Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wilt u meer weten over vastgoed investeren? Wilt u een investeerder zoeken of zelf investeren? Investeren in vastgoed is een van de meest veilige manieren om te beleggen. Klassieke spaarmiddelen leveren nauwelijks iets op en mensen gaan steeds vaker op zoek naar alternatieve vormen van sparen. De aankoop van een beleggingspand kan ook voor u de juiste investering zijn. De professionals van Investment Corporation Holland begeleiden u bij het aankopen van een geschikt beleggingspand. Zo bent u zeker van een mooi rendement.

Vastgoed investeren.
Vastgoed investeren.

Belangrijke factoren bij vastgoed investeren

Wanneer u begint met investeren in vastgoed zijn er zaken waar u aandacht aan dient te besteden. Hierbij kunt u denken aan de huidige en toekomstige staat van onderhoud, het bestemmingsplan en eventuele wijzigingen die de gemeente in de planning heeft, zekerheid van verhuur en wat te doen in tijden van crisis. De antwoorden die u op deze en andere vragen krijgt, zijn van invloed op het al dan niet aankopen van een beleggingspand. U kunt een beroep doen op de ervaren medewerkers van Investment Corporation Holland, ICH. Heeft u een interessant pand gezien? De medewerkers kunnen het pand voor u bezoeken en onderzoek doen naar verhuurmogelijkheden. Eventueel onderhandelen wij met en/of namens u met de verkopende partij. ICH beschikt over een groot (inter)nationaal netwerk van beleggers, makelaars en andere partijen die beleggingspanden aanbieden. In overleg kunnen we voor u op zoek gaan naar een pand wat aan uw eisen en wensen voldoet. Waarom investeren in vastgoed bij ICH?

 • Ervaren vastgoedadviseurs.
 • Uitgebreide (inter)nationale portefeuille met uiteenlopende beleggingsmogelijkheden.
 • Uitstekende rendementen en maandelijkse huurinkomsten.
 • Het volledige aankoop- en verhuurtraject wordt u door onze medewerkers uit handen genomen.

Investeren in vastgoed

Of u nu een beginnend of ervaren vastgoedbelegger bent, een van de eerste vragen die vaak gesteld wordt is hoe u wilt investeren. Met een zogenaamde beleggingshypotheek of met eigen geld? Als startend belegger bent u gebaat bij goed advies en kennis over de mogelijkheden. Wanneer u een lening, of hypotheek nodig heeft om het gewenste beleggingspand aan te kopen, verstrekt een hypotheekverstrekker gemiddeld 70% tot 80% van de taxatiewaarde. Het gebeurt regelmatig dat de taxatiewaarde van een pand lager is, dan de werkelijke waarde. Dit heeft tot gevolg dat u zelf bij een lening van 80% gemiddeld 30% eigen geld inlegt. Ook moet u nadenken over het soort vastgoed dat uw voorkeur heeft en op welke locatie u mogelijkheden zoekt. Zo kunt u een voorkeur hebben om te verhuren aan studenten, expats of gezinnen met kinderen. Heeft u een bedrijfspand gekocht? U zoekt daarvoor als vanzelfsprekend ondernemers die voor langere tijd huren. De aankoop van een beleggingspand bestaat uit een aantal opeenvolgende stappen:

 • U selecteert en bezoekt de panden die uw voorkeur hebben.• U maakt, of laat maken, berekeningen van de eventuele verbouwkosten en de te verwachten onderhoudskosten.
 • Op basis van de huurprijsberekening kunt u een rendementsberekening laten maken.
 • De onderliggende en benodigde stukken zoals het bestemmingsplan, kadastraal onderzoek en eventueel bodemonderzoek worden opgevraagd.
 • Al dan niet in overleg met ICH wordt u bijgestaan en geadviseerd met het bieden op het pand. U kunt de onderhandelingen met vertrouwen overlaten aan onze ervaren medewerkers.
 • ICH controleert de koopovereenkomst op eventuele gebreken en onjuistheden
 • De uiteindelijke koopovereenkomst wordt bij een notaris ondertekend.
 • U kunt het beleggingspand laten beheren en/of verhuren.

Rendement vastgoed investering

Het spreekt voor zich dat u bij een investering in vastgoed een zo hoog mogelijk rendement wilt behalen. Het is de kunst om vastgoed te zoeken en aan te kopen waarbij u op een solide rendement kunt rekenen. Rendement is echter niet het enige punt van belang. U ziet uw investering in vastgoed op de langere termijn ook resulteren in een waardestijging van het pand. Directe invloedsfactoren zijn zowel de huidige als de toekomstige omgevingsfactoren. Doe onderzoek naar de locatie waar het pand is gelegen en welke plannen de plaatselijke gemeente heeft ten aanzien van de leefbaarheid, voorzieningen en faciliteiten in de omgeving. Panden die op een toplocatie gelegen zijn, zoals een centrum of binnenstad, hebben vaak een lager rendement. De waardestijging is op termijn hoger dan panden die op afstand zijn gelegen. Heeft u zelf een pand op het oog en zoekt u advies over de mogelijkheden? Investment Corporation Holland legt op basis van no-cure no-pay de eerste contacten met de verkopende partij of diens vertegenwoordiger.

