Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Heeft of zoekt u vastgoed te koop? Het kopen en verkopen van vastgoed is iets waar veel mensen niet dagelijks mee te maken hebben. Particuliere woningbezitters maken een vastgoedtransactie één tot drie keer in hun leven mee. Wanneer u overweegt om uw geld in vastgoed te investeren, kunt u beginnen met het opbouwen van een vastgoedportefeuille. Vastgoed levert een beter rendement op dan bank sparen. Zoekt u gericht naar vastgoed te koop voor verhuur? Wilt u uw pand verkopen? Neem contact op met Investment Corporation Holland voor advies op maat. Vastgoed te koop in Amsterdam is ook mogelijk.

Vastgoed te koop
Vastgoed te koop

Investeren in vastgoed te koop

Terwijl een spaarrekening zo goed als niks meer opbrengt, is investeren in vastgoed een veilige belegging met een aantrekkelijk rendement. De huurprijzen stijgen al jaren gestaag en met de krapte op de woningmarkt, zal deze stijgende trend zich ook de komende jaren doorzetten. De vastgoed experts van Investment Corporation Holland bieden volledige, uitgebreide dienstverlening voor investeerders en beleggers in vastgoed. Samen bekijken we uw budget en bespreken uw voorkeuren op het gebied van vastgoed. Het passend aanbod is groot. ICH werkt landelijk, maar ook voor internationale vastgoed transacties en investeren in buitenlands vastgoed kunt u op ons rekenen. We helpen u met het juridisch regelen van uw investering. Onderhandelen over de verkoopvoorwaarden, het opstellen van een koop- en huurovereenkomst, het selecteren van huurders en het beheer van uw vastgoedportefeuille zijn eveneens zaken die bij ICH in vertrouwde, ervaren handen zijn. Op basis van uw wensen selecteren we een geschikte huurder, zodat u directe huurinkomsten heeft. Het huurrendement optimaliseert de meerwaarde van uw vastgoed. Voldoen aan moderne eisen zoals optimale isolering, duurzaamheid en energiezuinigheid spreekt veel huurders aan. Het maakt dat de energiekosten lager zijn en dat een woning of werkruimte voldoet aan eigentijdse normen. Het verbeteren van het energielabel geeft het pand een toegevoegde waarde, waardoor u bij eventuele verkoop een aardige winst kunt maken.

Aandachtpunten vastgoed kopen

De grootste invloedsfactor bij het succesvol kopen en verhuren van vastgoed is de locatie. De locatie bepaalt het maximale huurbedrag en het meerwaarde rendement dat u van uw investering kunt verwachten. Naast locatie is de energiezuinigheid tegenwoordig van invloed op het rendement. De overheid legt steeds striktere normen op voor duurzaam wonen. Verwacht wordt dat deze wetgeving in de toekomst niet versoepeld. Het streven naar volledig energieneutraal wonen, is de komende jaren van invloed op het verplichte energielabel dat een pand krijgt of heeft. Laat u adviseren door ervaren experts en investeer in gebouwen die voldoen aan de vraag van potentiële huurders. Huurders zijn zich, net zoals u, steeds meer bewust van het dagelijks energieverbruik. In een duurzaam pand kan fors bespaard worden op het maandelijkse verbruik, wat uw pand aantrekkelijker maakt. Duurzame panden zijn goed te verhuren. Wat ook van invloed is op de waardeontwikkeling van een pand is de staat van onderhoud en de bouwkwaliteit. Regelmatig en periodiek onderhoud zijn belangrijk om de waarde van een pand te behouden en te laten stijgen. Wanneer u investeert in vastgoed om te verhuren kunt u een pand aankopen dat reeds verhuurd is, maar u kunt ook na de aankoop op zoek gaan naar een geschikte huurder. Investment Corporation Holland adviseert u waar u op moet letten bij het zoeken van een huurder die past bij het pand:

