Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zoekt of heeft u vastgoed te koop Amsterdam? Amsterdam is de grootste, dichtstbevolkte stad van Nederland. Amsterdam is als hoofdstad altijd in beweging, heeft een breed cultureel aanbod en trekt expats van over de hele wereld aan. Amsterdam is een bruisende stad die veel te bieden heeft. Amsterdam is tegelijkertijd een stad waar de krapte op de woningmarkt goed zichtbaar is. Vastgoed te koop in Amsterdam is divers en verspreid over de verschillende bouwstijlen en wijken.

Vastgoed te koop Amsterdam
Vastgoed te koop Amsterdam

Aanbod vastgoed te koop Amsterdam

Door de diversiteit, de uitstekende faciliteiten en voorzieningen hebben veel mensen een bepaalde binding met Amsterdam. Appartementen en woningen worden relatief snel verkocht en/of verhuurd en het aanbod wisselt vrijwel dagelijks. De gemiddelde prijs voor een woning in Amsterdam is meer dan € 350.000. Overigens zijn koopwoningen schaars en is de tijd dat een zo’n woning te koop staat erg klein. Wanneer u vastgoed zoekt in Amsterdam kunnen de experts van Investment Corporation Holland u daarbij adviseren. Vaak weten onze adviseurs al vroegtijdig dat een pand in de verkoop komt.

Aanbod bestaand en nieuwbouw vastgoed

Wanneer u zoekt naar een nieuwbouw in Amsterdam, is de kans groot dat u in de nieuw ontwikkelde delen van de stad terecht komt. Zo groeide Amsterdam-Noord tot één van meer levendige en populaire wijken van de stad, maar ook het Oostelijke Eiland en het Zeeburgereiland zijn volop in ontwikkeling. Zo werden de afgelopen jaren zowel nieuwe appartementen als woningen gebouwd. Het aangezicht van de stad verandert en door de uitstekende verbindingen met tram, bus en metro is het stadscentrum vanuit de overige stadsdelen 24 uur per dag bereikbaar. De nieuwbouwwijken staan in bijzonder contrast met de historische wijken zoals de Jordaan en de Pijp. Nieuwbouw is niet te vergelijken met de statige en luxe grachtenpanden die de wereldberoemde grachtengordel typeren. Veel huurders en kopers voelen de aantrekkingskracht van het middelpunt van de stad. Vraag en aanbod wisselen snel. De omgeving van een woon- of werkplaats is voor veel huurders van belang. Wanneer u investeert in vastgoed in Amsterdam om te verhuren, kan een marktanalyse meer inzicht geven in de verschillende omstandigheden en de rendementen die behaald kunnen worden.

Diversiteit kenmerkt Amsterdam

Net zo gevarieerd als de vastgoedmarkt, is de samenstelling van de bevolking. Verspreid over Amsterdam vindt u een enorme diversiteit aan mensen, nationaliteiten én culturen. Niet alleen heeft de stad de aanzuigingskracht van een magneet als het op toerisme aankomt. De bevolking bestaat uit zowel autochtone, westerse als niet-westerse Amsterdammers. De samenstelling heeft geresulteerd in een gevarieerd aanbod van winkels, faciliteiten, voorzieningen en toeristische trekpleisters. Het toerisme zorgt jaarlijks voor een groot aantal dagjesmensen, maar ook verblijfstoeristen weten de hotels, B&B’s en Airbnb’s te vinden. De toenemende drukte maakt beleggen of investeren in Amsterdams vastgoed lucratief. Afhankelijk van de locatie waarin het pand dat u op het oog heeft zich bevindt, zijn ook de energiewaarde en toegankelijkheid van invloed op de huurprijs die u kunt vragen. Huurders hebben steeds vaker een voorkeur voor energiezuinige woningen of appartementen, waardoor de maandelijkse lasten lager zijn en de impact op het milieu kleiner.

