Heeft u interesse in vastgoed te koop Utrecht? Utrecht is een grote stad, waarvan het centrum een dorps karakter met een overzichtelijke indeling heeft. Het unieke karakter van de stad, de uitstekende toegankelijkheid en de prima verbindingen met de rest van Nederland, hebben een grote aantrekkingskracht op mensen die in Utrecht (willen) wonen. Zoekt u vastgoed te koop Utrecht? Het aanbod wisselt zich dagelijks af en is zowel gevarieerd als interessant voor beleggers en investeerders.

Vastgoed te koop Utrecht.

Vastgoed te koop Utrecht.

Nieuwbouw vastgoed Utrecht

Utrecht is een populaire stad die diverse doelgroepen aanspreekt. Zowel starters, singles, studenten, gezinnen met (jonge)kinderen, ouderen en expats wonen en werken met plezier in Utrecht. De stad telt momenteel ruim 350.000 inwoners. De verwachting is dat dit aantal in de komende zal stijgen over de 400.000 mensen. Als gemeente telt Utrecht 4 woonplaatsen die zijn onderverdeeld in 10 wijken en maar liefst 111 buurten. De vraag naar zowel koop- als huurwoningen in de stad en de direct omgeving overstijgt het aanbod. Om aan de toenemende woningvraag te voldoen, wordt er in en om Utrecht al jarenlang gebouwd. Utrecht kan worden gezien als koploper op gebied van nieuwbouw. Locaties als Leidsche Rijn spreken daarbij tot de verbeelding. Een nieuwe wijk waar op den duur woonruimte aan ruim 100.000 mensen wordt geboden. Het is kenmerkend voor de modernisering en uitbreiding van de stad. De gemeente Utrecht doet meer om woonruimte te creëren dan alleen nieuwbouwprojecten ontwikkelen. Zo hebben voormalige industriële gebouwen waaronder de voormalige draadfabriek Neerlandia een woonbestemming gekregen. Leegstand wordt op deze manier ondervangen.

Modern vastgoed te koop Utrecht

De tijden veranderen en de uitstraling van historische steden en stadscentra wordt steeds vaker gemoderniseerd. Modernisering hoeft niet direct te betekenen dat de rijke geschiedenis die zichtbaar is in bouwstijlen verloren gaat. Het authentieke karakter wordt afgewisseld met moderne invloeden. Plaatsen als de Domtoren, de Domkerk, de Oude en Nieuwe Gracht behouden het historische karakter dat zo kenmerkend is voor Utrecht. Hoog Catharijne, het Centraal Station, het Beatrix Theater en Tivoli Vredenburg zijn gebouwen van deze tijd. De Gemeente Utrecht doet er bovendien veel aan om de stad en haar uitbreidingen zo leefbaar mogelijk te maken. Zo kunnen alleen mensen die een huur- of koopwoning hebben in de binnenstad van Utrecht, de stad met per auto bereiken. Het centrum is grotendeels verkeersluw gemaakt wat zowel het woon- als werkgenot positief beïnvloedt. Utrecht is wat dat betreft zeer compact. Veel hotspots liggen op loop- of fietsafstand van elkaar. Daarnaast is het openbaar vervoer in en om de stad prima geregeld.

Diversiteit vastgoedmarkt

Niet iedereen wil wonen in het historische centrum of de binnenstad van Utrecht. De vastgoedmarkt van Utrecht is divers en beperkt zich niet alleen tot de stad zelf. Populaire woonwijken hebben vaak deze sfeer als de binnenstad, maar bieden meer ruimte. Wijken als Buiten Wittevrouwen of Oudwijk zijn geliefd. Vastgoed staat hier nooit lang te koop. De vraag is groot. Zoekt u het gemak van de stad, maar dan in een meer moderne omgeving? Wijken als Vleuten – de Meern en Leidsche Rijn worden nog steeds verder ontwikkeld en bieden een mix van bouwstijlen. Utrecht heeft een natuurlijke aantrekkingskracht op een gevarieerde doelgroep. Liefhebbers van moderne architectuur wonen met plezier in de nieuwere delen van de stad, terwijl mensen die meer ‘hebben’ met karakteristieke bouw zich vestigen in de meer historische wijken. Utrecht heeft met gezinsvriendelijke wijken als Tuindorp en de Vogelenbuurt ook gezinnen met of zonder kinderen veel te bieden.

Investeren vastgoed te koop Utrecht

De vastgoedsector in Utrecht is voortdurend in beweging. Het aanbod wisselt vrijwel dagelijks en om teleurstellingen te voorkomen wordt geadviseerd snel te schakelen. Particuliere beleggers en zakelijke investeerders zien allemaal mogelijkheden in verhuurvastgoed dat in Utrecht en de directe omgeving is gelegen. Appartementen, woningen, winkelruimtes of bedrijfspanden. Het aanbod is gevarieerd. Investeren in vastgoed levert een aantrekkelijk rendement op, bovendien ontvangt u regelmatige huurinkomsten. Vooraf onderzoek doen naar de woonmarkt kan in uw voordeel werken. Waar hechten huurders waarde aan? Wat is nodig om het woonplezier te vergroten? Hoe dragen voorzieningen en faciliteiten in de wijk bij aan de leefbaarheid? Door gericht te kijken naar bepaalde aspecten van wonen en werken, kunt u investeren in vastgoed dat u aanspreekt. De vastgoed adviseurs van Investment Corporation Holland zijn daarbij graag uw ‘sparring partner’. Binnen de onderneming is meer dan 45 jaar ervaring in de vastgoedsector. Dankzij ons zakelijke netwerk weten we vaak op voorhand dat een bepaald pand in de verkoop komt en kan daar tijdig op ingesprongen worden. Niet alleen onderhandelen we namens of met u met de verkopende partij. Na de koop kunt u het beheer van het pand of uw vastgoedportefeuille uitbesteden aan ICH. U hoeft zich niet druk te maken met het selecteren van een geschikte huurder, onze adviseurs nemen u dit en diverse andere taken uithanden.

Onderhoud en verduurzaming vastgoed

Huurders zijn selectief en zoeken naar een geschikte woon- of werkruimte die aanspreekt. Duurzame en energiezuinige panden zijn in trek. Lagere maandlasten op het gebied van nutsvoorzieningen zijn als vanzelfsprekend gewild. Overweegt u vastgoed te kopen in Utrecht? Kijk naar de staat van onderhoud en de manier waarop de woning of het pand is geïsoleerd. Laat het energielabel goed nakijken en overweeg te investeren in het verder verduurzamen van het pand. Isoleringswerkzaamheden geven een pand meerwaarde, wat van invloed is op het rendement dat u behaald. U kunt de huurprijs aanpassen aan de woning. Investment Corporation Holland kan u hierin adviseren. Ook kijken we naar de gangbare kooprijzen en huurbedragen van gelijkwaardige panden in dezelfde omgeving. Wilt u na aankoop en bij een verhuurd pand werkzaamheden uitvoeren ter verduurzaming? In overleg met onze adviseurs worden de eventuele subsidiemogelijkheden bekeken en daar waar mogelijk aangevraagd. Bent u benieuwd naar geschikt vastgoed in Utrecht en omgeving? Zoekt u een vastgoedbeheerder of wilt u het selecteren van een huurder uitbesteden? Neem contact op met onze medewerkers en maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. U kunt ons zowel telefonisch als via e-mail bereiken, waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.