Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wilt u weten hoe ervaren vastgoed experts u kunnen helpen bij het kopen of verkopen van een vastgoed belegging? Met een passie voor onroerend goed en met het oog op het realiseren van een maximaal rendement is een vastgoed adviseur u niet alleen van dienst bij het aan- en verkopen van onroerend goed. Ook het uitbreiden en beheren van een vastgoedportefeuille kunt u uitbesteden aan vastgoed experts. Persoonlijke aanpak, passie en kennis van de binnen- en buitenlandse vastgoedmarkt maakt de specialisten van Investment Corporation de aangewezen partner voor beleggings- en investerings onroerend goed.

Vastgoed experts
Vastgoed experts

Ervaren vastgoed experts

Investment Corporation Holland is een professionele onderneming waar vraag en aanbod bij elkaar gebracht worden. Met een team dat ruim 45 jaar ervaring heeft in vastgoed kunt u rekenen op een succesvolle aan- of verkoop van uw woning of bedrijfsruimte. Uw vastgoed wordt discreet verkocht en zonder uw identiteit al in een vroege fase van het onderhandelingstraject bekend te maken wordt onderhandelt over de aankoop van het (beleggings)pand dat u op het oog heeft. De adviseurs streven een maximaal rendement na. Bovendien is iedere aan- en/of verkoop anders, ook als u een bestaande vastgoedportefeuille heeft, kunt u soms best wat onafhankelijk advies gebruiken. ICH is u van dienst bij uiteenlopende vraagstukken, zoals:

 • Aankoop beleggings- of investeringspand. Het spreekt voor zich dat u zoekt naar een beleggingspand met een aantrekkelijk rendement. Zowel op de lange als korte termijn wilt u genieten van de maximale cashflow. Een vastgoed expert kijkt samen met u naar de eisen die u aan een beleggingspand stelt. Op basis van een zoekopdracht op maat wordt gezocht naar geschikte panden die u vervolgens samen met de adviseur bezoekt. Om als beleggingsobject rendabel te zijn, moet een pand aan uiteenlopende eisen voldoen. Hierbij kunt u onder andere denken aan vergunningen, brandveiligheid, wet- en regelgeving met betrekking tot verhuur. De adviseur vraagt al deze zaken samen met het bestemmingsplan voor u op bij de betreffende gemeente.
 • Verkoop beleggings- of investeringspand. Investment Corporation Holland beschikt over een uitgebreid netwerk van aangesloten investerings- en beleggingspartijen. Mede dankzij het netwerk en de kennis van onze experts wordt uw beleggingspand voor een marktconforme prijs verkocht. U wordt gedurende het traject begeleidt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de afhandeling van de verkoop.
 • Vastgoedbeheer. In overleg kunt u het beheer van uw vastgoed uitbesteden. Vastgoedbeheer kan zowel op financieel als technisch vlak worden uitbesteed. Het is ook mogelijk om voor combinatie van beide vlakken te kiezen. Zowel het innen van de huurgelden als het contact met huurders, het plannen van periodiek onderhoud en het adequaat reageren op storingen en gebreken worden u uithanden genomen.
 • Financiers- en investeringsmaatschappijen vinden. Een investering is vastgoed is waardevast. Het is al jaren één van de beste en meest rendabele vormen van beleggen. Vastgoed biedt oplossingen zowel bij het generen van cashflow als het veiligstellen van uw vermogen. Beleggers en investeerders financieren vastgoed vaak met behulp van eigen vermogen. U kunt ook overwegen om vreemd vermogen aan te trekken en uw vastgoed gedeeltelijk te laten financieren.

Investment Corporation Holland is bovendien specialist op het gebied van sale en leaseback van diverse vormen van onroerend goed. Niet alleen bedrijfspanden of winkelruimtes worden door middel van sale- en leaseback gekocht, ook particuliere woningen en recreatief onroerend goed komen voor sale- en leaseback in aanmerking. Het gebeurt daarnaast regelmatig dat ondernemers besluiten om hun bedrijfsmiddelen of een wagenpark via sale en leaseback te verkopen. Met de vrijgekomen liquide middelen kunnen vervolgens investeringen gedaan worden om de onderneming uit te breiden.

