Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Heeft u interesse in vastgoed te koop Utrecht? Utrecht is een grote stad, waarvan het centrum een dorps karakter met een overzichtelijke indeling heeft. Het unieke karakter van de stad, de uitstekende toegankelijkheid en de prima verbindingen met de rest van Nederland, hebben een grote aantrekkingskracht op mensen die in Utrecht (willen) wonen. Zoekt u vastgoed te koop Utrecht? Het aanbod wisselt zich dagelijks af en is zowel gevarieerd als interessant voor beleggers en investeerders.

Nieuwbouw vastgoed Utrecht

Utrecht is een populaire stad die diverse doelgroepen aanspreekt. Zowel starters, singles, studenten, gezinnen met (jonge)kinderen, ouderen en expats wonen en werken met plezier in Utrecht. De stad telt momenteel ruim 350.000 inwoners. De verwachting is dat dit aantal in de komende zal stijgen over de 400.000 mensen. Als gemeente telt Utrecht 4 woonplaatsen die zijn onderverdeeld in 10 wijken en maar liefst 111 buurten. De vraag naar zowel koop- als huurwoningen in de stad en de direct omgeving overstijgt het aanbod. Om aan de toenemende woningvraag te voldoen, wordt er in en om Utrecht al jarenlang gebouwd. Utrecht kan worden gezien als koploper op gebied van nieuwbouw. Locaties als Leidsche Rijn spreken daarbij tot de verbeelding. Een nieuwe wijk waar op den duur woonruimte aan ruim 100.000 mensen wordt geboden. Het is kenmerkend voor de modernisering en uitbreiding van de stad. De gemeente Utrecht doet meer om woonruimte te creëren dan alleen nieuwbouwprojecten ontwikkelen. Zo hebben voormalige industriële gebouwen waaronder de voormalige draadfabriek Neerlandia een woonbestemming gekregen. Leegstand wordt op deze manier ondervangen.

Modern vastgoed te koop Utrecht

De tijden veranderen en de uitstraling van historische steden en stadscentra wordt steeds vaker gemoderniseerd. Modernisering hoeft niet direct te betekenen dat de rijke geschiedenis die zichtbaar is in bouwstijlen verloren gaat. Het authentieke karakter wordt afgewisseld met moderne invloeden. Plaatsen als de Domtoren, de Domkerk, de Oude en Nieuwe Gracht behouden het historische karakter dat zo kenmerkend is voor Utrecht. Hoog Catharijne, het Centraal Station, het Beatrix Theater en Tivoli Vredenburg zijn gebouwen van deze tijd. De Gemeente Utrecht doet er bovendien veel aan om de stad en haar uitbreidingen zo leefbaar mogelijk te maken. Zo kunnen alleen mensen die een huur- of koopwoning hebben in de binnenstad van Utrecht, de stad met per auto bereiken. Het centrum is grotendeels verkeersluw gemaakt wat zowel het woon- als werkgenot positief beïnvloedt. Utrecht is wat dat betreft zeer compact. Veel hotspots liggen op loop- of fietsafstand van elkaar. Daarnaast is het openbaar vervoer in en om de stad prima geregeld.

Diversiteit vastgoedmarkt

Niet iedereen wil wonen in het historische centrum of de binnenstad van Utrecht. De vastgoedmarkt van Utrecht is divers en beperkt zich niet alleen tot de stad zelf. Populaire woonwijken hebben vaak deze sfeer als de binnenstad, maar bieden meer ruimte. Wijken als Buiten Wittevrouwen of Oudwijk zijn geliefd. Vastgoed staat hier nooit lang te koop. De vraag is groot. Zoekt u het gemak van de stad, maar dan in een meer moderne omgeving? Wijken als Vleuten – de Meern en Leidsche Rijn worden nog steeds verder ontwikkeld en bieden een mix van bouwstijlen. Utrecht heeft een natuurlijke aantrekkingskracht op een gevarieerde doelgroep. Liefhebbers van moderne architectuur wonen met plezier in de nieuwere delen van de stad, terwijl mensen die meer ‘hebben’ met karakteristieke bouw zich vestigen in de meer historische wijken. Utrecht heeft met gezinsvriendelijke wijken als Tuindorp en de Vogelenbuurt ook gezinnen met of zonder kinderen veel te bieden.

