Zoekt of heeft u vastgoed te koop Amsterdam? Amsterdam is de grootste, dichtstbevolkte stad van Nederland. Amsterdam is als hoofdstad altijd in beweging, heeft een breed cultureel aanbod en trekt expats van over de hele wereld aan. Amsterdam is een bruisende stad die veel te bieden heeft. Amsterdam is tegelijkertijd een stad waar de krapte op de woningmarkt goed zichtbaar is. Vastgoed te koop in Amsterdam is divers en verspreid over de verschillende bouwstijlen en wijken.

Vastgoed te koop Amsterdam.

Vastgoed te koop Amsterdam.

Aanbod vastgoed te koop Amsterdam

Door de diversiteit, de uitstekende faciliteiten en voorzieningen hebben veel mensen een bepaalde binding met Amsterdam. Appartementen en woningen worden relatief snel verkocht en/of verhuurd en het aanbod wisselt vrijwel dagelijks. De gemiddelde prijs voor een woning in Amsterdam is meer dan € 350.000. Overigens zijn koopwoningen schaars en is de tijd dat een zo’n woning te koop staat erg klein. Wanneer u vastgoed zoekt in Amsterdam kunnen de experts van Investment Corporation Holland u daarbij adviseren. Vaak weten onze adviseurs al vroegtijdig dat een pand in de verkoop komt.

Aanbod bestaand en nieuwbouw vastgoed

Wanneer u zoekt naar een nieuwbouw in Amsterdam, is de kans groot dat u in de nieuw ontwikkelde delen van de stad terecht komt. Zo groeide Amsterdam-Noord tot één van meer levendige en populaire wijken van de stad, maar ook het Oostelijke Eiland en het Zeeburgereiland zijn volop in ontwikkeling. Zo werden de afgelopen jaren zowel nieuwe appartementen als woningen gebouwd. Het aangezicht van de stad verandert en door de uitstekende verbindingen met tram, bus en metro is het stadscentrum vanuit de overige stadsdelen 24 uur per dag bereikbaar. De nieuwbouwwijken staan in bijzonder contrast met de historische wijken zoals de Jordaan en de Pijp. Nieuwbouw is niet te vergelijken met de statige en luxe grachtenpanden die de wereldberoemde grachtengordel typeren. Veel huurders en kopers voelen de aantrekkingskracht van het middelpunt van de stad. Vraag en aanbod wisselen snel. De omgeving van een woon- of werkplaats is voor veel huurders van belang. Wanneer u investeert in vastgoed in Amsterdam om te verhuren, kan een marktanalyse meer inzicht geven in de verschillende omstandigheden en de rendementen die behaald kunnen worden.

Diversiteit kenmerkt Amsterdam

Net zo gevarieerd als de vastgoedmarkt, is de samenstelling van de bevolking. Verspreid over Amsterdam vindt u een enorme diversiteit aan mensen, nationaliteiten én culturen. Niet alleen heeft de stad de aanzuigingskracht van een magneet als het op toerisme aankomt. De bevolking bestaat uit zowel autochtone, westerse als niet-westerse Amsterdammers. De samenstelling heeft geresulteerd in een gevarieerd aanbod van winkels, faciliteiten, voorzieningen en toeristische trekpleisters. Het toerisme zorgt jaarlijks voor een groot aantal dagjesmensen, maar ook verblijfstoeristen weten de hotels, B&B’s en Airbnb’s te vinden. De toenemende drukte maakt beleggen of investeren in Amsterdams vastgoed lucratief. Afhankelijk van de locatie waarin het pand dat u op het oog heeft zich bevindt, zijn ook de energiewaarde en toegankelijkheid van invloed op de huurprijs die u kunt vragen. Huurders hebben steeds vaker een voorkeur voor energiezuinige woningen of appartementen, waardoor de maandelijkse lasten lager zijn en de impact op het milieu kleiner.

Schaarste vastgoed te koop in Amsterdam

Amsterdam is een bruisende, levendige stad met een vastgoedmarkt die voortdurend in ontwikkeling is. Wanneer u vastgoed in Amsterdam wilt kopen is het belangrijk om goed voorbereid en gericht op zoek te gaan. ICH is u daarbij van dienst. Onze medewerkers beschikken over een groot netwerk zakelijke relaties waaronder makelaars, financiële instellingen, projectontwikkelaars en taxateurs. Na een gesprek, waarin u aangeeft wat u precies zoek, gaan we voor u aan de slag met het samenstellen van een actueel overzicht beschikbare panden. Er wordt gericht gezocht naar vastgoed dat aansluit bij de doelstelling die u heeft. Heeft u interesse in het kopen en verhuren van appartementen? Of heeft u een voorkeur voor eengezinswoningen, kantoor- of winkelpanden? Na het gesprek ontvangt u binnen een aantal dagen een overzicht van vastgoed dat te koop staat en dat past binnen de verwachting. Spreekt het pand u aan? Eventueel kan namens u een bod worden uitgebracht en beginnen de onderhandelingen over onder meer de hoogte van de koopprijs. Zowel de juridische als administratieve werkzaamheden die bij een vastgoedtransactie komen kijken, worden door ICH namens en voor u geregeld. In veel gevallen is het zaak om snel te kunnen handelen. Te koop staand residentieel vastgoed in de gewilde wijken van Amsterdam is schaars en de vraag is groot.

Vastgoed verkopen in Amsterdam

ICH is u ook van dienst als u een pand in Amsterdam wilt verkopen. De verkoopprospectus wordt samengesteld en het pand wordt zowel online als in de gedrukte media onder de aandacht van potentiële kopers gebracht. Wilt u een pand verkopen, maar zelf niet verhuizen? Sale- en leaseback is zowel voor particulieren als ondernemers die over meer liquiditeit willen beschikken een veel toegepaste financieringsmethode. Bij sale- en leaseback verkoopt u uw pand aan een investeerder en huurt het gelijktijdig weer terug. Het geld dat bij de transactie vrijkomt kunt u besteden naar eigen idee. Verhuizen is niet noodzakelijk, omdat u het pand huurt. Sale- en leaseback is een vorm van financieren die steeds vaker wordt toegepast. Wanneer u zoiets overweegt, is het goed om vooraf rekening te houden met het feit dat u de inspraak op het pand ‘verliest’. U beslist niet wanneer u iets gaat verbouwen of veranderen. Hiervoor vraagt u eerst toestemming aan de nieuwe eigenaar.

Adviesgesprek vastgoed (ver)kopen in Amsterdam

Wilt u meer weten over het (ver)kopen of (ver)huren van vastgoed in Amsterdam? Maak een afspraak voor aan adviesgesprek bij Investment Corporation Holland. Onze professionals hebben meer dan 45 jaar ervaring in de vastgoedsector en staan u bij met advies en ervaring. Begeleiding bij een vastgoedtransactie, maar ook het zoeken en selecteren van huurders en vastgoed beheer zijn zaken waar we dagelijks mee te maken hebben. Heeft u vragen over sale- en leaseback of zoekt u een investeerder? Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een adviesgesprek. We zijn zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar.