Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zoekt u informatie over een vastgoed website? Het aantal actieve websites met een verwijzing naar vastgoed gerelateerde onderwerpen is divers. Niet alleen makelaars en vastgoed adviseurs presenteren vastgoed online. Informatieve vastgoed websites geven particuliere vastgoedverhuurders en zakelijke investeerders juridisch, fiscaal en financieel advies over het optimaal beheren van een vastgoedportefeuille.

Vastgoed website
Vastgoed website

Interessante vastgoed website

Huizenzoekers beginnen een zoektocht naar de ideale woning vaak online. Niets is makkelijker dan vanachter een beeldscherm een eerste selectie te maken van vastgoed dat aanspreekt. Zoekopdrachten kunnen gericht worden ingevuld en binnen een paar seconden tot minuten heeft u een overzicht dat voldoet aan de geselecteerde eisen. Het pand wordt gedetailleerd omschreven en de bijgevoegde plattegronden en foto’s geven een compleet beeld. Als u meer wilt weten over een pand of een bezichtiging wilt doen, maakt u een afspraak via de makelaar en/of particulier die het pand in de verkoop heeft. Niet alleen vastgoed dat te koop staat wordt online gepresenteerd, ook verhuurvastgoed wordt op meerdere websites gepubliceerd.

Nut online vastgoed presenteren

Het voorstellen van vastgoed online is zowel voor particuliere en zakelijke (ver)kopers en (ver)huurders van belang. Het is een ideale, relatief voordelige manier van het onder de aandacht brengen van een woning, appartement of bedrijfsruimte. De manier waarop een pand wordt gepresenteerd is van invloed op de aantrekkingskracht. Kies voor het gebruik van heldere foto’s, zonder dat een ruimte een rommelige indruk maakt. Wijs op recent onderhoud en laat zien hoe vergelijkbare objecten in dezelfde omgeving verhuurd of verkocht worden. Bespreek de aanwezige voorzieningen en faciliteiten. Een keuze voor een woonomgeving is vaak van doorslaggevend belang voor het kopen of huren van een pand. Wees duidelijk en houdt het kort. Geïnteresseerde kopers of huurders nemen vanzelf contact met u op voor een bezichtiging of om een bod te doen.

Interessante vastgoed website

Naast het presenteren van onroerend goed, kan een vastgoed website ook een andere inhoud en doelstelling hebben. Zo hebben sommige VvE’s een website, maar zijn er ook belangenverenigingen die online samenkomen en leden, beleggers en/of andere samenbrengen. Een voorbeeld hiervan is Vastgoed Belang, de Nederlandse vereniging van particuliere beleggers in vastgoed. Particulier verhuurvastgoed bestaat uit woningen, kantoorpanden, winkelruimtes en overige bedrijfsruimtes. De leden van Vastgoed Belang kunnen met korting gebruik maken van verschillende diensten en producten op onder meer juridisch vlak. Regelmatig worden afdelingsvergaderingen gehouden waar leden met introducees welkom zijn. Tijdens een bijeenkomst krijgt u informatie over zowel lokale als landelijke actualiteiten, ontwikkelingen binnen een bestemmingsplan, bouwkundige problemen, fiscale en juridische ontwikkelingen. Particuliere vastgoedbeleggers kunnen een lidmaatschap aanvragen, jaarlijks is contributie verschuldigd.

Verhuurvastgoed website

Vastgoed eigenaren met een verhuurportefeuille kunnen deze ook online presenteren. Een website spreekt potentiële huurders aan, omdat ze op eenvoudige wijze meer te weten komen over een pand dat te huur staat en/of over de achtergrond van een verhuurder. Het online presenteren van verhuurpanden is ook voor u als belegger om verschillende factoren van belang:

  • Uitgebreide omschrijving van het pand + foto’s van de binnen- en buitenzijde.
  • Verhuurvoorwaarden.
  • De energiewaarde van een pand kan omschreven worden. Dit spreekt huurders aan, omdat ze daarbij een begroting kunnen maken van de maandelijkse energielasten.
  • Presentatie van de wijk met de beschikbare voorzieningen. Gezinnen met kinderen hechten waarde aan de aanwezigheid van scholen, terwijl ouderen eerder zoeken naar goede bereikbaarheid van winkelvoorzieningen, huisartsen en andere zorgverleners.
  • Melding maken van reparatieverzoeken.
  • Uitleg over jaarlijkse indexering van de huurprijzen.

Een duidelijke omschrijving van het pand, alsmede van de huurprijs zorgt ervoor dat de betreffende doelgroep zich sneller aangetrokken voelt.

Residentieel of commercieel vastgoed

Vastgoed websites zijn meestal erg overzichtelijk. De manier van navigeren wijst zichzelf en brengt geïnteresseerde bezoekers op eenvoudige wijze naar een voorkeurspand. Bezoekers selecteren in beginsel of ze zoeken naar residentieel of commercieel vastgoed. Daarna volgt de keuze kopen of verhuren en kunnen de gewenste vereisten aangekruist worden. De panden die daarna getoond worden, sluiten aan bij de ingegeven kernwoorden. Het is een snelle manier om een potentiële huurder te wijzen op het beschikbare verhuuraanbod.

Vastgoed verhuren

Het is geen geheim dat de Nederlandse woningmarkt overspannen is. De woningnood is onverminderd groot en het aantal mensen dat een betaalbare woning zoekt groeit dagelijks. Residentieel vastgoed dat langdurig leegstaat is een zeldzaamheid. Heeft uw zittende huurder de huur opgezegd? De kans is groot dat u vlot een nieuwe huurder vindt en de huurbetalingen gewoon doorgaan. U kunt uw vastgoedportefeuille online presenteren, maar u kunt dit ook uitbesteden. Hetzelfde is mogelijk bij het beheer van de panden. U kunt zelf alles doen, maar hoe makkelijk is het om een vastgoed beheerder in te schakelen? Het contact met huurders, het regelen van onderhoud en reparaties en het controleren van onderhoudscontracten kan door een beheerder namens u worden gedaan. Het neemt u een stukje werk uithanden, terwijl u zich geen zorgen hoeft te maken over uw bezit.

Vastgoed service website

Met name beleggers die over een meer uitgebreide verhuurportefeuille kunnen overwegen om een website voor huurders te ontwikkelen. U kunt op deze manier eenvoudig communiceren met huurders. Niet alleen is het mogelijk om zo gepland onderhoud aan te kondigen, ook kunt u huurders de gelegenheid geven om reparatieverzoeken online in te dienen. Automatisering van bepaalde processen levert zowel tijdswinst als financieel voordeel op. Een goed onderhouden pand kent een sterkere waardestijging dan panden die achterblijven in onderhoud.

Informatie online presentatie vastgoed

Verhuurt u vastgoed en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een eigen website te ontwikkelen? Of zoekt u meer informatie over een bepaalde belangenvereniging of een VvE? Natuurlijk kunt u een beroep doen op Google, maar u kunt ook overwegen advies in te winnen bij ervaren professionals. De medewerkers van Investment Corporation Holland beschikken over ruim 25 jaar ervaring in en met de vastgoed sector. Vraag advies over een online presentatie. We zijn u graag van dienst. Ook voor vragen over het (ver)kopen of (ver)huren van vastgoed bent u bij ons op de juiste plaats. Meer weten of direct een afspraak maken met ICH? Neem telefonisch contact op, vul het contactformulier in of stuur ons een e-mail. U bent welkom.

Vastgoed website – FAQ

1. Wat is een vastgoed website?

Vastgoed adviseurs, makelaars, vastgoed platform, vraag en aanbod. Het aantal vastgoed websites is groot en gevarieerd. De inhoud van de websites verschilt van advies bij het beleggen in vastgoed, tot het geven van tips over vastgoed verzekeringen.

2. Kan ik online zonder makelaar vastgoed verkopen?

Steeds meer particuliere huizenbezitters kiezen ervoor om het huis te verkopen zonder makelaar. In eerste instantie scheelt het geld, u spaart de kosten van een makelaar uit. Toch kan een beetje hulp van een vastgoed adviseur geen kwaad bij het professioneel aanpakken van de verkoop.

3. Kan ik mijn vastgoed op Funda.nl plaatsen?

Nee, alleen NVM makelaars hebben toegang tot Funda.nl. Als particuliere verkoper kunt u uw woning helaas niet op de website plaatsen.

