Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Heeft u interesse in een hotel kopen of verkopen Nederland? Onderzoekt u of het kopen of verkopen van een hotel in Nederland interessant is? Een hotel aan de Nederlandse kust, in een historisch stadscentrum, een wellness hotel of een familie hotel, waar u een aantrekkelijk rendement uit haalt? Bekijk de mogelijkheden samen met een vastgoed adviseur die de Nederlandse hotelsector kent en die ervaring heeft met het kopen of verkopen van hotels.

Waarde van een hotel kopen of verkopen Nederland

Hotel- of vastgoed eigenaren die een hotel op de willen brengen, hebben behoefte aan de juiste presentatie. Om de juiste koper of geschikte investeerder te vinden is het hebben van een realistische vraagprijs nodig. Verschillende factoren zijn van invloed op de waarde van vastgoed. Zo spelen vraag en aanbod een rol, maar zijn ook de locatie, voorzieningen, faciliteiten en het aantal kamers belangrijk bij het bepalen van de waarde. Het vaststellen van de juiste prijs doet een onafhankelijk expert. Hierbij wordt gekeken naar het cijfermateriaal van de laatste jaren en de ontwikkeling van het aantal jaarlijkse overnachtingen in hotels en appartementen. De waarde berekening kan met de nodige onderbouwing in een uitgebreide presentatie van het hotel worden meegenomen.

Waarom een hotel verkopen?

Hoteleigenaren die besluiten om het hotel te verkopen, denken hier lang en grondig over na. Vaak heeft u een lange geschiedenis met het hotel en is het een belangrijk deel van uw lezen. Ondanks alle moeite, tijd en energie die u in de onderneming heeft gestoken, komt er een tijd van afscheid nemen. Het is een beslissing die u niet van de een op de andere dag neemt en waar verschillende redenen voor zijn:

  • U heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en wilt het rustiger aan gaan doen.
  • U heeft geen geschikte opvolger gevonden.
  • U verhuurt het hotel, maar u ondervindt problemen met de partij die het hotel exploiteert.

Soms is het opeens het geschikte moment om uw hotel te verkopen. Vooral op plaatsen waar de overheid terughoudend is met het verstrekken van vergunningen voor nieuwe hotels, kan het aantrekkelijk zijn om uw hotel met winst te verkopen.

Advies hotel kopen of verkopen in Nederland

Zoekt u een nieuwe eigenaar voor uw hotel? Ziet u een investering in een Nederlands hotel wel zitten? Investment Corporation Holland heeft jarenlange ervaring in de vastgoedsector. Onze adviseurs en experts hebben toegang tot een uitbreid (inter)nationaal netwerk van hotelketens, makelaars, investeerders, overheidsinstanties en leasemaatschappijen. Op basis van uw verwachting zoeken we geschikt vastgoed dat voldoet aan dat wat u voor ogen heeft. We helpen u bij het vinden van de juiste investeerder of koper voor het hotel dat u verkoopt en voeren samen of namens u gesprekken met potentiële kopers. Ook voor het krijgen van een waardebepaling van vastgoed en/of het samenstellen van een verkoopbrochure bent u bijICH op de juiste plaats. Een hotel kopen of verkopen in Nederland is een grote stap. Met de juiste informatie en ondersteuning haalt u het beste rendement uit uw vastgoed (ver)koop.