Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ondanks de heersende economische onzekerheid in het post-Brexit tijdperk heeft Londen veelbelovende groeimogelijkheden voor hotel investeerders. De uitkomst van het referendum hebben zowel Groot-Brittannië als Londen meer aantrekkelijk gemaakt voor investeerders. Het zwakke pond en de groei van inkomend toerisme creëert mogelijkheden voor de Britse hotelindustrie.

Welke hotels in Londen zijn interessant om te kopen of verkopen?

Eigenschappen die aantrekkelijk zijn voor hotel investeerders zijn hotels die ofwel door een hotelketen worden uitgebaat of die mogelijkheden bieden om te rebranden. Daarnaast is er een toenemend aantal investeerders die investeren in hotels met sterke asset management mogelijkheden om het hotel beter te kunnen herpositioneren en/of kasstromen te verbeteren. Het aantal overnachtingen in Londen neemt toe zowel op het gebied van toerisme als zakelijke bezoekers. Zowel institutionele, private equity en internationale kopers vinden hun weg naar de grotere en betere kwaliteit hotels in Londen. Er is een sterke vraag naar 100+ bed hotels. Heeft of zoekt u een middenklasse hotel dan is de vraag goed, maar de prijzen zijn erg gevoelig. Hotels die in de etalage staan hebben doorgaans een goede bezettingsgraad of worden concurrerend geprijsd om kopers aan te trekken. De vraag naar seizoensgebonden kleinere hotels en pensions is een stuk kleiner en daardoor ook minder interessant.

Hotel kopen Londen of hotel verkopen Londen?
Hotel kopen Londen of hotel verkopen Londen?

Punten van aandacht bij een hotel kopen of verkopen in Londen

Op het moment dat u uw hotel in Londen wilt kopen of verkopen dan is het belangrijk dat u kunt rekenen op gedetailleerd en technisch advies met betrekking tot onder meer:

• Hotel waardering voor acquisities, taxacties en herfinanciering
• De waardering van de portfolio en gestructureerd advies
• Beoordeling van de bezettingsgraad van het hotel in vergelijking tot gelijkwaardige andere hotels en een taxatierapport op basis van de bezettingsgraad
• Koopt of verkoopt u een hotel met een uitbater dan is een advies over de huurverlengingen vaak wenselijk
• Adviseren over de hotelclassificatie indien dat interessant zou kunnen zijn
• Het begeleiden van (ver)huurders inzake de verschillende zaken die zich bij het leasen van een hotel voordoen
• Consultancy en advies
• Strategisch advies over hotel fusies en overnames
• Onafhankelijke expertise inzake hotel onroerend goed

Een investering in een Londen’s hotel is doorgaans een goede zet als deze investering goed overdacht is. Het aanbod is groot en het is vaak de kunst om het onderscheid te kunnen maken tussen een goed lopend hotel dat ook in de toekomst een goed rendement oplevert en hotels die aantrekkelijk aangeboden worden, maar waar weinig muziek in zit.

Hotel kopen Londen / hotel verkopen Londen (Engeland) – Investeer in een dynamische sector

De dynamiek van de hotelindustrie is aan het veranderen. Grenzen bestaan niet meer en hotelbeleggers, ontwikkelaars en financiers navigeren in een globaal competitief landschap. Alleen door verstandig en weloverwogen beslissingen te nemen kunt u op succesvolle wijze een hotel in Londen kopen en verkopen. Daarbij zijn factoren als locatie, merk, beheer, voorzieningen, faciliteiten en technologie van groot belang. U kunt ons uw zoekopdracht voor een hotel in Londen geven en wij gaan voor u op zoek naar een interessante investeringsmogelijkheid of een koper.

Hotel kopen of verkopen in Londen FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen over hotel kopen of verkopen in Londen. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie ontvangen over hotel kopen of verkopen in Londen? Stel uw vraag via het contactformulier en u ontvangt zo spoedig een antwoord.

1. Waarom is een hotel kopen of verkopen in Londen interessant?

Londen bevindt zich middenin een vastgoedhausse. De Britse hoofdstad is een van ’s werelds meest toongevende hotelmarkten. Typerend voor de stad is een nog immer stijgende groei van de vraag naar zowel toeristische en zakelijke overnachtingen. Het hotelaanbod is wellicht net zo gevarieerd en divers als de vraag. Eenvoudige youth hostels, sfeervolle B&B ’s, stijlvolle viersterrenhotels en luxueuze vijfsterrenhotels gericht op veeleisende zakelijke gasten zijn op de hotelmarkt vertegenwoordigt. Hotelvastgoed in Londen is gewild bij zowel kopers, particuliere beleggers en grote investeerders.

