kopen van een hotel in Amsterdam heeft u een bepaalde strategie en/of verwachtingspatroon. U kunt een hotel kopen en het renoveren, waarna u het gelijk weer verkoopt. U kunt ook een hotel kopen van de bestaande uitbater. Hierbij blijft de verkoper het hotel exploiteren en heeft u maandelijkse inkomsten uit de huur. Als u een hotel koopt is het belangrijk om naar de achtergrond van het hotel te kijken. Hoe is de bezettingsgraad de voorbije jaren geweest en voldoet deze aan de trend? Is de vraagprijs in overstemming met de locatie van het hotel? Hoe is de staat van onderhoud en welke reparaties, verbouwingen en verbeteringen zijn op korte termijn noodzakelijk om het hotel optimaal te laten functioneren?

5. Hoe wordt de waarde bepaald van mijn hotel dat te koop staat in Amsterdam?

Het spreekt voor zich dat uw hotel door een taxateur op waarde wordt geschat. Deze waarde wordt bepaald door verschillende factoren waaronder de ligging, de bereikbaarheid, aanwezige voorzieningen, het bouwjaar, aantal hotelkamers, faciliteiten en de staat van onderhoud. Investeerders zijn, zeker bij een eventuele sale en leaseback constructie, geïnteresseerd in de bedrijfseconomische omstandigheden van het hotel dat u verkoopt. Vergelijkingen worden gemaakt met branche gemiddelden voor gelijkwaardige hotels op eenzelfde locatie. U kunt er van uitgaan dat er een verschil zit in de emotionele waarde en de waardebepaling door een taxateur en/of investeerder.

6. Kan ik een hotelkamer kopen in Amsterdam?

Ja, zowel kleinere als grotere hotel(ketens) bieden tegenwoordig mogelijkheden om een enkele hotelkamer te kopen. U wordt dan eigenaar van een of meerdere hotelkamers en in een gemeenschappelijk deel van het hotel. U hoeft zich geen zorgen te maken over leegstand, want Amsterdam kent een hoge bezettingsgraad. Het hotel wordt door professionals uitgebaat zonder dat u zich daar zorgen over dient te maken. Een hotelkamer kopen is een lucratieve vorm van beleggingsvastgoed met zekere inkomsten.

7. Welke voordelen heeft hotel kopen of verkopen in Amsterdam?

Amsterdam is nog altijd een van meest populaire bestemmingen voor een citytrip in Europa. De stad trekt jaarlijks bezoekers van over de hele wereld. Het zijn niet alleen toeristen die de stad gedurende een paar dagen verkennen en ontdekken. Ook internationale congressen van diverse beroepsgroepen vinden jaarlijks in de stad plaats. Zowel toeristen als zakelijke bezoekers verblijven in de vele hotelkamers die de stad rijk is. De hotels in Amsterdam hebben een hoge bezettingsgraad.

8. Welke nadelen staan tegenover de voordelen?

De bereikbaarheid en dan met name de parkeergelegenheid van en bij hotels laten soms te wensen over. Afhankelijk van de doelgroep die een hotel heeft, is dit iets om wel degelijk rekening mee te houden. Datzelfde geldt ook voor de vanzelfsprekendheid die in menig hoteluitbater is gevaren. Het is gevaarlijk voor de continuïteit van een hotel om te denken dat de gasten u toch wel weten te vinden. Het hotel, de hotelkamers en faciliteiten dienen regelmatig onderhouden te worden. Het is onderdeel van de dienstverlening.

9. Wat moet ik nog meer weten over een hotel kopen of verkopen in Amsterdam?

Als u overweegt een hotel te kopen of verkopen in Amsterdam, maar wel wat hulp kunt gebruiken kunt u voor advies terecht bij Investment Corporation Holland. De ervaren adviseurs hebben ruime ervaring met het aan- en verkopen van bedrijfsonroerendgoed goed in binnen- en buitenland. U wordt gedurende het hele proces bijgestaan en indien gewenst onderhandelt ICH namens u over een aan- of verkoopprijs. Ook als u meer wilt weten over de mogelijkheden om op basis van sale en leaseback uw hotel te verkopen bent u bij ICH aan het juiste adres.

10. Wat is voor een investeringsmaatschappij van belang als ik mijn hotel wil verkopen?

Potentiële investeerders zijn geïnteresseerd in zowel de waarde van het vastgoed, de inventaris en de goodwill. De waarde van het hotel is van essentieel belang. Om de waarde te berekenen wordt naar verschillende aspecten gekeken, waarbij de aandacht ligt op de omzet, de winst, de cashflow en eventuele aandelen als er sprake is van een beursgenoteerde onderneming. Op basis van de locatie en waarde van het pand kan de toegevoegde waarde bepaald worden. Een investeerder is daarnaast geïnteresseerd in de groeipotentie.

11. Is het veilig om mijn hotel te verkopen aan een buitenlandse investeerder?

Onroerend goed dat zich in Nederland bevindt, wordt overeenkomstig de Nederlandse wet- en regelgeving verkocht. Hierbij zijn de Nederlandse regels van toepassing. De overeenkomst wordt opgemaakt door een notaris en in de Nederlandse taal. U kunt een buitenlandse investeerder vooraf nakijken en zien of er anderen zijn die eerdere ervaringen hebben.

12. Kan ik een hotel in Amsterdam kopen en het als een bedrijf in werking overnemen?

Hotels worden vaak als volledig operationeel bedrijf overgenomen. Het hotel blijft in bedrijf en u heeft als investeerder direct inkomsten uit de verhuur van kamers, restaurants en bars, en overige diensten die het hotel aanbiedt. Bent u op zoek naar een leegstaand hotel of een hotel dat gesloten is? Ook dan zijn er in Amsterdam en de directe omgeving interessante mogelijkheden.

13. Kan ik meer informatie krijgen over een hotel dat in Amsterdam wordt verkocht?

Online vindt u eerder beperkte informatie over hotel(s) en ander recreatief vastgoed dat te koop staat. Om volledige inzage in een pand of omschrijving te krijgen, is het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring meestal een vereiste. Na ondertekening van de verklaring ontvangt u de gedetailleerde gegevens.

14. Is investeren in een hotelkamer in Amsterdam interessant?

Ja, de bezettingsgraad van hotels in en om Amsterdam is hoog en neemt jaarlijks toe. Met een investering in een hotelkamer bent u vrijwel zeker van een gegarandeerde opbrengst zonder dat u daar zelf veel inspanning voor verricht. Het hotel wordt professioneel uitgebaat, regelmatig onderhouden en daar waar nodig geüpgraded.

15. Ik heb een familiehotel in hotel. Kan ik losse kamers verkopen of moet ik het hele hotel verkopen?

Wat en hoe u uw hotel of appartementengebouw wilt verkopen, hangt af van de doelstelling die u voor ogen heeft. Vaak is het voor een familiehotel interessanter om voor het volledige hotel een investeerder te zoeken. Afhankelijk van het feit of u zelf het beheer en de exploitatie wilt voortzetten bent u dan gebonden aan een partij en niet aan meerdere particuliere investeerders.

16. Ik wil mijn hotel verkopen en terughuren. Is dat mogelijk?

Sale en leaseback constructies kunnen ook bij de verkoop van hotel onroerend goed toegepast worden. Er zijn diverse investerings- en vastgoedmaatschappijen die zich gespecialiseerd hebben in het aankopen en verhuren van hotels. Het voordeel van een sale en leaseback overeenkomst is dat u inspraak heeft in de voorwaarden en dat u daar kunt over onderhandelen.

Gerelateerde onderwerpen: