Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wilt u meer weten over vastgoed ontwikkeling Amsterdam? De vastgoedmarkt in Amsterdam staat niet stil en is voortdurend in ontwikkeling. De aankoop van bestaande objecten of het investeren in nieuwe projecten kan rendement opleveren. Wilt u investeren in Amsterdams vastgoed? Maak een afspraak voor een vrijblijvende afspraak met Investment Corporation Holland. We bespreken graag de mogelijkheden met u. U bent bij ons ook aan het juiste adres, indien u een investeerder zoekt.

Vastgoed ontwikkeling Amsterdam
Vastgoed ontwikkeling Amsterdam

Duurzame vastgoed ontwikkeling Amsterdam

Bij de ontwikkeling van de stad wordt door de gemeente rekening gehouden met variatie in commercieel en residentieel vastgoed. Ook de achtergrond en leefstijlen van de gebruikers en bewoners is van invloed op vastgoed ontwikkeling. Een stad als Amsterdam is divers. Zowel bewoners als ondernemers hebben uiteenlopende behoeften. Rust, groen, voldoende ruimte, een woning aan het water of een atelier in een hippe wijk? Het kan in Amsterdam. Niet alleen geeft de gemeente een variatie aan grondstukken en projectlocaties uit, er wordt steeds vaker gekeken naar de transformatie van leegstaand commercieel vastgoed tot woonruimtes. Gebiedsontwikkeling en vastgoed ontwikkeling in Amsterdam zijn nauw met elkaar verbonden. De gemeente probeert bij gebiedsontwikkeling samen te werken met partijen van binnen en buiten de stad. Op deze manier kan snel en flexibel grond voor onder meer woningbouw uitgegeven worden. Duurzame vastgoed ontwikkeling komt tot stand door samenwerking door de gemeente, beleggers, bouwers, eigenaren, investeerders en ontwikkelaars. Kwalitatief, duurzame bouw bestaat in Amsterdam uit:

  • Transformatie, ombouw, van leegstaande (kantoor)panden en zelfbouw.
  • Nieuw te ontwikkelen bouwgronden met zowel koop- als huurwoningen.

Woningbouw ontwikkeling Amsterdam

De krapte op de woningmarkt is overal in Nederland zichtbaar. Grote steden als Amsterdam zien een toenemende vraag naar woonruimte, maar het aanbod blijft vooralsnog achter. Het gemeentebestuur heeft het plan om tot 2025 een totaal van 52.500 woningen te bouwen. Deze ambitie bestaat uit:

  • 17.500 sociale huurwoningen die door wooncorporaties gebouwd worden. Het totaal van sociale huurwoningen moet jaarlijks met gemiddeld 2.500 stijgen;
  • 11.690 huurwoningen in het middensegment, gemiddeld 1.670 per jaar.
  • 10.500 betaalbare woonruimtes en/of kamers voor zowel studenten als jongeren.

Het overgrote deel van deze geplande 52.500 woningen, kan binnen de bestaande bestemmingsplannen gerealiseerd worden. Slechts een klein gedeelte van de beoogde woningbouw, wordt gevonden in nieuw te ontwikkelen woningbouwprogramma’s in de zogenaamde ontwikkelbuurten. Nieuwe locaties hoeven vooralsnog niet voorbereidt te worden op projectbouw. Verschillende woningbouwprojecten worden ontwikkeld in gebieden zoals Zeeburgereiland, de Zuidas, Houthavens, Noordelijke IJ-oevers en IJburg. Nieuwe projecten en transformaties worden gerealiseerd in Overamstel, waarbij het project Bijlmerbajes tot de verbeelding spreekt, en het Centrumgebied Noord.

Investeren in nieuwbouw Amsterdam

Investeren in de Amsterdams woningmarkt trekt veel binnen- en buitenlandse beleggers en investeerders aan. Om scheefgroei én te hoge huurprijzen te voorkomen, heeft de gemeenteraad besloten dat wanneer iemand in Amsterdam een nieuwbouw woning koopt, daar zelfstandig moet wonen. Zowel nieuwbouw als woningen die getransformeerd zijn mogen niet langer duur verhuurd worden. Uitzonderingen zijn eerstegraads familie en verhuur bij tijdelijk verblijf in het buitenland. Het is mogelijk om als eigenaar een woning te verhuren als zogenaamde sociale of huurwoning in het middensegment. Het duurt nog een aantal jaren voordat de eerste woningen, waarop deze maatregel van toepassing is, op de markt komen.

Transformatie vastgoed Amsterdam

Amsterdam heeft naast een overspannen woningmarkt, te maken met leegstaande gebouwen in de stad. De afgelopen jaren is er een start gemaakt met het transformeren van leegstaande gebouwen naar woningen, werklocaties, horeca en onderwijsinstellingen. De sterke economische ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat projectontwikkelaars nieuw commercieel en bedrijfsmatig vastgoed ontwikkelen en dat er op de gewenste vestigingslocaties krapte ontstaat. Met name in populaire wijken, zoals de Zuidas, is deze trend waarneembaar. De daling van leegstand gaat relatief vlot en de transformatie van bedrijfsmatig vastgoed naar woonruimte is op meerdere vlakken succesvol.