Vastgoed experts voor particuliere en zakelijke beleggers

Waar met name sale en leaseback wordt gelinkt aan zakelijke bedrijfspanden, wagen- en machineparken is het ook voor particuliere woningbezitters een alternatieve financieringsmethode. De stap naar sale en leaseback is vaak emotioneel. Het verkopen van een woning of bedrijfspand dat al jaren uw eigendom is, valt zwaar. Daar staat tegenover dat u het pand direct terug huurt van de koper. U hoeft niet te verhuizen en uw bedrijfsactiviteiten kunnen gewoon doorgang vinden. Sale en leaseback is één van de weinige financieringsvormen waarbij u zelf inspraak heeft in de voorwaarden. Door een adviseur namens u te laten onderhalen, wordt het beste rendement behaalt en kunt u rekenen op gunstige voorwaarden. Met het geld dat vrijkomt kunt u de dingen doen die u voor ogen heeft en/of uw onderneming verder vorm geven. Enkele voordelen van sale en leaseback voor ondernemers zijn:

 • Vrijmaken van kapitaal om uw onderneming uit te breiden.
 • Verbetering van de kredietwaardigheid.
 • Belastingvoordelen.
 • Herstructurering van zowel de balans als winst- en verliesrekening van de onderneming.

Sale- en leaseback is anderzijds iets waar u, zowel particulier als ondernemer, vooraf goed over nadenkt. Naast voordelen heeft deze alternatieve financieringsvorm ook nadelen:

 • De woning of het bedrijfspand is niet langer uw eigendom.
 • Eventuele plannen om het pand te verbouwen en/of aanpassingen te doen moeten eerst besproken worden met de investeerder. U verliest hierop in ruime mate de inspraak.
 • Het maandelijkse bedrag dat u aan huur betaald, kan in de loop der jaren stijgen.
 • Door vooraf onvoldoende rekening te houden met de langere termijn, kan het gebeuren dat u op een bepaald moment niet langer aan de huurverplichting kunt voldoen waardoor u alsnog genoodzaakt bent te verhuizen.

Advies op maat

Klinkt sale- en leaseback als een interessante financieringsmogelijkheid? Wilt u meer weten over het opbouwen of uitbreiden van een vastgoedportefeuille? De vastgoed experts van Investment Corporation Holland helpen u met advies op maat, persoonlijke begeleiding en een veelzijdig dienstenpakket. Het netwerk waarin ICH zich beweegt, beperkt zich niet alleen tot binnenlands vastgoed en investeringsmogelijkheden. Ook de verkoop van of investeringen in buitenlandse vastgoed worden door onze adviseurs begeleidt. Nadat u ons uw wensen en plannen heeft toegelicht, gaan wij voor u aan de slag. Tijdens regelmatige updates wordt u op de hoogte gehouden en bijgepraat over de eventuele ontwikkelingen. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met Investment Corporation Holland, maar u kunt ook via e-mail contact met ons opnemen.

Vastgoed experts – FAQ

1. Wat doet een vastgoed expert?

Een vastgoed expert beschikt over uitgebreide kennis over de vastgoedsector. Trends en ontwikkelingen worden gevolgd en vastgoed beleggers worden geïnformeerd over interessante vastgoedprojecten. Ook voor advies over investeringen, verbouwingen, subsidies, (ver)kopen en (ver)huren kunt u bij een vastgoed expert terecht.

2. Hoe kan ik vastgoed financieren?

Onze experts adviseren u over uiteenlopende financieringsmogelijkheden bij het kopen van vastgoed. Naast reguliere krediet- en leasemaatschappijen, wordt ook gekeken naar sale- en leaseback. Afhankelijk van de situatie wordt een passende financiering voorgesteld of aanbevolen. Een enkele keer gebeurt het dat financiering onmogelijk blijkt.

3. Kan ik de verkoop van een pand overlaten aan een vastgoed expert?

Ja. ICH staat u bij tijdens het aan- of verkopen van vastgoed. Onze adviseurs onderhandelen discreet over het bod en de voorwaarden die in de overeenkomst worden opgenomen. Vastgoed experts zijn niet emotioneel betrokken bij een transactie, daardoor kan het optimale rendement behaald worden.

