Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overweegt u gebruik te maken van de dienstverlening van vastgoed kantoren? Het aan- en verkopen van vastgoed kunt u zelfstandig doen. Veel mensen maken echter gebruik van de ervaring van een vastgoed kantoor. Een vastgoedmakelaar is dagelijks bezig met het kopen, verkopen, huren, verhuren en beheren van onroerend goed. Medewerkers van vastgoed kantoren beschikken over kennis van de (plaatselijke) markt en hebben een ruim netwerk van zakenrelaties.

Vastgoed kantoren.
Vastgoed kantoren.

Bekendheid dienstverlening vastgoed kantoren

Het kopen of verkopen van een woning, appartement of bedrijfspand is een belangrijke fase. Veel mensen maken deze fase niet meer dan één of twee keer mee. Het is om uiteenlopende redenen belangrijk om een goed gevoel te hebben bij het (ver)kopen van een pand. Vaak hebben mensen het gevoel overdonderd te worden door administratie en de nodige documenten die ondertekend moeten worden. Het is dan ook geen toeval dat veel mensen besluiten om het (ver)kopen van onroerend goed via een vastgoed kantoor te doen. Ervaren vastgoed adviseurs zijn vaak de sleutel tot succes. Er zijn verschillende redenen om een beroep te doen op een vastgoed kantoor:

  • Uw belang staat voorop. Een vastgoedmakelaar onderhoudt een goede band met zijn of haar klanten. Uw belangen staan in het proces voorop, waarbij een adviseur samen met u of namens u onderhandelt met een (ver)kopende partij.
  • Kennis van de vastgoedmarkt. Vastgoed adviseurs kennen de eigen regio vaak het beste. Op basis van deze kennis krijgt u advies over de voorzieningen en faciliteiten die in een bepaalde omgeving aanwezig zijn. U kunt rekenen op een realistische analyse van de plaatselijke woonmarkt en de samenstelling van de bewonersgroepen.
  • Betrouwbaar advies. Een vastgoed adviseur is expert op het gebied van het kopen en verkopen van onroerende goed. Ondanks het feit dat u veel informatie online vindt, biedt een vastgoed kantoor een meerwaarde. U kunt rekenen op actuele gegevens, bovendien voorkomt u dat u tegen juridische problemen aanloopt.
  • Uitgebreid zakelijk netwerk. Vastgoed adviseurs hebben een uitgebreid netwerk en verwijzen geïnteresseerde mensen naar elkaar. Een adviseur kan u helpen bij het vinden van een geschikte hypotheek.
  • Vlotte verkoop. Een woning die via een vastgoed kantoor wordt verkocht, staat vaak minder lang te koop dan bij particuliere verkoop.
  • Ervaren onderhandelaar. Vastgoed adviseurs onderhandelen vrijwel dagelijks over verkoopvoorwaarden.

Wel of geen vastgoed kantoor

Voor zowel de aan- als verkoop van een woning kunt u dus een beroep doen op de diensten van een vastgoed kantoor. Deze dienstverlening is niet gratis, maar neemt u tegelijkertijd een hoop zorgen uithanden. Bovendien kunt u de tijd die u bespaard door het inschakelen van een vastgoed kantoor voor andere dingen gebruiken. Een ervaren vastgoed adviseur neemt de regie van het verkoop- of aankoopproces van uw woning over. Dankzij jarenlange ervaring en kennis van de markt weet een adviseur wat een correcte vraagprijs is en wordt een (ver)koop dossier samengesteld. De woning wordt op aantrekkelijke wijze onder aandacht van potentiële kopers gebracht en de onderhandelingen kunnen namens u worden gevoerd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot en met de uiteindelijke sleuteloverdracht kunt u op een adviseur rekenen. Ook voor het eventuele beheer van uw vastgoed is een vastgoed adviseur de aangewezen samenwerkingspartner. Een ander voordeel van een vastgoedmakelaar is de toegankelijkheid naar advertentieruimtes op onder andere social media. Dit is voor particulieren minder vanzelfsprekend. Een vastgoed adviseur kan ook met een aantal relatief kleine aanpassingen een woning of pand aantrekkelijker maken.