Investeren vastgoed te koop Utrecht

De vastgoedsector in Utrecht is voortdurend in beweging. Het aanbod wisselt vrijwel dagelijks en om teleurstellingen te voorkomen wordt geadviseerd snel te schakelen. Particuliere beleggers en zakelijke investeerders zien allemaal mogelijkheden in verhuurvastgoed dat in Utrecht en de directe omgeving is gelegen. Appartementen, woningen, winkelruimtes of bedrijfspanden. Het aanbod is gevarieerd. Investeren in vastgoed levert een aantrekkelijk rendement op, bovendien ontvangt u regelmatige huurinkomsten. Vooraf onderzoek doen naar de woonmarkt kan in uw voordeel werken. Waar hechten huurders waarde aan? Wat is nodig om het woonplezier te vergroten? Hoe dragen voorzieningen en faciliteiten in de wijk bij aan de leefbaarheid? Door gericht te kijken naar bepaalde aspecten van wonen en werken, kunt u investeren in vastgoed dat u aanspreekt. De vastgoed adviseurs van Investment Corporation Holland zijn daarbij graag uw ‘sparring partner’. Binnen de onderneming is meer dan 45 jaar ervaring in de vastgoedsector. Dankzij ons zakelijke netwerk weten we vaak op voorhand dat een bepaald pand in de verkoop komt en kan daar tijdig op ingesprongen worden. Niet alleen onderhandelen we namens of met u met de verkopende partij. Na de koop kunt u het beheer van het pand of uw vastgoedportefeuille uitbesteden aan ICH. U hoeft zich niet druk te maken met het selecteren van een geschikte huurder, onze adviseurs nemen u dit en diverse andere taken uithanden.

Onderhoud en verduurzaming vastgoed

Huurders zijn selectief en zoeken naar een geschikte woon- of werkruimte die aanspreekt. Duurzame en energiezuinige panden zijn in trek. Lagere maandlasten op het gebied van nutsvoorzieningen zijn als vanzelfsprekend gewild. Overweegt u vastgoed te kopen in Utrecht? Kijk naar de staat van onderhoud en de manier waarop de woning of het pand is geïsoleerd. Laat het energielabel goed nakijken en overweeg te investeren in het verder verduurzamen van het pand. Isoleringswerkzaamheden geven een pand meerwaarde, wat van invloed is op het rendement dat u behaald. U kunt de huurprijs aanpassen aan de woning. Investment Corporation Holland kan u hierin adviseren. Ook kijken we naar de gangbare kooprijzen en huurbedragen van gelijkwaardige panden in dezelfde omgeving. Wilt u na aankoop en bij een verhuurd pand werkzaamheden uitvoeren ter verduurzaming? In overleg met onze adviseurs worden de eventuele subsidiemogelijkheden bekeken en daar waar mogelijk aangevraagd. Bent u benieuwd naar geschikt vastgoed in Utrecht en omgeving? Zoekt u een vastgoedbeheerder of wilt u het selecteren van een huurder uitbesteden? Neem contact op met onze medewerkers en maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. U kunt ons zowel telefonisch als via e-mail bereiken, waarna we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Vastgoed te koop Utrecht – FAQ

1. Is vastgoed in Utrecht een interessante investering?

De huizenmarkt is in Utrecht overspannen. De vraag naar geschikte woonruimte is al een paar jaar groter dan het aanbod. Starters, maar ook ouderen moeten lang wachten en met de trend van bieden is de kans dat deze groepen een geschikte woning of appartement vinden klein. Beleggen of investeren in Utrechts vastgoed kan een goed rendement opleveren. Verhuurvastgoed staat niet lang leeg en met het nodige onderhoud neemt een pand nog altijd in waarde toe.

2. Welk type vastgoed past bij mij?

Wanneer u vastgoed koopt om te verhuren, kunt u zich laten adviseren door de vastgoed experts van ICH. Samen wordt gekeken naar uw voorkeur en ziet u vastgoed in diverse prijsklassen en in verschillende sectoren. Zo krijgt u een beeld van dat wat mogelijk is en maakt u de juiste keuze.

