Zoekt u informatie over vastgoed woning huren? De vraag naar huurwoningen overstijgt het beschikbare aanbod al jaren. Degenen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning zijn aangewezen op het wisselende aanbod in de vrije sector. Vastgoed eigenaren hebben de mogelijkheid om een huurdersprofiel op te stellen. Een vastgoed woning huren kan zowel voor korte of lange termijn.

Vastgoed woning huren.

Vastgoed woning huren.

Een woning of appartement huren

De zoektocht naar een huurwoning die aan uw eisen voldoet is veeleisend. Niet alleen zoekt u een passende woning die aansluit bij de (toekomstige) gezinssamenstelling, u verwacht daarbij dat de huurovereenkomst rechtsgeldig is en dat er duidelijke afspraken gemaakt worden met een betrouwbare vastgoedverhuurder. Type en soorten woningen die in Nederland verhuurd worden:

 • Appartementen en studio’s;
 • Eengezinswoningen;
 • Kamers;
 • Gemeubileerde woningen en/of appartementen;
 • Nieuwbouwwoningen;
 • Tijdelijke verhuur of anti kraak wonen;

De faciliteiten en voorzieningen in de wijk waar u een woning zoekt, zijn belangrijk voor het woon en werk plezier dat u heeft. In de huurovereenkomst worden afspraken vastgelegd hoe een en ander is geregeld wanneer het huurcontract wordt beëindigd.

Selectie vastgoed woning huren

Huurwoningen worden via verschillende media kanalen aangeboden en onder de aandacht van potentiële huurders gebracht. Niet elke advertentie wordt door een bonafide verhuurder geplaatst. Het is verstandig om een woning te zoeken bij ervaren vastgoedbeheerders, makelaars of woningstichtingen. Ervaren verhuurders beschikken over een actueel woningaanbod dat kwalitatief in orde is en dat goed wordt onderhouden. Er wordt gewerkt met wettelijke huurovereenkomsten met daarin correcte voorwaarden. Interessante informatie over het huren van een woning, wetten en regels die daarmee gemoeid gaan vindt u bij de Rijksoverheid. Om een geschikte woning te vinden kunt u antwoorden zoeken op vragen als:

 • Welke type woning zoekt u en in welke omgeving?
 • Welke faciliteiten en voorzieningen zijn belangrijk voor u?
 • Kan er huurtoeslag aangevraagd worden?

Door te kiezen voor een persoonlijke benadering, wordt de kans op het vinden van uw droomwoning vergroot.

Samenwerken vastgoedbeheerder

Woningeigenaren hebben het beheer en de verhuur van hun bezit vaak uitbesteed aan professionele vastgoedbeheerders. Een vastgoedbeheerder kan u helpen met het zoeken en vinden van de ideale huurwoning. Hierbij worden een aantal stappen doorlopen:

 • Inventarisatie van uw gezinssituatie en woonwensen;
 • Regelmatige nieuwsbrief of mail met het actuele huuraanbod;
 • Begeleiding bij woningbezichtiging(en);
 • Onderhandelen over de voorwaarden en huurovereenkomst;
 • Vlotte sleuteloverdracht bewerkstelligen;

Het voordeel van samenwerken met een vastgoedbeheerder is dat u kunt rekenen op transparantie. Zowel helderheid in de communicatie als het stipt nakomen van gemaakte afspraken, geven een gevoel van zekerheid. Vastgoedbeheerders werken samen met bonafide vastgoed bezitters en zorgen ervoor dat het woonaanbod regelmatig wordt gecontroleerd en onderhouden. Op deze manier huurt u op maat en woont u comfortabel.