Commissie en exclusiviteit

Afhankelijk van de afspraken die u maakt, is de dienstverlening van een vastgoed kantoor niet helemaal gratis. Over het algemeen brengt een makelaar een zogenaamd commissieloon in rekening. Er zijn ook kantoren die een vast bedrag hanteren. Het staat u volledig vrij om te onderhandelen over de vergoeding. De vergoeding die u betaalt wordt vastgelegd in het contract dat u met een vastgoed kantoor afsluit. Het is niet ongebruikelijk dat u een zogenaamd exclusiviteitscontract tekent. In zo’n contract is opgenomen dat het betreffende vastgoed kantoor als enige partij mag bemiddelen. Geadviseerd wordt om de duur van de exclusiviteit te beperken tot maximaal 6 maanden. Tijdens een exclusiviteitsperiode is het niet toegestaan om een andere makelaar in te schakelen en/of uw woning zelfstandig te verkopen. Gebeurt dit toch, dan kan het ingeschakelde vastgoed kantoor een schadevergoeding eisen. Het is overigens niet verplicht om een exclusief contract te ondertekenen. U kunt met verschillende kantoren tegelijkertijd samenwerken. Doe u dit? Zorg dat er duidelijke afspraken op papier staan, zodat u achteraf niet verplicht wordt om meerdere commissielonen te betalen. Bent u niet tevreden over de dienstverlening of prestaties van een makelaar? Het staat u vrij om het contract op te zeggen. Afhankelijk van de gemaakte afspraken kan de makelaar een vergoeding eisen.

Beheer vastgoed kantoor

Naast het aan- en verkopen van een woning, kunt u bij een vastgoed kantoor ook terecht voor het laten beheren van uw vastgoed. Van het zoeken en selecteren van huurders tot het regelen van periodiek onderhoud en het laten incasseren van huurgelden. U kunt het volledige beheer van vastgoed uitbesteden. Zowel de administratieve als de technische kanten van het verhuren van vastgoed is in vertrouwde handen van een ervaren vastgoed expert. Afhankelijk van de zaken die u uitbesteed, worden hiervoor kosten in rekening gebracht. Alle afspraken die u maakt ten aanzien van vastgoedbeheer worden contractueel vastgelegd.

Adviesgesprek vastgoed kantoor

Zoekt u een bedrijfspand? Wilt u een vastgoedportefeuille opbouwen? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van sale- en leaseback? Investment Corporation Holland adviseert u op het gebied van vastgoed en financieringsmogelijkheden. Onze gespecialiseerde medewerkers hebben een brede kennis van de (inter)nationale vastgoed markt en beschikken over een uitgebreid netwerk van zakenrelaties. Wanneer u meer wilt weten over hypothecaire leningen, investeren in buitenlands vastgoed of het uitbesteden van vastgoed beheer, dan kunt u een afspraak maken voor een adviesgesprek. Op basis van het gesprek wordt een voorstel gedaan. De adviseurs zoeken geschikte investeringsmogelijkheden of stellen een uitgebreide prospectus van het pand dat u wilt verkopen samen. Wilt u meer weten over de dienstverlening van Investment Corporation Holland? Maak een afspraak voor een gesprek. U kunt ons zowel telefonisch als via e-mail bereiken.

Vastgoed kantoren

1. Waarom schakel ik een vastgoed kantoor in?

Het inschakelen van een vastgoed kantoor creëert meer tijd en stelt u in staat optimaal op de vraag en aanbod in te spelen. De ervaren medewerkers zijn u op verschillende vlakken van dienst. Het zoeken en vinden van huurders of het regelen van periodiek onderhoud kunt u aan een vastgoed kantoor uitbesteden. Ook het uitbreiden van uw vastgoedportefeuille doet u samen met ervaren adviseurs.

2. Welke kosten berekent een vastgoed kantoor?

Afhankelijk van de diensten die u afneemt, brengt een vastgoed kantoor kosten in rekening. Dit kan een vooraf overeengekomen bedrag zijn, maar er zijn ook kantoren die een bepaald percentage in rekening brengen.

3. Wat kan een vastgoed kantoor voor mij betekenen?

Een ervaren vastgoed kantoor is van grote waarde tijdens het (ver)kopen en/of (ver)huren van onroerend goed. Zowel commerciële ruimtes als bedrijfspanden en residentieel vastgoed verdient een plan van aanpak om het gewenste rendement op te leveren. Ook als u vastgoed wilt verkopen kan sparren met een vastgoed expert de moeite lonen.

