Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zoekt u naar mogelijkheden om te investeren in vastgoed, zorgvastgoed, een bedrijfspand of ander onroerend goed? Wij zijn gespecialiseerd in het verbinden van aanbod en vraag van (zakelijk) onroerend goed. Het is mogelijk om direct in een beleggingspand te investeren en direct de resultaten van een maandelijkse cashflow te zien.

Vastgoedinvesteerder worden

Vastgoed en onroerend goed zijn een solide belegging die u zowel als particulier, als zakelijke investeerder kunt doen. Door te investeren in zorgvastgoed of een ander bedrijfspand verzekert u zichzelf van maandelijkse inkomsten die door de langlopende huurcontracten gegarandeerd zijn. Zowel ondernemers als verpleeginstellingen zoeken regelmatig een investeerder die bereidt is om in een nieuw of ander pand te investeren. Als investeerder bepaald u zelf welke locaties en welk soort investeringen u interessant vindt en waar uw voorkeur naar uitgaat.

Waarom investeert u in vastgoed?

Of u nu zakelijk of particulier investeerder bent, iedereen heeft zijn of haar eigen redenen om in vastgoed te investeren. Als extra pensioen inkomsten of als dagelijkse bezigheid, u wilt echter wel dat uw investestering rendement oplevert. Wij hebben in onze portefeuille interessante investeringsmogelijkheden voor zowel de kleine als grote investeerders. Op professionele en deskundige wijze brengen wij u in contact met projecten waar uw voorkeur naar uitgaat.

Investeren in zorgvastgoed – Investeerder gezocht voor zorgvastgoed

Zorgvastgoed is in Nederland een nagenoeg onbekende mogelijkheid als belegging. Deze sector heeft echter een uitstekende ontwikkelpotentie en maakt het tot een interessante investeringscategorie. De perspectieven en rendementen voor investeringen die u doet in zorgvastgoed nemen toe en in de toekomst zal zorgvastgoed meer en meer door investeerders ‘ontdekt’ worden. Investeren in zorgvastgoed betekend niet direct dat u in de grootste Academische Ziekenhuizen investeert, de laatste jaren is er een duidelijke trend waarneembaar in kleine klinieken waar een hoge mate van zorg en kwaliteit wordt verleend. Investeren in zorgvastgoed heeft een aantal interessante kenmerken:

• Het betreft meestal nieuwbouw, jonger dan twee jaar of een nieuw huurcontract daar waar mogelijk met sale and leaseback constructies
• Als investeerder heb je te maken met langlopende huurcontracten van minimaal 10 jaar
• Het investeringsobject heeft goede alternatieve toepassingsmogelijkheden zowel functioneel als financieel
• Zorgvastgoed is veelal op aantrekkelijke en goed bereikbare locaties gelegen
• Direct vanaf de aanvang is er sprake van goede rendementen

Investeren in een bedrijfspand – Investeerder gezocht voor bedrijfspand

Banken geven ondernemers en zelfstandigen minder mogelijkheden om een bankenlening aan te gaan. Ondernemers die een bedrijfspand bezitten en toch graag hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden zoeken daarom alternatieve investeringen. Dit wordt onder meer mogelijk gemaakt door het bedrijfspand aan u, als investeerder, te verkopen en het gelijk terug te leasen. Zo krijgt de ondernemer de kans om het bedrijf verder te ontwikkelen of om een benodigde investering in apparatuur te doen. Door te investeren in een bedrijfspand dat u gelijk verhuurt bent u zeker van een directe cashflow en een goed rendement. De mogelijkheden op het gebied van investeringen in bedrijfspanden zijn gevarieerd. Laat ons uw voorkeur weten zoals locatie, staat van het bedrijfspand, bouwjaar en de afmetingen en we gaan voor u op zoek naar de meest geschikte investeringsmogelijkheid.

Investeerder gezocht in vastgoed, zorgvastgoed, bedrijfspand of onroerend goed.
Investeerder gezocht in vastgoed, zorgvastgoed, bedrijfspand of onroerend goed.