Zelfbouw Amsterdam

Zelfbouw behoort tot vastgoed ontwikkeling Amsterdam. Zelfbouw stelt mensen in staat hun eigen originele droomwoning te realiseren. Zowel individuele bouwprojecten als deelname in een groep is mogelijk. Zelfbouw in Amsterdam is op diverse plekken en locaties in de stad mogelijk. De gemeente heeft zowel kavels voor vrijstaande woningen en rijtjeswoningen beschikbaar. Ook tussen bestaande bouw worden zelfbouwprojecten aangeboden.

Ontwikkeling bedrijventerreinen

Naast de ontwikkelingen op de Amsterdamse woningmarkt, doet de gemeente veel op het gebied van ondernemers en bedrijven. De diverse Amsterdamse industriegebieden en bedrijventerreinen hebben unieke kenmerken en eigen kwaliteiten. De overeenkomst tussen deze gebieden is dat ze allemaal een prima bereikbaarheid hebben. Zowel over de weg, het spoor, het water als door de lucht is Amsterdam toegankelijk.

Investeren in Amsterdams vastgoed

Deelname in nieuw te realiseren vastgoed, of in de transformatie van bestaande panden is mogelijk voor particuliere beleggers evenals grotere investeerders. Beleggen in Amsterdams vastgoed is om uiteenlopende reden aantrekkelijk:

  • De vraag naar woningen en bedrijfsmatig onroerend goed, zal naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen. Zolang de krapte op de woningmarkt bestaat, levert een investering rendement op.
  • Vastgoed in Amsterdam is waardevast. Met regelmatig onderhoud en verduurzaming van panden, kan uw belegging in waarde stijgen en is verkopen lucratief.
  • Door het grote aantal expats dat in Amsterdam en de randgemeenten woont, liggen huurtarieven voor aansprekende woonruimtes hoog.

Investeren of beleggen in Amsterdams vastgoed kunt u doen door zelfstandig panden aan te kopen, maar ook deelname in vastgoedprojecten en vastgoedfondsen leveren rendement op. Beginnend beleggers en doorgewinterde investeerders kunnen een beroep doen op de ervaren vastgoed professionals van Investment Corporation Holland. Wij zoeken een investering die bij u past, voeren de onderhandelingen met o.a. de gemeente, de verkopende partij, de verkoopmakelaar en/of de projectontwikkelaar die verantwoordelijk is voor het realiseren van vastgoed ontwikkeling.

Duurzaam ontwikkeling van woon- en werkgebieden

Het ontwikkelen van bouwprojecten die zowel voor bewoners als ondernemers aantrekkelijk zijn, is iets wat veel inlevingsvermogen vraagt. De ontwikkeling van huur- en koopwoningen of het realiseren van duurzame kantoor- en/of bedrijfspanden is belangrijk voor het succes van een investering. Economisch sterke gebieden spreken zowel bij bewoners als ondernemers tot de verbeelding. Als belegger en investeerder heeft u er baat bij om bij het ontwikkelings- en bouwproject betrokken te zijn. Ervaren projectontwikkelaars kijken niet alleen naar het moment van nu, maar ook de trends en ontwikkelingen op diverse vlakken worden nauwlettend in het oog gehouden. Unieke, goed doordachte woonwijken met een hoge kwaliteit en duurzaamheid van gebouwen in combinatie met voldoende openbare, groene ruimtes. Wonen in de wereld van overmorgen, vraagt om duurzame projectontwikkeling. Samen met Investment Corporation Holland zoekt u naar een renderende investering. Uw plannen worden verfijnd en onze medewerkers volgen het ontwikkelings- en bouwproces voor u op. Dankzij een uitgebreid netwerk van projectontwikkelaars, investeringsmaatschappijen en makelaars kunnen we u adviseren en bijstaan bij het zoeken en vinden van een passende investering.

Vastgoed beheer Amsterdam

Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren. U kunt met eigen geld beleggen, maar het is ook mogelijk om een vastgoed hypotheek af te sluiten. Welke vorm van investeren u ook voor ogen heeft, bespreek uw plannen met onze ervaren professionals. Met meer dan 45 jaar ervaring in de vastgoedsector kunnen we u begeleiden bij een succesvolle investering. Ook met het oog op de toekomst kan een belegging in Amsterdam vastgoed interessant zijn. Banksparen kost tegenwoordig meer dan dat het oplevert, en ook AOW en pensioenbedragen zijn beperkt. Tijdig investeren in vastgoed kan uw pensioen op interessante manier aanvullen. Gaat u voorlopig (nog) niet met pensioen? Op tijd de juiste beslissingen nemen kan ertoe leiden dat u later op comfortabele manier van uw welverdiende pensioen kunt genieten. Voordat u belegt in vastgoed is het goed om te bekijken en te overleggen hoe het pand of object dat u aankoopt beheerd wordt. Goed onderhouden woningen en bedrijfsruimten zien er nu eenmaal aantrekkelijker uit, en zijn noodzakelijk om de waarde van het pand te behouden en te vermeerderen. Verhuurt u een woning of bedrijfspand? Investment Corporation Holland kan namens u het vastgoed beheer doen. Van het opstellen van huurcontracten tot het regelen van periodiek onderhoud en tussentijdse reparties. U heeft nauwelijks ergens omkijken naar en uw pand wordt in optimale staat van onderhoud gehouden.