4. Kan ik het beheer van mijn vastgoedportefeuille uitbesteden?

Ja. Vastgoed beheer is iets wat regelmatig door vastgoed kantoren wordt gedaan. Als vastgoed eigenaar bepaalt u zelf welke facetten van het beheer u uitbesteed en wat u eventueel zelf doet.

5. Waarom is uitbesteden van vastgoed beheer interessant?

Ten eerste hoeft u zich geen zorgen te maken over het zoeken en selecteren van geschikte huurders. In geval van reparatieverzoeken en/of wanbetaling neemt een vastgoed kantoor contact op met de huurder en/of schakelt een onderhoudsbedrijf in. Ten tweede kan het fiscaal voordelig zijn. Een vastgoed expert vertelt u de mogelijkheden en kosten van de verschillende beheertaken.

6. Kan ik alleen het financiële beheer uitbesteden?

Ja. Vastgoed kantoren kijken naar de wensen die u heeft. Het is mogelijk om een enkel facet van vastgoed beheer uit te besteden, maar ook het totale beheer kan op professionele wijze verzorgd worden.

7. Wat is de gemiddelde looptijd van een overeenkomst met een vastgoed kantoor?

In principe kunt u overeenkomsten voor onbepaalde tijd afsluiten. Bedenk van tevoren goed wat u verwacht van een vastgoed kantoor en op welke manier u samenwerking zoekt. In overleg worden ook kort lopende contracten aangeboden en afgesloten.

8. Kan ik een vastgoed kantoor inschakelen voor het investeren in buitenlands vastgoed?

Ja, de kennis van ervaren vastgoed experts gaat verder dan de Nederlandse grens. Dankzij een uitgebreid internationaal zakelijk netwerk kan een adviseur u helpen bij het onderhandelen met (inter)nationale partijen. Ook wanneer u zoekt naar een bepaald soort vastgoed kan een adviseur u daarbij van dienst zijn.

9. Kan een vastgoed kantoor helpen met het kopen van onroerend goed?

Het aankopen van of investeren in vastgoed kan stressvol zijn. Het is meestal iets waar u niet dagelijks mee bezig bent. Een vastgoed adviseur biedt een helpende hand bij de verschillende zaken die het koopproces beïnvloeden. Zo kan een adviseur samen met of namens u een pand bezichtigen en onderhandelen over de verkoopvoorwaarden. U krijgt advies op maat en u kunt rekenen op de ervaring en kennis van de adviseur die u tijdens het proces bijstaat en begeleidt.

10. Hoe snel kan een koopprocedure gaan?

Als beide partijen het eens zijn over de verkoopvoorwaarden kan de koop binnen een aantal dagen plaatsvinden. Met name als u niet afhankelijk bent van het verkrijgen van een hypotheek en/of vastgoed lening kan dit snel gaan. Uiteraard hangt een en ander af van de verkoper.

11. Kan ik de samenwerking met een vastgoed kantoor beëindigen?

Verloopt de samenwerking niet naar wens of wilt u om een andere reden de samenwerking eerder beëindigen dan overeengekomen, dan is dat in de meeste gevallen mogelijk. Bespreek uw ontevredenheid met de adviseur. Hoe een overeenkomst wordt beëindigd hangt af van de afspraken die zijn vastgelegd.

12. Ik wil mijn rendement vergroten, kan een vastgoed kantoor mij adviseren?

Tijdens een vrijblijvend gesprek bekijkt een adviseur uw vastgoedportefeuille en de manier waarop rendement wordt behaald. U krijgt tips en advies om het rendement te verbeteren. Mogelijkheden hangen af van de omvang en samenstelling van uw vastgoedportefeuille.

13. Op welke manier kan ik meer huurinkomsten genereren?

De isolatie en duurzaamheid van een woning of appartement zijn van invloed op de huidige generatie huurders. Goed geïsoleerde, duurzame woningen spreken aan, omdat de maandelijkse energiekosten hierdoor verlaagd worden. De landelijke, maar ook regionale overheid, hebben regelmatig subsidie regelingen die betrekking hebben op verduurzaming. Een adviseur kan de beschikbare regelingen opvragen bij de gemeente en samen met u aan de slag gaan om uw vastgoed te verduurzamen.