4. Hoe kan ik meer rendement halen uit mijn vastgoedportefeuille?

Een vastgoed expert analyseert de bestaande portefeuille en kijkt op welke vlakken aanpassingen of verbeteringen mogelijk zijn. Hiervoor wordt gekeken naar het pand zelf, maar ook omgevingsfactoren worden onderzocht. Op basis van de onderzoeksresultaten kan advies gegeven worden over het verbeteren van het rendement.

5. Kan een vastgoed expert mijn portefeuille beheren?

Ja. Zowel het administratief als technisch beheer van een vastgoedportefeuille kan uitbesteed worden. Zo heeft u de lusten, maar niet de lasten. De beheerder onderhoudt contact met huurders, dienstverleners, onderhouds- en installatiebedrijven. In overleg wordt besproken welke taken u zelf doet en wat wordt overgedragen aan een beheerder.

6. Beschikt een vastgoed expert over contacten in het buitenland?

Ja. Onze experts beschikken over een groot zakelijk netwerk van (inter)nationale vastgoedfondsen, woningcorporaties, projectontwikkelaars, krediet- en leasemaatschappijen, makelaars, gemeenten en overheidsinstanties. Ook voor advies over investeren in buitenlands vastgoed bent u bij ICH op de juiste plaats.

7. Kunnen mijn plannen gerealiseerd worden met sale- en leaseback?

Het verkopen en terughuren van vastgoed stelt u in de gelegenheid om over liquide middelen te beschikken. Geplande investeringen zijn mogelijk en u kunt uw onderneming uitbreiden en vorm geven. Sale- en leaseback van vastgoed valt vaak zwaar. Een vastgoed expert begeleidt u in het sale- en leaseback traject en helpt u met het informeren van uw medewerkers. Hiermee voorkomt u onrust binnen uw onderneming en weten uw medewerkers waar ze aan toe zijn.

8. Kan ik als particulier terecht bij een vastgoed expert?

Ja. ICH adviseert zowel zakelijke als particuliere beleggers en investeerders. Door middel van een plan op maat wordt gekeken hoe uw belangen op de beste manier behartigt kunnen worden en hoe een investering het beste rendement oplevert.

9. Is een vastgoed expert hetzelfde als een makelaar?

Nee, een makelaar fungeert hoofdzakelijk als tussenpersoon bij een (ver)kopende en/of (ver)hurende partij. Een vastgoed expert geeft gericht advies aan beleggers en vastgoedeigenaren. De dienstverlening van een vastgoed expert is anders dan de taken van een traditionele makelaar. De service is op maat samengesteld en begeleiding gebeurt op basis van de behoefte die u heeft.

10. Moet ik betalen voor de dienstverlening van een vastgoed expert?

Afhankelijk van de verleende werkzaamheden en diensten brengt een vastgoed expert daarvoor een bedrag in rekening. Vooraf worden duidelijke afspraken gemaakt en vastgelegd, zodat u van tevoren weet wat de kosten zijn.

11. Kan ik advies krijgen over een huurovereenkomst?

Ja. Onze experts bekijken bestaande huurovereenkomsten en adviseren u over de voorwaarden van een nieuwe huurovereenkomst. De overeenkomst wordt getoetst op de wet- en regelgeving, zo bent u er zeker van dat u een rechtsgeldige huurovereenkomst heeft.

12. Bemiddeld een vastgoed expert in onroerend goed transacties?

Bemiddelen in vastgoed of fungeren als tussenpersoon bij traditionele (ver)koop transacties wordt eerder door een makelaar gedaan. Een vastgoed expert geeft daarnaast advies over investeringen en beleggingen in residentieel en commercieel vastgoed.

13. Waarom schakel ik een vastgoed expert in?

Advies op maat is hetgeen een vastgoed expert verstrekt. In een verkennend gesprek wordt gekeken wat wij voor u kunnen betekenen. Advies bij het investeren in nieuwe projecten, het zoeken van een investeerder voor sale- en leaseback of het analyseren van de vastgoedmarkt in uw omgeving. Er zijn veel redenen waarom het interessant is een vastgoed expert in te schakelen.

14. Is sale- en leaseback van invloed op mijn financiële of fiscale situatie?

Ja, het verkopen en terughuren van vastgoed en/of bedrijfsmachines is zowel van invloed op uw financiële als fiscale situatie. Uw balanspositie verbeterd en u heeft de beschikking over liquide middelen om gewenste investeringen te doen.