Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hotel verkopen New York? New York is de meest liquide hotel beleggingsmarkt ter wereld. Ondanks de opkomst van de zogenaamde huis-ruil mogelijkheden blijft New York voor hotel beleggers het absolute nummer een doel. Een hotel kopen of verkopen in New York gebeurd op dagelijkse basis en het aantal transacties dat jaarlijks plaatsvind zit nog altijd in een stijgende lijn. De concurrentie onder kopers en investeerders blijft onverminderd groot.

Ontwikkelingen en een veranderde vorm van verstedelijking

New York ondergaat een aantal grote ontwikkelingsprojecten die het profiel veranderen en de positie van de stad als één van ’s werelds toonaangevende steden versterkt. De transformatie van het centrum wordt gekenmerkt door het nieuwe World Trade Center, de revitalisering van Brooklyn en de ontwikkeling van de Hudson Yards zijn een paar projecten die de skyline van New York veranderen. Met name Hudson Yards wordt beschouwd als de grootste particuliere ontwikkeling van vastgoed in de Verenigde Staten van de laatste jaren. Een nieuwe woonwijk ontstaat met daarin woonruimte, winkelruimte met meer dan 100 winkels, restaurants, hotels en openbare ruimte die de westkant van Manhattan herdefiniëren. Het kopen of investeren in een hotel is daarmee een interessante investeringsmogelijkheid.

Hotel kopen New York of hotel verkopen New York (Manhattan)?
Hotel kopen New York of hotel verkopen New York (Manhattan)?

Hotel kopen New York / Hotel verkopen New York Manhattan – De hotelmarkt zal zich verder stabiliseren

Na het recordjaar 2015 waarin het hotel transactievolume de $ 6.6 miljard dollar oversteeg en daarbij een toename van 160% bereikte ten opzichte van 2014, is de verwachting de de markt zich in 2016 verder zal stabiliseren. Manhattan was en is de meest actieve hotel investeringsmarkt ter wereld. Bij het transactievolume van 2015 zit onder meer de verkoop van het prestigieuze Waldorf Astoria Hotel, The New York Palace, de Double Tree Times Square en The Manhattan at Times Square Hotel gerekend. Een hotel kopen of verkopen in New York kan ook voor minder grote bedragen en met minder bekende hotels. De vraag die u zichzelf stelt betreft onder meer de locatie van het pand, de bereikte bezettingsgraad in het verleden en de mogelijkheden die het hotel biedt voor verbeteringen, vernieuwingen en uitbreiding.

Hotel kopen of verkopen in New York marktoverzicht

De hotelmarkt in New York zit midden in de golf van een groeiend aanbod. De voorbije vijf jaar zijn er bijna 12.000 nieuwe kamers opgeleverd en in de jaren 2016 -2019 worden er nog eens 10.000 extra nieuwe kamers verwacht. Geografisch gezien zal ruim de helft van de nieuwe kamers in Midtown Manhattan zijn gelegen. De voortdurende revitalisering van het centrum leidt nog altijd tot de ontwikkeling van luxe hotelaccommodaties waar in geïnvesteerd wordt. Een hotel kopen of verkopen in New York biedt zowel op korte als langere termijn mogelijkheden voor uitstekende rendementen. De stad is een geliefde bestemming bij zowel zakelijke bezoekers als toeristen van over de gehele wereld. Alle grote internationale hotelketens zijn ruimschoots vertegenwoordigd in New York. Hilton Worldwide en Marriott International zijn goed voor 13% en 12% van het totale aantal kamers dat de stad telt. Wilt u een hotel kopen of verkopen in New York dan kunt u bij ons terecht voor een specialistisch advies.

Hotel kopen of verkopen in New York FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen over hotel kopen of verkopen in New York. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie ontvangen over hotel kopen of verkopen in New York? Stel uw vraag via het contactformulier en u ontvangt zo spoedig een antwoord.

1. Waarom is New York interessant om een hotel te kopen of verkopen?

Ondanks een lichte daling van de gemiddelde ADR in 2017, is en blijft New York een van de best presterende hotelmarkten van de VS. Met een gemiddelde bezettingsgraad van 87% kent de stad nog steeds een jaarlijkse stijging van het aantal hotelovernachtingen. New York behoort tot de sterkste economieën van de VS en geniet van een wereldwijd gerespecteerde reputatie op het gebied van financiële dienstverlening, media, entertainment, telecommunicatie, productie en handel. De stad fungeert als een soort van magneet op bezoekers van over de hele wereld die meerdere dagen in de stad verblijven.