  • Op basis van de omgevingsfactoren worden een marktanalyse en toekomstprognose gemaakt. Hierbij wordt gekeken naar de beschikbare voorzieningen en faciliteiten in de buurt. Is de woon- of werkomgeving geschikt voor een huurder? Hoe is de bevolking samenstelling van de wijk? Gezinnen met kinderen, ouderen, studenten? Op basis van de verzamelde informatie wordt gekeken in welke mate de vraag naar geschikte woonruimte toeneemt en hoe u hier als vastgoed belegger uw voordeel mee kunt doen.
  • In overleg met u, kunnen potentiële huurders gescreend worden. Hierbij wordt gekeken naar de gezinssamenstelling, de financiële verplichtingen en de arbeidsstatus. Een solvabele huurder zorgt voor stabiele huurinkomsten.
  • Door te investeren in duurzame materialen om uw pand in te richten, hebben huurders lagere energiekosten en wordt het woongenot verbetert.

Vastgoed kopen of verkopen

Bent u als particulier belegger of bedrijfsmatig investeerder op zoek naar vastgoed te koop? Investment Corporation Holland beschikt over een uitgebreid netwerk (inter)nationale zaken relaties. U ontvangt informatie over interessante panden, maar u kunt ook een complete marktanalyse laten maken. De onderzoeksgegevens worden gebaseerd op verschillende punten en omgevingsfactoren. Het is ook mogelijk om onze specialisten na te laten kijken of een pand optimaal wordt benut. Daarbij wordt rekening gehouden met risicospreiding. Laat onze medewerkers u ook bijstaan bij de ontwikkeling van een nieuwbouwproject. Naast het samenstellen van een commercieel plan, krijgt u advies bij de verkoop en worden potentiële kopers uitgebreid geïnformeerd over het project. Samenstellen van een voorlopige verkoopovereenkomst, het juridisch en administratief verwerken van verhuurovereenkomsten en het communiceren met huurders, dienstverleners en onderhoudsbedrijven. Het zijn zaken waar ICH dagelijks mee te maken heeft en waar we u graag mee van dienst zien.

Binnen- en buitenlands vastgoed te koop

Investeren in vastgoed kan in binnen- en buitenland. Veel mensen hebben interesse om te beleggen in buitenlands vastgoed. Zowel recreatieve appartementen, vakantiewoningen als appartementen in een stadscentrum kunnen een aantrekkelijk rendement opleveren. Wilt u liever beleggen in vastgoed dat u zelf op eenvoudige wijze kunt zien? Kies dan voor een belegging in uw eigen woonomgeving of in een bepaalde omtrek. De mogelijkheden om vastgoed te kopen zijn divers, ook voor particuliere beleggers is vastgoed een interessante investeringsmogelijkheid. Wist u trouwens dat u als particuliere vastgoedverhuurder over de huuropbrengst geen belasting hoeft te betalen? Het vastgoed wordt belast volgens de vermogensbelasting. Bent u benieuwd of en hoe u uw spaargeld kunt laten renderen? Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij Investment Corporation Holland. Met een van onze adviseurs bespreekt u de ideeën en verwachtingen die u heeft. We laten u zien op welke manier u het beste rendement kunt behalen en welke soorten vastgoed geschikt zijn om te verhuren. Ook financieringsmogelijkheden worden besproken en toegelicht. Meer weten? Bel ons voor het maken van een afspraak, of vul het contactformulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vastgoed te koop – FAQ

1. Waar vind ik vastgoed te koop?

Residentieel en commercieel vastgoed kan zowel met als zonder makelaar aangeboden worden. Online portals zoals Funda en Jaap zijn plaatsen waar vastgoed gepresenteerd wordt. U kunt gericht zoeken naar het soort vastgoed dat uw voorkeur geeft. Het is mogelijk om een vastgoed expert in te schakelen. Deze gaat op basis van uw omschrijving op zoek naar panden die daar bij passen.

2. Wat is een energielabel en is het verplicht?

Woningen die verkocht worden moeten een energielabel hebben. Het is aan de verkoper om het energielabel aan te vragen en samen te laten stellen. Voor kopers is dit label interessant. U krijgt inzicht in de energiezuinigheid van een pand.

3. Moet de verkoper akkoord gaan als ik de vraagprijs bied?

Nee, het staat de verkoper vrij om een bod wel of niet te aanvaarden. Volgens de Hoge Raad kan de vraagprijs van vastgoed worden gezien als uitnodiging om een bod uit te brengen. De verkoper kan een tegenbod doen, maar mag ook tijdens lopende onderhandelingen de vraagprijs verhogen.