Belasting vastgoed investeren

Steeds meer particuliere beleggers tonen interesse in vastgoed investeringen. Belegt u als particulier dan is het aantrekkelijk om in box 3 te beleggen. U betaald vermogensrendementsheffing. Goed om te weten is dat vastgoed investeringen door de Belastingdienst pas tot box 3 worden gerekend, als de opbrengsten uit het onroerend goed niet als winst of inkomsten worden aangemerkt. Hiertoe worden alleen beleggers gerekend waarvan de Belastingdienst heeft vastgesteld dat u meer doet dan actief vermogensbeheer. Heeft u meerdere panden? Overweeg dan het vastgoed te laten beheren door een ervaren vastgoedbeheerder. Dit kan van invloed zijn op de belasting die u afdraagt.

Kleine en grote vastgoed investeringen

ICH is er voor zowel de beginnende vastgoedinvesteerder als voor de belegger met een bestaande vastgoedportefeuille. Ook wanneer u niet over veel geld beschikt, is het mogelijk om in vastgoed te investeren. Er bestaan beleggingshypotheken waarmee u met een eigen inbreng van 10% het beoogde beleggingspand aankoopt. Ziet u een courant pand in bijvoorbeeld een stad als Utrecht van € 200.000, dan kunt u al met een eigen inbreng van ongeveer € 20.000 beleggen in vastgoed. Wilt u investeren in vastgoed zonder eigen geld, maar heeft u wel een koopwoning? U kunt overwegen de overwaarde van de woning als eigen geld in te brengen. U investeert op dat moment in vastgoed zonder dat u daarbij eigen geld inbrengt.

Voor- en nadelen van vastgoed investeren

Investeren in vastgoed heeft een aantal interessante voorwaarden die u ter overweging mee kunt nemen:

 • Tastbaar. In tegenstelling tot beleggen in aandelen heeft u met vastgoed iets tastbaars in handen. Zeker wanneer u investeert in zogenaamde tweede verblijven, kunt u er bovendien zelf regelmatig op uit trekken om de dagelijkse sleur te doorbreken.
 • Rendement. Klassieke spaarmiddelen, zoals bank sparen brengen tegenwoordig nog amper iets op. Wanneer u investeert in vastgoed en het pand verhuurt, bent u zeker van huurinkomsten en een mooi rendement.
 • Fiscale voordelen. Als u uw beleggingspand verhuurt, bent u meestal alleen zogenaamde vermogensrendementsheffing aan de Belastingdienst verschuldigd.
 • Geen last van inflatie. Op het moment dat de prijzen stijgen, stijgen ook de huurprijzen mee. U bent dus altijd zeker van rendabele inkomsten, zonder dat u last heeft van de inflatie.
 • Waardevast. Vastgoed behoudt altijd een zekere waarde. In tegenstelling tot beleggen op de aandelenbeurs, hoeft u geen angst te hebben dat uw geld plotseling verdwijnt. Vastgoed staat bekend om de waardevastheid en waardestijging.

Overweegt u een investering in vastgoed? Kijk dan niet alleen naar de voordelen, maar besteed zeker ook voldoende aandacht aan de nadelen die investeren heeft.

 • Weinig flexibiliteit. Wanneer u uw geld op een spaarrekening heeft gezet, kunt u vrij over het geld beschikken. U kunt het geld opnemen wanneer u daar de behoefte aan heeft. Dit is bij een investering in vastgoed niet het geval. Uw geld zit ‘vast’ in bakstenen en een beleggingspand verkoopt u niet zomaar. Investeer alleen in vastgoed als u het spaargeld langere tijd kunt missen.
 • Service en onderhoud. Vastgoed moet onderhouden worden. Ook wanneer u het pand verhuurt, bent u verantwoordelijk voor het nodige en periodieke onderhoud. U kunt hiervoor eventueel een extern bedrijf in huren.
 • Leegstand of een huurder die niet betaald. Met het investeren in vastgoed loopt u altijd een zeker risico op leegstand. Het komt ook geregeld voor dat een verhuurder te maken krijgt met huurders die niet betalen. Laat uzelf vooraf adviseren over de mogelijkheden die u in deze situaties heeft.
 • Voorwaarden beleggingspand hypotheek. Let bij het afsluiten van een beleggingspand hypotheek op de voorwaarden die gesteld worden. Het is goed om vooraf te weten wat er gebeurt als het pand in waarde daalt en/of u in dat geval extra aflossingen moet doen.

