Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wij werken hoofdzakelijk onder exclusiviteit en op no cure no pay basis. Wilt u meer weten over de vraag & aanbod van Investment Corporation Holland? Vul dan het contactformulier in.

Sale and leaseback vraag en aanbod.
Sale and leaseback vraag en aanbod.

Sale and leaseback vraag en aanbod FAQ

Hier vindt u veel gestelde vragen over sale en leaseback vraag en aanbod. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie ontvangen over sale en leaseback? Stel uw vraag via het contactformulier en u ontvangt zo spoedig een antwoord.

1. Wat is sale en leaseback?

Sale en leaseback is een vorm van financiering die zowel voor particulieren als ondernemers interessant kan zijn. Door het verkopen en direct terug huren van onroerend goed, een wagenpark en/of bedrijfsmaterialen beschikt u over extra liquide middelen. U kunt hetgeen u verkocht heeft blijven gebruiken en betaald daarvoor maandelijkse lease bedragen.

2. Hoe groot is het bestaande sale en leaseback aanbod?

Het aanbod varieert en wordt regelmatig aangevuld met nieuwe of andere investeringsmogelijkheden. Net zoals bij onroerend goed en roerende goederen dat verkocht wordt, zijn er dagelijks veranderingen.

3. Hoe vind ik een investeerder?

Investment Corporation Holland, ICH, brengt vraag en aanbod samen. U kunt samen met ervaren professionals zoeken naar een geschikte lease- en/of investeringsmaatschappij. Daarbij gaan we uit van uw profiel, de omschrijving van uw onderneming en de doelstelling die u wilt realiseren met de sale en leaseback van een bedrijfspand of bedrijfsmaterieel.

4. Waar moet ik rekening bij houden bij het zoeken van een geschikte investeerder?

Zoek bij voorkeur een investeerder of leasemaatschappij die ervaring heeft met onroerend goed, bedrijfsmateriaal of een wagenpark. Iemand die affiniteit heeft met de branche waarin u werkzaam bent, of, in geval u een privé woning verkoopt, met het investeren in particulier onroerend goed. Ervaren investeerders kunnen risico’s inschatten en weten uit eerdere ervaring hoe een sale en leaseback overeenkomst eruit ziet.

5. Kan ik gericht zoeken naar onroerend goed?

Wanneer u wilt investeren in recreatief onroerend goed, appartementen, bedrijfspanden of andere vormen van onroerend goed dan kunt u dat op basis van no cure no pay uitbesteden aan ICH. Aan de hand van het opgegeven profiel gaan de medewerkers voor u aan de slag met het zoeken van geschikte locaties en panden. Dit kan zowel in binnen- als buitenland.

6. Ik wil investeren in recreatief onroerend goed. Kunt u mij daarbij helpen?

Door een zo uitgebreid mogelijke profielomschrijving te maken, selecteren onze medewerkers voor u recreatief onroerend goed dat past bij uw omschrijving. Het gericht zoeken op basis van locatie, omvang, oppervlakte, bestemming etc. maakt dat u niet eindeloos bezig bent met het bezoeken van projecten die niet aansluiten bij hetgeen u voor ogen heeft. ICH kan ook namens u onderhandelen over de inhoud van de overeenkomst.

7. Hoe groot is het buitenlandse aanbod voor sale en leaseback?

Net zoals het binnenlandse aanbod wisselen zowel de vraag en aanbod van buitenlandse sale en leaseback mogelijkheden regelmatig. Dat is zowel van toepassing voor onroerend goed, bedrijven, wagenparken en bedrijfsmiddelen. Wilt u investeren in het buitenland of zoekt u een buitenlandse investeerder? ICH brengt verkopers en investeerders uit binnen- en buitenland samen. Uiteraard kunt u rekenen op een professionele en discrete werkwijze.