4. Mag een makelaar hoge prijzen voor vastgoed vragen?

Een verkoopmakelaar verdedigd de belangen van de verkoper. Het is de verkoper die beslist en die de vraagprijs bepaalt voor het pand dat verkocht wordt.

5. Wanneer is er sprake van in onderhandeling zijn?

Het doen van een bod betekent niet automatisch dat u in onderhandeling bent. Er is sprake van onderhandelingen als de verkoper een reactie of tegenbod doet. U kunt onderhandelingen niet afdwingen.

6. Wat is de wettelijke bedenktijd van een koper?

Na het ondertekenen van het koopcontract heeft een koper bedenktijd. Tijdens deze tijd kan hij of zij, zonder opgaaf van reden, van de koop afzien. De bedenktijd is wettelijk vastgelegd en bedraagt minimaal 3 dagen. De tijd gaat lopen op de dag nadat het koopcontract is getekend. Na de overeengekomen duur loopt de bedenktijd af om middernacht.

6. Wat houdt onder bod zijn in?

Als de verkoopmakelaar aangeeft dat het pand onder bod is, betekent dat er serieuze interesse is van een potentiële koper. De makelaar heeft deze gegadigde toegezegd andere transacties niet te bevorderen. Bezichtigingen van het pand kunnen wel doorgaan, al moet de makelaar wel kenbaar maken dat het pand onder bod is.

7. Hoe hoog is het bedrag van de overdrachtsbelasting?

Begin 2021 is het tarief van de overdrachtsbelasting veranderd en worden percentage van 0%, 2% en 8% gerekend. Huizenkopers tussen de 18 en 35 jaar zijn vrijgesteld van de overdrachtsbelasting. Een vastgoed adviseur neemt de belastingtarieven met u door, waarbij naar uw specifieke situatie wordt gedaan. Vakantiewoningen, maar ook bedrijfsmatig onroerend goed vallen onder het tarief van 8%.

8. Kan ik de kosten koper volledig meefinancieren?

De maximale hypotheek op een woning mag sinds 2018 niet hoger zijn dan de marktwaarde. Dat betekent dat bijkomende kosten steeds vaker zelf betaald moeten worden.

9. Is een nieuwe hypotheek volledig aftrekbaar?

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over de aftrekbaarheid van de hypotheek. Het aanbod bestaat uit een lineaire hypotheek of een annuïteiten hypotheek. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek wordt gekeken naar uw kredietverleden en financiële verplichtingen. Een fiscaal adviseur, maar ook een vastgoed expert kan met u een voorbeeld berekening maken over de kosten die aftrekbaar zijn.

10. Wat valt onder kosten koper?

Kort gezegd houden de kosten koper verband met de overdracht van het vastgoed dat wordt gekocht. Onder de kosten koper vallen kosten als 2% overdrachtsbelasting, kosten voor de notaris voor de opmaak van de leveringsakte en kosten voor de inschrijving van de leveringsakte in het kadaster. Gemiddeld kan 6% van de koopprijs gezien worden als kosten koper. Makelaarskosten vallen hier nooit onder. Ook zijn er bijkomende kosten voor de notaris die de hypotheekakte opmaakt en het kadaster voor de inschrijving daarvan.

11. Hoe berekent een financier mijn hypotheek?

Banken hanteren strikte voorwaarden bij het verstrekken van nieuwe hypotheken. Daarbij wordt ook rekening gehouden met overheidsregelingen. Uiteraard is er een inkomenseis, maar daarnaast kijken geldverstrekkers naar de marktwaarde van het pand. Hierbij kan worden gekeken naar de koopprijs, de getaxeerde waarde of de koopsom wel of niet vermeerderd met bouwkosten en bouwrente.

12. Hoe breng ik een bod uit?

Als een pand uw interesse heeft kunt u zelf een bod doen bij de verkopende makelaar of direct bij de verkoper. Het is ook mogelijk om een aankoopmakelaar in te schakelen en deze namens u te laten bieden en onderhandelen. Verkoopmakelaars werken regelmatig met biedingsformulieren die ingevuld kunnen worden.