2. Hoe kan ik mijn hotel in Londen verkopen?

Wilt u uw volledige hotel, inclusief de exploitatie verkopen? Of bent u op zoek naar een alternatieve vorm van financiering door middel van sale en leaseback? Als hoteleigenaar heeft u soms behoefte aan een zekere kapitaalinjectie om gewenste veranderingen en investeringen mogelijk te maken. De bank is niet altijd de gewenste manier om over kapitaal te beschikken. Door uw hotel te verkopen en direct terug te huren, kunt u zowel investeren als de exploitatie van het hotel voortzetten. Sale en leaseback is voor investeerders interessant, omdat er tegenover de investering directe inkomsten staan.

3. Waar moet ik aan denken als ik een hotel in Londen wil kopen of verkopen?

Hotelvastgoedtransacties zijn over het algemeen veelomvattend. Het succes begint al tijdens de voorbereidingen. Met behulp van een overzichtelijk en realistisch zoekprofiel heeft u een uitgangspunt. Daarnaast bent u gebaat bij de juiste informatie en documentatie. Een hotel is meer dan alleen de jaarlijkse RevPAR, of te wel omzet per beschikbare kamer, en de bezettingsgraad. Zo verdient de omzet van Food & Beverages speciale aandacht en spelen ook de locatie en het bestemmingsplan een rol. Het hotel zal op waarde worden getaxeerd, iets wat zowel voor de koper als verkoper een belangrijk moment is. Als verkoper wilt u potentiële investeerders van een zo uitgebreid mogelijke documentatie voorzien. Als koper bent u niet alleen gebaat bij actuele cijfers. Ook gegevens van de voorbije jaren alsmede een toekomstige vooruitblik zijn waardevol bij het bestuderen van de mogelijkheden.

4. Waar zitten de mogelijkheden bij een hotel kopen in Londen?

Londen kent een van ’s werelds hoogste en constante bezettingsgraden in de hotelsector. Met een gemiddelde van 80% en hoger, genieten de hotels het hele jaar door van een hoog aantal overnachtingen. Opvallend is wel dat de laatste twee jaar de bezettingsgraad door een hogere bezetting van de zogenaamde budgethotels is gestegen. Budgethotels hebben de prestaties van de markt bevorderd en de verwachting is dat dat de komende jaren ook de trend zal zijn. Reizigers hebben het gemak van budgethotels ontdekt. Zonder statige hotelreceptie en zonder veel opsmuk. Maar wél met het gemak van zelf in- en uitchecken, goede Wifi-verbindingen en een prima bereikbaarheid met verschillende mogelijkheden van vervoer. Budgethotels zijn in verschillende grootte in Londen vertegenwoordigd. De markt biedt kansen, waarbij hotelexploitanten zich er van bewust dienen te zijn dat onderhoud en schone, heldere kamers groot potentieel hebben.

5. Wat zijn de voordelen van een hotel kopen of verkopen in Londen?

Jaarlijks trekt de Britse hoofdstad een grote stroom toeristen en zakelijke bezoekers. De stad is de thuisbasis van veel grote (inter)nationale bedrijven, instellingen en banken. Regelmatig vinden grote congressen, evenementen en activiteiten plaats in Londen. Het aantal hotelkamers dat de stad telt, staat op ruim 155.000 en de gemiddelde bezettingsgraad is 80%. Afhankelijk van de doelgroep die een hotel heeft, weten reizigers de weg naar de hotels goed te vinden. Jaarlijks stijgen de prijzen voor een gemiddelde overnachting, waarbij van een afname van het aantal reizigers nauwelijks tot geen sprake is.

6. Wat zijn de nadelen van een hotel kopen of verkopen in Londen?

Met de onzekerheden omtrent een eventuele Brexit en de gevolgen die dit heeft voor reizigers is de toekomst wellicht onzeker. Het is moeilijk te voorspellen hoe buitenlandse hotelvastgoed bezitters met de nieuwe situatie om kunnen gaan. Daarnaast is het belangrijk om bedrijfsmoeheid te voorkomen. Ondanks het feit dat toeristen en zakelijke gasten Londen in groten getale aandoen dient vanzelfsprekendheid vermeden te worden. Een hoge mate van dienstverlening draagt daar aan bij.

7. Is sale en leaseback van mijn hotel in Londen mogelijk?

Uw hotel verkopen om het direct van de investeerder terug te huren is ook in Londen mogelijk. Sale en leaseback is een regelmatig toegepaste constructie. U zet als het ware stenen om in geld, waardoor investeringen plaats kunnen vinden. Sale en leaseback heeft zowel voor- als nadelen. Door vooraf goede afspraken te maken met een investeerder worden teleurstellingen voorkomen. De meeste investeerders laten de volledige exploitatie aan de hoteluitbater over. De verplichtingen over en weer worden opgenomen in een sale en leaseback overeenkomst, waarin ook een clausule wordt opgenomen over de mogelijkheden aan het einde van de looptijd. Als voormalige eigenaar en huurder van het pand heeft u vaak de kans om het pand voor een gering bedrag terug te kopen.