4. Waar let ik op bij het verkopen van een woning?

Makelaarskosten zijn een punt van aandacht, maar er zijn meer kosten waar u bij het verkopen van vastgoed mee te maken krijgt. Het verkoop klaar maken van vastgoed neemt kosten mee en ook het verplichte energielabel is te betalen.

5. Welke rol heeft een notaris bij het verkopen van vastgoed?

De notaris maakt een notariële akte op en is bevoegd om de woning aan de nieuwe eigenaar over te dragen. De notariële bestaat uit een overdrachts- of leveringsakte en indien van toepassing de hypotheekakte.

6. Welke partij kiest de notaris bij de verkoop van vastgoed?

Bij kosten koper, betaalt de koper de notariskosten en is het logisch dat deze een notaris kiest. Gaat het om nieuwbouw dan is het de verkoper die de notaris kiest en de bijkomende kosten betaalt.

7. Kan ik online informatie vinden over beleggen in vastgoed?

De AFM heeft een website waar uitgebreide informatie over vastgoed beleggingen te lezen is.

8. Kan ik zelf een vastgoed website maken?

Wanneer u vastgoed verkoopt of verhuurt, is een website een hulpmiddel om potentiële kopers of huurders te interesseren. Een online presentatie stelt iemand in staat om zonder direct een kijk afspraak te maken, meer te weten te komen over het pand. Welke informatie u op de website plaatst, bepaalt u zelf.

9. Kan ik zelf gemaakte foto’s gebruiken bij het presenteren van vastgoed?

De eerste indruk is belangrijk. Goede, duidelijke foto’s zijn nodig bij een succesvolle verkoop. Als fotograferen iets is wat u niet vaak doet, dan is het beter om het pand door een professional te laten fotograferen. Veel woningzoekers bepalen door de foto’s of ze een pand willen bekijken.

10. Is social media interessant bij het vinden van potentiële huizenkopers?

Ja, vaak is het zo dat op hoe meer plaatsen een woning te zien is, hoe groter het bereik. Niet alleen gerichte verkoopsites zijn interessant. Denk ook aan een presentatie op YouTube, Instagram, LinkedIn of Facebook. Socialmediakanalen maken de communicatielijnen korter en stellen u in staat om op snelle manier met geïnteresseerden in contact te komen.

11. Kan ik een pand op verschillende websites plaatsen?

Ja. Het staat u vrij om actief naar geïnteresseerden te zoeken. Met een vraag die groter is dan het aanbod, staat woonvastgoed niet lang te koop. Overbieden is tegenwoordig een ‘normaal’ iets. Met plaatsing op verschillende websites, creëert u een groter bereik en zien meer mensen het pand dat u aanbiedt.

12. Is het gebruikelijk om een verhuurportefeuille online te publiceren?

Afhankelijk van de omvang van deze portefeuille en het beschikbare verhuuraanbod kan dit op een eigen website, of via vastgoed websites. Woningcorporaties, makelaars, investeringsmaatschappijen en vastgoedbeheerders gebruiken het internet om zichzelf voor te stellen. De woningen of panden die op korte termijn vrijkomen, worden voorgesteld. Geïnteresseerde huurders hebben tijd om hun interesse kenbaar te maken en zich aan te melden voor een pand.

13. Staat op een vastgoed website informatie over de VvE van een pand?

Appartementsgebouwen hebben in de regel een Vereniging van Eigenaren. De VvE staat in voor de gezamenlijke ruimtes in een gebouw. Als eigenaar van een appartement deelt u mee in de kosten van de Vereniging. Het functioneren van de VvE is van belang, zeker als u een appartement wilt verkopen. Ook kopers zijn op de hoogte van VvE’s en doen hier bij het bezichtigen van een appartement navraag over.

14. Hoelang staat een vastgoed website online?

Veel vastgoed portals, verkoopsites, woningcorporaties en vastgoedbeheerders hebben een website die actueel is. Van woningen en/of bedrijfspanden die verkocht of verhuurd zijn, wordt de presentatie verwijderd. Potentiële kopers en huurders verliezen hun interesse als ze interesse hebben in een pand dat vervolgens verkocht of verhuurd blijkt te zijn.