Informatiebrochure vastgoed ontwikkeling Amsterdam

Veilig beleggen of investeren in vastgoed kan onder meer door deelname in een vastgoedproject. In deze projecten werkt de gemeente Amsterdam samen met architecten, bouwkundigen, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, kredietmaatschappijen en makelaars. Beleggers worden op de mogelijkheden van het project gewezen. Informatiebrochures worden gemaakt om een project nader toe te lichten en de mogelijkheden op te sommen. Ook worden rekenvoorbeelden in de brochure verwerkt. Dit geeft u, als potentiële belegger, een idee van het te behalen rendement. Heeft u interesse om te investeren in een nieuw project, en kunt u daarbij professionele begeleiding gebruiken? Neem contact op met ICH in Den Haag. Tijdens een vrijblijvend gesprek worden uw plannen besproken en kunt u vragen stellen over het veilig en verantwoord investeren in Amsterdams vastgoed.

Residentieel en commercieel vastgoed ontwikkeling

Investeren in vastgoed in een wereldstad als Amsterdam kan een aardig rendement opleveren. Niet alleen de krapte op de woningmarkt en de geplande ontwikkeling van ruim 50.000 woningen tot 2025 spreekt investeerders aan. Ook investeren in recreatief vastgoed als hotels en appartementen is in trek. Zowel binnen- als buitenlandse beleggers zien een investering in verblijfsvastgoed zitten. Het aantal overnachtingen door toeristen en zakelijke reizigers die één of meerdere nachten in Amsterdam verblijven, zal de komende jaren toenemen. Niet alleen jeugdherbergen en goedkope hostels zijn in trek. Met een toenemend aantal zakelijke evenementen, congressen en workshops is de vraag naar comfortabel en luxueus recreatief vastgoed groot. De zakelijke reiziger stelt eisen aan een comfortabel verblijf, waarbij bepaalde voorzieningen en faciliteiten niet mogen ontbreken. Bestaande hotels passen zich aan op deze vraag, en maken de transformatie naar de hogere sterrenklassen zoals 4 en 5 sterren accommodaties. Participeren in deze ontwikkelingen kan door te investeren in de aankoop van onder meer een enkele hotelkamer. De kamer is gewoon onderdeel van het kameraanbod van het hotel en wordt meegenomen in de verhuurmogelijkheden. U deelt mee in de verhuuropbrengsten en ontvangt daarnaast jaarlijks een aardig rendement op uw investering.

Investering op maat

Investeren of beleggen in Amsterdams vastgoed is lucratief, als u op de juiste en verantwoorde manier te werk gaat. De bekende zin ‘resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst’, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Investeren in vastgoed betreft doorgaans een lange termijn belegging, al zijn er ook beleggers en investeerders die kortdurende beleggingsmogelijkheden aantrekkelijk vinden. Het snel aankopen en met een aantrekkelijke winst weer verkopen is nog altijd mogelijk, al dient u ook daar goed over na te denken. Heeft u een bepaald budget en wilt u weten op welke manier u met uw vermogen kunt investeren in rendabel en gewild vastgoed? Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij Investment Corporation Holland. Onze ervaren medewerkers kunnen u voorbeelden van rendabele investeringsprojecten laten zien. Heeft u al een pand of object op het oog? Samen met u doorlopen we het traject van begin tot einde. Na een succesvolle belegging, kunt u het eventuele vastgoedbeheer aan ons uitbesteden. Tegen een vooraf vastgesteld tarief heeft u nergens omkijken naar. Correspondentie met huurders wordt u uithanden genomen en datzelfde geldt voor het innen van de maandelijkse huurbedragen en het tijdig regelen van reparaties en periodiek onderhoud. Panden die goed onderhouden zijn en voldoen aan de huidige maatstaven zijn op termijn makkelijker te verkopen dan wanneer het pand zich kenmerkt door achterstallig onderhoud. Ook voor een verblijvend advies kunt u een afspraak maken.

Succesvol investeren in vastgoed ontwikkelingen

Wilt u meer weten over de stedelijke ontwikkeling die Amsterdam de komende jaren te wachten staat? Heeft u interesse om deel te nemen in een project waarmee woonruimte wordt gecreëerd? Laat uzelf adviseren en bijstaan door de vastgoed professionals van Investment Corporation Holland. Dankzij onze jarenlange ervaring op zowel de residentiële als commerciële vastgoed markt zijn onze medewerkers in staat u te begeleiden in het proces. Vertel ons uw plannen, ideeën en verwachtingen. Op basis daarvan gaan we aan de slaag om uw belegging in Amsterdam vastgoed optimaal te laten renderen. Heeft u nog geen concrete plannen, maar wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Vul het contactformulier in of stuur ons een e-mail. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.