Wat is het geschikte moment om in vastgoed te investeren?

Vaak bestaat zoiets als het geschikte moment niet. Wat voor u een ideaal moment is, is dat voor iemand anders niet. Voordat u in vastgoed gaat investeren is het goed om een weloverwogen afweging te maken. Met name voor particuliere beleggers zijn er een aantal punten die van invloed kunnen zijn op een eventuele investering:

 • De vraag naar huurwoningen is groot. Zowel in economisch goede als minder goede tijden zijn mensen op zoek naar een geschikte huurwoning.
 • De huurprijzen zijn aan jaarlijkse indexatie onderhavig. Zowel politieke als economische omstandigheden zijn hierop van invloed.
 • Als u uw beleggingspand verhuurt, bent u zeker van maandelijkse inkomsten.
 • Met de juiste investering kunt u uw pensioen vergroten.
 • U kunt het beheer van het vastgoed uitbesteden, zodat u er in feite geen omkijken naar heeft.

Zoekt u actief naar een beleggingspand of weet u waar uw voorkeur naar uitgaat, maar kunt het ideale pand niet direct vinden? De medewerkers van ICH helpen u graag verder. Ook als u recent een pand heeft aangekocht en het beheer uit wenst te besteden kunt u een beroep op ons doen.

Professioneel advies vastgoed investeren

Investeren in vastgoed kan zeer rendabel zijn. U hoeft niet over kapitalen te beschikken om een beleggingspand aan te kopen. Zeker wanneer u niet zeker bent over uw mogelijkheid, kan het raadzaam zijn om professioneel advies in te winnen over vastgoed investeringen. U kunt hiervoor een beroep doen op uw huisbank, maar dit is niet noodzakelijk. De ervaren investeringsmedewerkers van Investment Corporation Holland nemen de tijd om uw wensen en verwachtingen in beeld te brengen. De dienstverlening vindt plaats op basis van no-cure no-pay en begint met een verkennend kennismakingsgesprek. Wat kunt u verwachten van onze dienstverlening?

 • Uitgebreid netwerk beleggers, investeerders, vastgoed- en project ontwikkelaars.
 • Met of namens u onderhandelt ICH over de koopvoorwaarden en de manier waarop het koopovereenkomst tot stand komt.
 • Het beheer van uw beleggingspand kunt u eveneens aan ICH overlaten. Zowel het onderhoud, het incasseren van de huurgelden en het aanspreekpunt voor huurders wordt door ons verzorgd. U heeft geen omkijken naar uw vastgoed.

Binnen- en buitenlandse vastgoed investeringen

Beleggingspanden zijn niet alleen interessant in eigen land. Het is ook mogelijk om in buitenlands onroerend goed te investeren. Zowel vakantiewoningen, als appartementencomplexen en hotels worden in het buitenland verkocht en zijn interessante investeringsobjecten. Investeren in het buitenland is in veel opzichten niet anders dan in eigen land. Al kan het wenselijk zijn om de diensten van ICH in te schakelen, zodat u zelf niet hoeft te onderhandelen. Ook in het buitenland beschikt ICH over een netwerk van zakelijke contacten met makelaars en/of vastgoed ontwikkelaars. Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek kunt u uw plannen nader toelichten en aangeven wat u zoekt in een beleggingspand en waar uw voorkeur naar uit gaat. De ervaren medewerkers gaan vervolgens voor u aan de slag, en leggen contacten met mogelijk interessante panden of objecten. Zit uw ideale pand ertussen en wilt u concreet investeren? De onderhandelingen worden namens u gedaan. U kunt ervan uitgaan dat ICH er alles aan doet om een beleggingspand onder de meest ideale voorwaarden en omstandigheden aan te kopen. Indien gewenst kunnen we u in contact brengen met kredietmaatschappijen die beleggingspand hypotheken verstrekken.

Advies over investeren in vastgoed

Zoekt u informatie over investeren in vastgoed of wilt u weten hoe u een beleggingspand aan kunt kopen? Neem contact op met de ervaren medewerkers van Investment Corporation in Den Haag. Onze dienstverlening bestaat onder meer uit het zoeken van geschikte beleggingspanden die bij uw verwachting aansluiten. We nemen contact op met de verkopende partij en kunnen namens u de onderhandelingen doen. Ook wanneer u een beleggingspand wilt verkopen zijn we u graag van dienst. Ons netwerk bestaat uit binnen- en buitenlandse investeringsmaatschappijen, makelaars, vastgoed- en projectontwikkelaars. De dienstverlening van ICH gebeurt op basis van no-cure no-pay. Bent u benieuwd of en hoe wij u kunnen helpen met het aankopen van uw beleggingspand? Neem contact met ons op. U kunt het contactformulier invullen, waarna wij u zo spoedig mogelijk een reactie geven.