2. Waar koop of verkoop ik een hotel in New York?

New York is verdeeld in vijf stadsdistricten Manhattan, Queens, Brooklyn, The Bronx en Staten Island. Elk district heeft eigen kenmerken en oefent een bepaalde aantrekkingskracht uit. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u in een bepaald stadsdistrict hotelvastgoed aan- of verkopen. Het verdient de aanbeveling om eerst onderzoek te doen naar de onderlinge verschillen en de samenstelling van een bepaald district. Wat zijn de mogelijkheden om later eventueel uit te breiden of om het aangekochte hotel weer te verkopen?

3. Welke invloed heeft Airbnb in New York op de hotelsector?

Er bestaat geen twijfel over het feit dat New York een magische werking heeft op toeristen. Jaarlijks verwelkomt de stad meer dan 60 miljoen (inter)nationale toeristen. New York is een succesvolle stad om in hotelvastgoed te investeren. Met de introductie van Airbnb is het aantal ‘illegale’ overnachtingen in de stad explosief gestegen. Waar het platform in feite ooit bedoeld was als ‘huizen ruilplaats’ is dit doel allang geleden voorbijgestreefd. Huizen op Airbnb mogen niet meer dan 30 dagen per jaar verhuurd worden aan toeristen. De invloed van Airbnb op de hotelsector is te verwaarlozen. Te meer omdat naast vakantiegangers de meeste hotelovernachtingen gemaakt worden door zakelijke reizigers. Deze kiezen vrijwel nooit voor een Airbnb verblijf. Met het invoeren van de 30 dagen beperking, komen kansen voor de hotelsector beschikbaar.

4. Hoe ziet de hotelmarkt er in New York uit en maak ik als buitenlander kans om een hotel te kopen?

De hotels van New York zijn in gemêleerd eigendom. Zowel in New York City gevestigde vastgoedbeleggingsfondsen als (inter)nationale particuliere beleggers zijn eigenaar van New Yorks hotelvastgoed. New York is de meest actieve hotelbeleggingsmarkt ter wereld. Zowel binnenlands als offshore kapitaal wordt geïnvesteerd in het kopen en verkopen van hotels in New York. Interessant gegeven is dat ruim 62% van alle hotelkamers onder een zogenaamd franchisecontract valt en daardoor is aangesloten bij een hotelketen. Ook sale en leasebackcontracten worden veelvuldig toegepast. Ongeveer 38% van de hotelkamers in New York zijn onafhankelijk. Deze onafhankelijke hotels worden onverdeeld in 49% luxe hotelkamers. 28% van deze hotels behoren tot de middenklasse en zijn gewild bij binnen- en buitenlandse investeerders. De hotelvastgoedmarkt is toegankelijk voor investeerders en particuliere beleggers uit binnen- en buitenland.

5. Wat zijn de voordelen van een hotel kopen of verkopen in New York?

New York leeft 24 uur per dag. De hotels kennen een hoge bezettingsgraad en de stad is 365 dagen per jaar interessant voor bezoekers. New York is een stad die ook in de toekomst voor zakelijke reizigers en vakantiegangers interessant is. Het aantal hotelkamers wordt nog altijd uitgebreid en regelmatig worden hotels op de markt te koop aangeboden. Het aantal hotelvastgoedtransacties is hoog en de gemiddelde duur waarin een hotel te koop staat is kort. Onderhandelingen verlopen veelal vlot.

6. Wat zijn de nadelen van een hotel kopen of verkopen in New York?

De toekomstige economische en politieke situatie laat zich moeizaam voorspellen. Het feit van een handelsoorlog tussen de VS en onder meer China maakt dat er onzekerheden zijn, die mee kunnen spelen bij het investeren in hotelvastgoed. Daarnaast ligt New York niet direct naast de deur. Zeker als u uw investering graag van dichtbij in het oog houdt, is dat met de afstand niet altijd vanzelfsprekend. Uiteraard biedt het internet mogelijkheden en oplossingen.

7. Kan ik een hotelkamer kopen in New York?

Zowel hotelkamers, luxe suites en appartementen kunnen door particuliere beleggers gekocht worden. U investeert op veilige wijze in hotelvastgoed en bent zeker van inkomsten en/of een bepaald rendement. Investeren in hotelkamers is populair. Naast inkomsten van de kamerverhuur deelt u mee in de overige hotelinkomsten, waaronder food & beverage en zaalverhuur. Zowel projectontwikkelaars als hotelketens bieden geregeld de mogelijkheid aan individuele beleggers om hotelkamers te kopen.