Investeren in onroerend goed – Investeerder gezocht voor onroerend goed

Banksparen is wellicht niet hetgeen waar u aan denkt bij investeren. Onroerend goed geeft een aanmerkelijk hoger rendement en u bent daarnaast zeker van een maandelijkse cash flow. Als particulier in onroerend goed beleggen is meestal alleen mogelijk via al dan niet beursgenoteerde vastgoedportefeuilles. Wilt u echter zelfstandig investeren in onroerend goed dan bent u zeker van een goede pensioen voorziening. De investeringsmogelijkheden in onroerend goed objecten zijn uitgebreid. Bestudeer voordat u gaat investeren goed de markt waarin het object zich bevindt, dit kan zijn appartementen, studentenhuisvesting, commercieel vastgoed of woningen. Wij zijn u van dienst met het vinden van investeringsobjecten die uw voorkeur hebben. Het project wordt door ons getoetst op haalbaarheid, kansen en mogelijke risico’s.

Investeren met het oog op risico’s – Investeerder gezocht voor vastgoed

Als investeerder wilt u dat uw vermogen op goede wijze geïnvesteerd wordt. Het rendement is van belang en daarnaast spreken de maandelijkse huurinkomsten u aan. Een goede huurder is daarbij fijn, want u wilt immers liever geen wanbetalers en als het pand leeg staat heeft u immers wel kosten die doorlopen. Investeren in onroerend goed dat gebruikt wordt door een huurder is daarom interessant. U kunt bij ons uw voorstel voor het investeren in (zorg)vastgoed en onroerend goed neerleggen en we gaan voor u op zoek naar de ideale investeringsmogelijkheid. Contact met ons opnemen is eenvoudig en verplicht u tot niets. We bespreken graag de mogelijkheden en u kunt een prima investering doen. Er zijn immers genoeg ondernemers die op zoek zijn naar een investeerder.

Investeerder gezocht voor vastgoed, zorgvastgoed, bedrijfspand of onroerend goed FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen over een investeerder gezocht voor vastgoed, zorgvastgoed, bedrijfspand of onroerend goed. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie ontvangen over een investeerder gezocht voor vastgoed, zorgvastgoed, bedrijfspand of onroerend goed? Stel uw vraag via het contactformulier en u ontvangt zo spoedig een antwoord.

1. Hoe vind ik een geschikte investeerder voor mijn bedrijfspand of bedrijfsruimte?

Banken verstrekken minder vaak een hypotheek op een bedrijfspand. Als een bedrijfsruimte niet geschikt is om te wonen, is de interesse bij een reguliere bank vaak ver te zoeken. De meeste reguliere banken verstrekken slechts hypotheken op panden met een zogenaamde woonbestemming. Bedrijfspanden wordt bestempeld als risicovol. Als ondernemer bent u daardoor vaak aangewezen op alternatieve financieringsvormen om uw bedrijfspand of bedrijfsruimte te financieren. Verschillende investeerders richten zich op het financieren van onder meer bedrijfspanden.

2. Hoe vind ik een geschikte investeerder voor zorgvastgoed?

Investeren in zorgvastgoed trekt steeds vaker de aandacht van investeerders en beleggers. Het financieren van zorgvastgoed kan de investeerder een aardig rendement opleveren en u, als zorginstelling, wordt in de gelegenheid gesteld om de zorg te optimaliseren. Zeker als uw instelling zorgvastgoed in bezit heeft en met behulp van de sale en leaseback methode kapitaal vrij wilt maken, zijn er geïnteresseerde en gespecialiseerde investeerders.

3. Wat zijn de voordelen van investeren in zorgvastgoed?

Zorginstellingen die een investeerder zoeken voor een financiering hebben een presentatie plan nodig. Investeerders willen graag dat een investering rendement oplevert. U kunt in uw presentatie meenemen dat het investeren in zorgvastgoed vaak gebeurt op basis van langlopende contracten. Een investeerder heeft hiermee de zekerheid van inkomsten. Bovendien is zorgvastgoed veelal op aantrekkelijke locaties gelegen. De bereikbaarheid van het gebouw is goed, zowel met eigen vervoer als openbaar vervoer. Het rendement laat zich direct van het begin van de investering zien.

4. Aan welke eisen moet mijn zorgvastgoed of bedrijfspand voldoen om voor een investering in aanmerking te komen?

De eisen die investeringsmaatschappijen en individuele investeerders en/of beleggers hanteren kunnen uiteen lopen. Als u een investeerder zoekt voor vastgoed, zorgvastgoed, bedrijfspand of onroerend goed dan is de locatie vaak van doorslaggevend belang. Investeerders hebben belang bij vastgoed dat achteraf te verhuren is. Het pand is bij voorkeur in goede staat van onderhoud en kent een vlotte bereikbaarheid.