8. Wat moet ik nog meer weten over een hotel kopen of verkopen in Londen?

Londen is al jarenlang een trekpleister. Het aantal hotelkamers en het aantal jaarlijkse hotelovernachtingen neemt nog altijd gestaag toe. Het kopen of verkopen van een hotel in Londen kunt u op zelfstandige basis onderzoeken en afhandelen. Vergeet daarbij niet dat hotelvastgoed een complexe materie is, die de nodige aandacht en ervaring vereist. Kunt u advies gebruiken? De ervaren adviseurs van Investment Corporation Holland zijn u daarbij graag van dienst. Van het opstellen van een zoekprofiel voor een gewenste investeerder tot de begeleiding van uw eerste hotel. We begeleiden u gedurende het volledige aan- en/of verkoopproces van hotelvastgoed, waarbij uw belangen voorop staan.

9. Is het beter om aandelen van een internationale hotelketen te kopen dan een alleenstaand hotel in Londen?

De manier waarop u in Londens hotelvastgoed kunt investeren verschilt. Regelmatig worden hotels te koop aangeboden, maar u kunt ook aandelen van een (inter)nationale hotelketen kopen. Wanneer hotelvastgoed uw interesse heeft en u wilt graag een lopend bedrijf overnemen, dan kunt u overwegen een hotel aan te kopen. Het kopen van aandelen scheelt echter een hoop zorgen en het is een eenvoudige manier om te participeren. Het dagelijkse reilen en zeilen van het hotel gaat door en u hoeft zich geen zorgen te maken over verbouwingen, aanpassingen, wet- en regelgeving en/of medewerkers.

10. Kan ik dan ook een losse hotelkamer in Londen kopen?

Ja, het gebeurt regelmatig dat hotels kamers verkopen. Hiermee wordt liquiditeit gecreëerd om gewenste aanpassingen, verbeteringen of investeringen te doen. De kamer wordt opgenomen in het verhuursysteem en u deelt mee in de winst. Mogelijkheden en voorwaarden variëren, laat uzelf uitgebreid voorlichten en vraag inzage in de jaarcijfers zodat u goed beeld heeft van het hotel, de bezettingsgraad en de omzet die in het verleden is behaald.

11. Is het kopen van een hotel in Londen niet ontzettend duur?

Londen heeft al decennialang een sterke aantrekkingskracht op investeerders, bankiers en zakenmensen van over de hele wereld. Ook de voorbije jaren, tijdens de BREXIT, discussie is dit beeld niet verandert. De verwachting voor de komende jaren is goed en Londen blijft een metropool waar zowel toeristen als zakenreizigers graag komen. De prijzen van hotelvastgoed behoren tot de hoogste ter wereld, al doet zich een enkele keer een buitenkans voor.

12. Kan ik een werkend hotel in Londen zonder problemen overnemen?

Investeer niet in iets waarvan u de achtergrond niet of onvoldoende kent. Bestudeer de jaarcijfers van de voorbije jaren en laat het vastgoed op waarde taxeren. Bekijk de locatie en neem kennis van het bestemmingsplan en eventueel op stapel staande veranderingen. U kunt hiervoor een beroep doen op de ervaren medewerkers van ICH.

13. Ik heb de jaarcijfers doorgerekend, maar ben tot de conclusie gekomen dat de investering niet rendabel is. Hoe kan ik dit aan de verkopende partij vertellen?

ICH kan namens u of samen met u onderhandelen met de verkopende partij. Dat betekent dat wij namens u de nodige documenten opvragen en met de huidige eigenaar onderhandelen over de eventuele transactie. Ziet u na bestudering van de papieren geen verantwoordelijke mogelijkheid om te investeren, dan zullen we de verkopende partij daarover op de hoogte brengen.

14. Ik heb een hotel in Londen dat ik wil verkopen, maar ik wil wel graag de exploitatie houden. Kan dat?

U kunt eventueel een sale en leaseback constructie overwegen. Deze constructies worden regelmatig toegepast bij hotelvastgoed. U verkoopt het pand, maar huurt het gelijk terug van de investeerder. U houdt dan de exploitatie en beschikt over liquide middelen om gewenste investeringen of verbetering door te voeren. Hou er wel rekening mee dat u over toekomstige renovaties met de nieuwe eigenaar overlegt.