3. Hoe kan ik verstandig in vastgoed investeren?

Een succesvolle investering hangt af van het juiste vastgoed. Vastgoed is tastbaar en door maken van de juiste beslissing kunt u een goed rendement behalen. Als u begint met het aanleggen van een vastgoedportefeuille is het praktisch om terug te kunnen vallen op ervaren professionals. De unieke aanpak van ICH helpt particuliere en zakelijke investeerders met het maken van de beste keuze. Zo blijft het risico relatief laag en ligt een goed rendement binnen handbereik.

4. Is investeren in studentenhuisvesting in Utrecht rendabel?

Utrecht is een studentenstad met studielocaties verspreid over de stad. In Utrecht zijn 17 hogescholen en 4 universiteiten waar binnen- en buitenlandse studenten dagelijks colleges bijwonen. De gemeente Utrecht doet er, in samenspraak met onderwijsinstellingen veel aan om studentenhuisvesting te ontwikkelen en betaalbaar te houden. Investeren in studentenhuisvesting kan een goed rendement opleveren.

5. Is investeren in vastgoed makkelijk?

Investeren in verhuurvastgoed stopt niet op het moment dat een koopovereenkomst wordt ondertekend. Na de aankoop zorgt u ervoor dat het pand wordt onderhouden en voor huurders aantrekkelijk blijft. U heeft te maken met het innen van huurbedragen en de communicatie met onderhouds- en servicebedrijven. Het is mogelijk om het dagelijks beheer van vastgoed uit te besteden aan een beheerder.

6. Wat zijn beginnersfouten die vastgoedbeleggers maken?

In al uw enthousiasme is het makkelijk om belangrijke zaken over het hoofd te zien. Het gebeurt dat investeerders die een verhuurappartement kopen er na de koop achter komen dat in het reglement van de VvE staat dat verhuur niet is toegestaan. Dit zijn kostbare fouten, die eenvoudig te voorkomen zijn. Investeert u in een appartement? Neem of laat het reglement doornemen. Vraag informatie bij de gemeente Utrecht op. De wet- en regelgeving over verhuren is van invloed op de investering die u doet.

7. Waarom is een bouwkundig rapport nodig?

Ervaren bouwexperts kijken met andere ogen naar vastgoed dan dat u doet. Eventuele verborgen gebreken worden in beeld gebracht. Het rapport kunt u meenemen naar de onderhandelingen. Zonder bouwkundig rapport, kunt u verrast worden door tekortkomingen, schades en andere dure problemen. Dit zijn kosten die zwaar op het rendement drukken. De kosten die u betaald om een bouwkundig rapport te laten maken, wegen niet op tegen de bedragen waar u tegen aanloopt als achteraf blijkt dat de fundering vervangen moet worden.

8. Waar moet ik op letten bij het kopen van vastgoed in Utrecht?

Succesvol investeren in vastgoed kent een paar aandachtspunten. Beginnend beleggers wordt geadviseerd om te kiezen voor een pand in een wijk, dorp of stad waar men bekend is. Onderzoek de samenstelling van de wijk en let daarbij op trends in de plaatselijke woningmarkt. Vraag gemeentelijke toekomstplannen op en zie of en hoeveel investeringen gepland staan. Als u zich niet of onvoldoende verdiept in de plaatselijke omstandigheden kan dat het rendement beïnvloeden.

6. Wat zijn de risico’s van investeren in verhuurvastgoed?

Investeren in vastgoed biedt een goed rendement, maar kent daarnaast een zeker risico. Zaken als leegstand, wanbetalers, schade en noodreparaties kosten geld en leveren stress op. Door een vastgoedbeheerder aan te stellen, beperkt u de risico’s en wordt u op de hoogte gehouden over technische en administratieve thema’s.

7. Moet ik belasting betalen over de verhuurinkomsten?

Afhankelijk van uw situatie betaald u wel of geen belasting. Woningen die via de leegstandswet verhuurt worden, vallen niet onder de inkomstenbelasting, maar worden aangemeld in Box 3. Datzelfde geldt voor een tweede woning. Bij grote verhuurportefeuilles is het betalen van belasting wel het geval. Een vastgoed adviseur geeft u hierover advies op maat. Met het juiste advies bespaard u op bijkomende kosten en voorkomt u naheffingsaanslagen.