5. Wat kan ik verwachten van sale en leaseback met behulp van een investeerder?

Sale en leaseback biedt ondernemers die in het bezit zijn van vastgoed de mogelijkheid om bakstenen om te zetten in een kapitaalinjectie. Het is een alternatieve financieringsvorm die kan worden toegepast om gewenste investeringen te doen. Deze vorm van financiering biedt u de gelegenheid om met een investeerder te onderhandelen over de voorwaarden die in de overeenkomst worden opgenomen. Voor investeerders is sale en leaseback interessant omdat de investering direct huurinkomsten oplevert en het pand in gebruik is. Aan het einde van de looptijd heeft u de mogelijkheid om het pand tegen geringe kosten terug te kopen, mits dit in de overeenkomst is opgenomen.

6. Hoelang is de looptijd bij de financiering van vastgoed, zorgvastgoed, bedrijfspand of onroerend goed?

Investeerders in vastgoed en bedrijfspanden gaan vaak langdurige overeenkomsten aan. Periodes tussen 10 en 20 jaar zijn normaal. U kunt uiteraard ook afspraken maken over aangepaste periodes. Houdt daarbij altijd in het oog of u aan de maandelijkse betalingsverplichting kunt blijven voldoen. Versneld aflossen kan aantrekkelijk lijken, vaak heeft een investeringsmaatschappij daar minder belang in en kan eventueel een boeteclausule worden toegepast. Wat in uw geval van toepassing is, staat vermeld in de overeenkomst die u ondertekend en/of die u met de investeerder overeen bent gekomen.

7. Zijn er buitenlandse investeerders geïnteresseerd in Nederlands vastgoed of een bedrijfspand?

Internationale investeerders zien Nederlands vastgoed als een stabiele, veilige belegging. De laatste jaren is er een sterke toename van het aantal buitenlandse investeringen op de Nederlandse vastgoedmarkt. Internationale investeringsmaatschappijen hebben interesse in gangbaar onroerend goed dat makkelijk te verhuren en/of te verkopen is aan het einde van de contractuele looptijd. A-Locaties hebben de voorkeur, net zoals relatief jonge gebouwen die in goede staat van onderhoud verkeren.

8. Hoe selecteer ik een investeerder voor vastgoed?

Als u niet weet waar u moet beginnen, kunt u een beroep doen op de ervaren adviseurs van Investment Corporation Holland. Zeker als u sale en leaseback van uw bedrijfspand overweegt, maakt u bij ICH gebruik van kennis van zaken. In overeenstemming met u wordt een zoekprofiel samengesteld. U zoekt immers een investeerder die kennis heeft van de branche waarin u actief bent. Aan de hand van het zoekprofiel worden een aantal investeerders geselecteerd waar u uw plannen aan kunt presenteren.

9. Waar moet ik rekening mee houden bij het zoeken van een investeerder voor vastgoed?

Bedrijfsmatig onroerend goed is anders dan onroerend goed bedoelt om te wonen. Vastgoedinvesteerders zijn vaak geïnteresseerd in ofwel bedrijfs onroerend goed of in onroerend goed met een woonbestemming. Bij het zoeken van een investeerder heeft u met deze wetenswaardigheid al een eerste aandachtspunt te pakken. Het is vaak zinloos om willekeurige investeringsmaatschappijen te benaderen. Doe uw huiswerk en ga gericht te werk. Investeringsmaatschappijen presenteren zich online en hier kunt u nagaan hoe de werkwijze is. Door hierop in te spelen heeft u al een kleine voorsprong.

10. Wat moet ik nog meer weten over investeerder gezocht voor vastgoed, zorgvastgoed, bedrijfspand of onroerend goed?

Het verkrijgen van een reguliere hypotheek op bedrijfs onroerend goed is niet vanzelfsprekend. Door een investeerder te zoeken die past bij uw onderneming, krijgt u de beschikking over kapitaal en kunnen gewenste uitbreidingen en/of investeringen doorgevoerd worden. De zoektocht naar een geschikte investeerder dient zorgvuldig te gebeuren, waarbij u de nodige aandacht besteed aan de presentatie van zowel het bedrijfspand als uw onderneming. ICH kan u hierbij bijstaan. Van het doornemen van de onderliggende documentatie als het voeren van verkennende gesprekken en onderhandelingen met een potentiële investeerder. U heeft tijd om te ondernemen en bent zeker van professionele dienstverlening van de ervaren adviseurs.