8. Hoe ontwikkeld de hotelvastgoedsector in New York zich de komende jaren?

New York telt ruim 119.000 hotelkamers. Daar komen de komende jaren naar verwachting zo’n 7.800 kamers bij. Het merendeel van de New Yorkse hotelkamers is in Manhattan gesitueerd. Het aantal jaarlijkse overnachtingen stijgt. De vraag naar middenklasse en budget hotels overstijgt de vraag naar het luxe segment. Dat houdt in dat de gemiddelde kamerprijs lichtjes gedrukt wordt. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de bezettingsgraad.

9. Wat moet ik nog meer weten over hotel kopen of verkopen in New York?

Laat u vooraf informeren en adviseren over de mogelijkheden die New York als investeringsstad heeft. Dit betreft zowel bij het aan- als verkopen van een hotel in New York. Gedegen onderzoek en voorbereiding voorkomt een financiële teleurstelling. Ook als u op basis van sale en leaseback in New York hotelvastgoed wilt aan- of verkopen is het juiste advies van belang. De adviseurs van Investment Corporation Holland zijn u hierbij graag van dienst. Aan de hand van een zoekprofiel wordt een geschikte koper of investeerder gezocht. Daarnaast kunt u rekenen op een gedegen investeringskans die past bij uw verwachtingen.

10. Welk onroerend goed komt in New York voor sale en leaseback in aanmerking?

Vrijwel elk type vastgoed komt voor een sale en leaseback constructie in aanmerking. Investeerders en leasemaatschappijen kijken verder dan de voordeur en gevel. Wanneer u sale en leaseback overweegt zijn ook de locatie, het type vastgoed, het aantal kamers, de bezettingsgraad en de verwachtingen van invloed. De juiste presentatie kan helpen bij het aantrekken van geïnteresseerden.

11. Is hotelvastgoed in New York een interessante investering?

Hoteleigenaren, vastgoedontwikkelaars en investeerders hebben altijd interesse om te investeren in New Yorks vastgoed. De stad heeft een zekere aantrekkingskracht op zowel zakenmensen, toeristen, backpackers als yuppen. De verschillende hotelclassificaties hebben het hele jaar door een relatief hoge bezettingsgraad. Investeringen renderen doorgaans goed.

12. Hoe gevoelig is de New Yorkse hotelsector voor politieke of economische veranderingen?

De huidige tijd zorgt ervoor dat het succes van vandaag het verlies van morgen kan zijn. Dat geldt voor diverse branches, sectoren en ondernemingen. De reis- en verblijfssector is altijd gevoelig voor plotseling politieke en economische invloeden en veranderingen. Dit geldt niet alleen voor de hotelsector in New York, maar ook in andere steden wereldwijd is deze gevoeligheid een zeker risico.

13. Zijn alleen grote hotels in New York in trek bij investeerders?

Nee, ook kleinere hotels en appartementencomplexen worden regelmatig gezocht en aangeboden. De zogenaamde designerhotels en boutique hotels trekken andere gasten aan dan de reiziger die een voorkeur heeft voor een verblijf in een hotel van een grote, internationale hotelketen. Met een goede presentatie en een omschrijving van de locatie, voorzieningen en faciliteiten is ook een investeerder voor een minder bekend en minder groot hotel vaak snel gevonden.

14. Kan ik investeren in een enkele hotelkamer in New York?

Ja, het gebeurt regelmatig dat middelgrote en grote hotels losse hotelkamers verkopen. De verkoop creëert voor de ondernemer de mogelijkheid om gewenste investeringen en verbeteringen in het hotel aan te brengen. De door u gekochte hotelkamer wordt in het verhuurschema opgenomen en u deelt mee in de winst. Voorwaarden en mogelijkheden kunnen per hotel verschillen. Laat u vooraf zorgvuldig voorlichten over de constructie.

15. Een aantal jaar geleden heb ik een hotel in New York overgenomen. Hoe kan ik de verkoop het beste aanpakken?

Potentiële kopers of investeerders willen inzicht in recente cijfers en gegevens zien. Daarnaast is een omschrijving van het hotel, de inventaris, voorzieningen en faciliteiten van belang. Betrek de omgeving en locatie van het hotel in de omschrijving. Indien u dat wenst kunnen de medewerkers van ICH u bijstaan en begeleiding bij het zoeken en vinden van een koper of investeerder. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met de gegevens om en zullen we geïnteresseerde partijen een geheimhoudingsverklaring laten ondertekenen.

16. Kan ICH mij helpen bij het aankopen van een hotel in New York?

Jazeker! Als u interesse heeft in een New Yorks hotel dan kunnen wij namens u de nodige documentatie opvragen en doornemen. Ook kunnen wij samen met u of namens u onderhandelen met de verkopende partij.