Zoekt u vastgoed te koop Rotterdam? De stad aan Maas is van ‘traditionele’ havenstad getransformeerd naar een hippe metropool met architectonische blikvangers zoals de Euromast, de Markthal, de Rotterdamse Kuip en Rotterdam Centraal. De vraag naar woningen groeit dagelijks en woningen die vrij staan of beschikbaar komen, kennen slechts minimale leegstand. Zoekt u naar vastgoed te koop Rotterdam? Investment Corporation Holland helpt u graag!

Vastgoed te koop Rotterdam.

Vastgoed te koop Rotterdam.

Wonen en werken in Rotterdam

Het aantal inwoners van Rotterdam neemt al jaren gestaag toe. Rotterdam telt meer dan 330.000 unieke adressen, waarvan 281.000 woningen en appartementen. Net zoals andere Nederlandse steden kent Rotterdam een overspannen woningmarkt, waarbij de vraag het aanbod ruimschoots overschrijdt. Nieuwbouw stagneert en de woningvoorraad zal ook de komende jaren ontoereikend blijven voor de grote vraag. Door de vele nieuwbouw en de constante vernieuwing en transformatie van bestaande gebouwen verandert het uiterlijk van de stad. Karakteristieke panden worden afgewisseld door moderne nieuwbouw, waardoor Rotterdam een bijzondere uitstraling heeft. De prestigieuze skyline aan de Maas en traditionele wijken als Blijdorp kenmerken de veelzijdigheid van de stad. De afgelopen jaren uit de nieuwbouw van woningen zich voornamelijk in hoogbouw. Opvallend is dat ruim 2/3e van alle woningen appartementen zijn. Gewilde wijken zijn Hillegersberg, Centrum, Kralingen, de Kop van Zuid en Overschie. Rotterdam heeft uitstekende openbaar vervoersverbindingen vanuit de verschillende wijken naar het centrum en vice versa. Ook tussen de wijken onderling is het bus-, metro- en tramnetwerk uitgerold. Wonen en werken in Rotterdam stemt de meerderheid van de bevolking tevreden.

Karakteristiek en modern vastgoed te koop Rotterdam

Rotterdam is tegenwoordig zo veel meer dan alleen een havenstad. De stad is thuisbasis voor grote (inter)nationale bedrijven waaronder Nationale Nederlanden, Unilever en Shell hebben er hun hoofdkantoor. De stad heeft veel toeristische trekpleisters en een levendige cultuursector. De kansen op zakelijk en professioneel gebied zijn redenen waarom veel mensen een betaalbare woning in Rotterdam zoeken. Woningen die te koop komen, staan zeer kort op de markt. Gewilde woningen worden niet zelden onderhands verkocht, zonder dat ze op de markt beschikbaar komen. Particuliere vastgoedbeleggers komen niet altijd even makkelijk tussen de zakelijke investeerders in om vastgoed te kopen. Het opzetten of uitbreiden van een vastgoedportefeuille blijkt vaak moeizaam. Wilt u vastgoed kopen in Rotterdam? Investment Corporation Holland is u daarbij graag van dienst. Onze medewerkers hebben meer dan 45 jaar ervaring in de vastgoedsector en hebben een uitgebreid zakelijk netwerk opgebouwd. Na een oriënterend gesprek, waarin u aangeeft wat uw voorkeuren zijn ten aanzien van het soort vastgoed waar u naar op zoek bent, gaan we gericht op zoek. ICH hoort vaak al enige tijd voordat een pand op de markt komt, dat een koper wordt gezocht. We kunnen u hierdoor appartementen en woningen aanbevelen die aansluiten bij uw vraag.

Vastgoed transformeren Rotterdam

Kantoor- en bedrijfspanden staan vaak lange tijd leeg, dit is ook in Rotterdam het geval. Thuiswerken wordt door meer en meer bedrijven geïntroduceerd en mensen zitten zelden dagelijks op kantoor. Grote kantoorpanden zijn niet of nauwelijks in trek. Het gevolg van deze leegstand is dat panden een snel verval kennen. Onderhoud wordt nauwelijks gedaan en dat is van invloed op het uiterlijk van zowel het pand als de omgeving waarin het vastgoed is gelegen. Veel gemeentes moedigen het transformeren van leegstaande bedrijfspanden en kantoorgebouwen tot woningen en appartementen aan. Het transformeren van een bestaand gebouw naar residentieel vastgoed is succesvol. Extra isolatie en duurzame aanpassingen zijn zaken die huurders aantrekken. Energiezuinige woningen hebben een lagere energienota tot gevolg. Duurzame woningen verhuren snel en u heeft direct huurinkomsten. Het rendement op een belegging in (verhuur)vastgoed is aantrekkelijk en hoger dan de negatieve rente op spaargeld. Spreekt het transformeren van vastgoed u aan en wilt u meer weten over de mogelijkheden die een stad als Rotterdam te bieden heeft? Investment Corporation Holland neemt de verschillende punten met u door. Onze medewerkers nemen contact op met de gemeente om te informeren naar het bestemmingsplan en de eventueel beschikbare subsidies ten aanzien van vastgoed transformatie. Door leegstaande panden een nieuwe bestemming te geven, wordt de leefbaarheid van een wijk verbetert.

Verhuur vastgoed kopen in Rotterdam

Rendement op spaargeld is verwaarloosbaar. Geld dat op een spaarrekening staat geparkeerd, levert nagenoeg niets op. Denkt u na over alternatieve vormen van sparen of beleggen? Verhuurvastgoed kan een aantrekkelijke manier zijn om uw geld voor u te laten werken. Directe huurinkomsten geven u maandelijkse inkomsten en de waardestijging van het vastgoed telt eveneens mee bij het rendement. Het kopen en verhuren van een appartement of eengezinswoning is niet alleen voorbehouden aan vastgoedfondsen of grote zakelijke investeerders. Een toenemend aantal particuliere beleggers bekijkt alternatieve manieren van sparen en investeren. Handelen in beursaandelen wordt vaak als risicovol gezien. Het kopen en verhuren van vastgoed is een meer zekere investering. Zeker als het pand regelmatig wordt onderhouden en verduurzaamd is vastgoed een waardevaste belegging. Wilt u een vastgoedportefeuille opbouwen of uitbreiden? De vraag naar huurwoningen en huurappartementen is groot. Leegstaande woningen worden vlot verkocht en een huurder is snel gevonden. U kunt zelf een huurder zoeken, maar u kunt dit ook uitbesteden aan onze medewerkers.

Vastgoedbeheer Rotterdam

Naast het adviseren en begeleiden van de aan- en verkoop van vastgoed, kunt u ICH ook inschakelen voor vastgoedbeheer. In dat geval zoeken en selecteren we een geschikte huurder, stellen de verhuurovereenkomst op, sturen maandelijkse huurfacturen, regelen periodiek onderhoud en staan paraat bij spoedreparaties. We lichten de dienstverlening die we u kunnen bieden graag toe in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Onze vastgoed adviseurs laten u projecten en vastgoed zien dat aansluit bij de voorkeur die u heeft.

Meer informatie vastgoed kopen Rotterdam

Wilt u meer weten over het kopen van vastgoed in Rotterdam? Spreekt de transformatie van bestaand vastgoed u aan? Bent u benieuwd naar het rendement dat verhuurvastgoed kan opleveren? Neem vrijblijvend contact met ICH op en maak een afspraak voor een adviesgesprek. Ook voor advies op het gebied van sale- en leaseback kunt u bij ons terecht. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.