Adequaat reageren op actueel woningaanbod

Het beschikbare huuraanbod wisselt dagelijks. Het voortdurend op de hoogte zijn van vrijkomende en/of beschikbare woonruimte is noodzakelijk om adequaat te reageren op een woning die u aanspreekt. Wist u dat u daarvoor gebruikt kunt maken van zowel een vastgoedbeheerder als een makelaar? Laat u bijstaan in het traject dat aan het vinden van woonruimte voorafgaat. Maak afspraken over een zoekopdracht, zodat interessante woningen onder uw aandacht gebracht worden. Dit behoedt u enerzijds voor het nemen van een foutieve beslissing en u maakt gebruik van expertise en kennis binnen een (inter)nationaal netwerk van vastgoedfondsen, makelaars en beheerders.

Activiteiten verhuurmakelaar en vastgoedbeheerder

Op basis van uw persoonlijke woonwensen kan een makelaar of vastgoedbeheerder op zoek gaan naar geschikte woningen. U hoeft niet dagelijks te kijken naar het wisselende aanbod, dit doet een verhuurmakelaar voor u. Een ervaren makelaar heeft zicht op de regionale woningmarkt en heeft toegang tot woonruimtes die nog niet op de markt zijn, maar dat in de nabije toekomst wel komen. Woningen die aan uw vereisten voldoen worden overzichtelijk gepresenteerd en eventueel wordt een afspraak voor een bezichtiging gemaakt. Op deze manier bezoekt u alleen woonruimte die aan de gestelde voorwaarden voldoet. In overeenstemming onderhandelt de makelaar over de voorwaarden met de verhuurder en bij overeenstemming wordt een rechtsgeldige huurovereenkomst voorgesteld. De makelaar is bij de sleuteloverdracht aanwezig en ziet toe op een juiste oplevering en overdracht van de woning.

Woning of appartement verhuren

Een vastgoedbeheerder is er niet alleen voor potentiële huurders. Particuliere, maar zeker ook zakelijke vastgoedbezitters kunnen besluiten het bezit aan een ervaren vastgoedbeheerder uit te besteden. Het is een beheerder die diverse werkzaamheden en taken namens de eigenaar doet. Denk hierbij aan het zoeken en selecteren van betrouwbare huurders, versturen van facturen en innen van de huurgelden, bijhouden van de huuradministratie en daar waar nodig het aanmanen van huurders die een betalingsachterstand hebben, het regelen van periodiek onderhoud en servicebeurten aan verwarmingstoestellen en/of liften.

Inhoud huurovereenkomst

Het verhuren van woonruimte is aan bepaalde regels en voorwaarden verbonden. Onder meer het bepalen en indexeren van de huurprijs, de samenstelling van een huurcontract en periodiek onderhoud zijn aan regels gebonden. Een verhuurder houdt rekening met bepaalde zaken:

 • Het hanteren van een correcte huurprijs.
 • Samenstellen van een huurovereenkomst die aan de wettelijke eisen voldoet.
 • Het regelmatig onderhouden van de woning.
 • Mediatie of bemiddeling op het moment dat een conflict tussen de hurende en verhurende partij ontstaat.
 • Privacy van de huurder respecteren.

Wordt u een huurovereenkomst aangeboden? Laat de inhoud controleren door de verhuurmakelaar. Hiermee voorkomt u later misverstanden. Ga alleen akkoord met een overeenkomst als u het eens bent met de voorwaarden en bepalingen die in het contract zijn opgenomen.

Meer weten over een woning huren

Zoekt u een huurwoning of wilt u een woning verhuren? De ervaren adviseurs van Investment Corporation Holland zijn u daarbij van dienst. In een verkennend adviesgesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en hoe we u daar in kunnen adviseren. Op basis van het gesprek wordt een profiel gemaakt van de woonwensen die u heeft of een huurdersprofiel voor een vlotte verhuur. U kunt rekenen op kennis en ervaring, waarbij onze adviseurs u met raad en daad bijstaan. Meer weten of een afspraak maken? Investment Corporation Holland is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar. Ook wanneer u een woning zoekt of wilt verhuren in het buitenland kunt u vertrouwen op de dienstverlening van ICH.