Schaarste vastgoed te koop in Amsterdam

Amsterdam is een bruisende, levendige stad met een vastgoedmarkt die voortdurend in ontwikkeling is. Wanneer u vastgoed in Amsterdam wilt kopen is het belangrijk om goed voorbereid en gericht op zoek te gaan. ICH is u daarbij van dienst. Onze medewerkers beschikken over een groot netwerk zakelijke relaties waaronder makelaars, financiële instellingen, projectontwikkelaars en taxateurs. Na een gesprek, waarin u aangeeft wat u precies zoek, gaan we voor u aan de slag met het samenstellen van een actueel overzicht beschikbare panden. Er wordt gericht gezocht naar vastgoed dat aansluit bij de doelstelling die u heeft. Heeft u interesse in het kopen en verhuren van appartementen? Of heeft u een voorkeur voor eengezinswoningen, kantoor- of winkelpanden? Na het gesprek ontvangt u binnen een aantal dagen een overzicht van vastgoed dat te koop staat en dat past binnen de verwachting. Spreekt het pand u aan? Eventueel kan namens u een bod worden uitgebracht en beginnen de onderhandelingen over onder meer de hoogte van de koopprijs. Zowel de juridische als administratieve werkzaamheden die bij een vastgoedtransactie komen kijken, worden door ICH namens en voor u geregeld. In veel gevallen is het zaak om snel te kunnen handelen. Te koop staand residentieel vastgoed in de gewilde wijken van Amsterdam is schaars en de vraag is groot.

Vastgoed verkopen in Amsterdam

ICH is u ook van dienst als u een pand in Amsterdam wilt verkopen. De verkoopprospectus wordt samengesteld en het pand wordt zowel online als in de gedrukte media onder de aandacht van potentiële kopers gebracht. Wilt u een pand verkopen, maar zelf niet verhuizen? Sale- en leaseback is zowel voor particulieren als ondernemers die over meer liquiditeit willen beschikken een veel toegepaste financieringsmethode. Bij sale- en leaseback verkoopt u uw pand aan een investeerder en huurt het gelijktijdig weer terug. Het geld dat bij de transactie vrijkomt kunt u besteden naar eigen idee. Verhuizen is niet noodzakelijk, omdat u het pand huurt. Sale- en leaseback is een vorm van financieren die steeds vaker wordt toegepast. Wanneer u zoiets overweegt, is het goed om vooraf rekening te houden met het feit dat u de inspraak op het pand ‘verliest’. U beslist niet wanneer u iets gaat verbouwen of veranderen. Hiervoor vraagt u eerst toestemming aan de nieuwe eigenaar.

Adviesgesprek vastgoed (ver)kopen in Amsterdam

Wilt u meer weten over het (ver)kopen of (ver)huren van vastgoed in Amsterdam? Maak een afspraak voor aan adviesgesprek bij Investment Corporation Holland. Onze professionals hebben meer dan 45 jaar ervaring in de vastgoedsector en staan u bij met advies en ervaring. Begeleiding bij een vastgoedtransactie, maar ook het zoeken en selecteren van huurders en vastgoed beheer zijn zaken waar we dagelijks mee te maken hebben. Heeft u vragen over sale- en leaseback of zoekt u een investeerder? Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een adviesgesprek. We zijn zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar.

Vastgoed te koop Amsterdam – FAQ

1. Waarom koop ik vastgoed in Amsterdam?

Het aankopen van vastgoed in Amsterdam is om verschillende redenen interessant, zeker als het een investering betreft. Sparen kost op dit moment meer dan dat uw spaargeld aan rendement oplevert. Investeren in vastgoed is een veilig alternatief. Zowel particuliere als zakelijke investeerders zien voordelen die Amsterdams vastgoed te bieden heeft. Huizenprijzen zijn de laatste jaren omhoog geschoten en het ziet er niet naar uit dat hier op korte termijn verandering in komt. Zowel huurinkomsten als de waardevermeerdering van het pand, leveren een aardig rendement op.

2. Welke soorten vastgoed in Amsterdam zijn te koop?

Zoek naar vastgoed dat bij u past. Amsterdam heeft een divers aanbod bestaande uit commercieel en residentieel vastgoed. Wat voor u een goede investering is hangt af van het soort pand, de locatie en de staat van onderhoud. De vraag naar betaalbare woonruimtes kent al jaren een stijgende trend. Het aanbod daarentegen blijft achter. Investeert u in minder interessant vastgoed dan kan het moeilijker zijn om het gewenste rendement te behalen.

3. Kan ik een pand kopen dat eigendom is van de gemeente Amsterdam?

De gemeente heeft regelmatig vastgoed dat aan particulieren en bedrijven te koop wordt aangeboden. Panden die op de markt beschikbaar komen, worden breed neergezet. De gemeente doet dit om iedereen een kans te geven mee te dingen.

4. Mag ik een woning of appartement in Amsterdam verhuren?

Woningeigenaren in Amsterdam mogen deze, met inachtneming van bepaalde voorwaarden, verhuren. Het begint met het vaststellen van de maximale huurprijs die u voor de woning in rekening brengt. Vanaf een bepaald bedrag valt de woning onder de ‘vrije verhuur’ en stelt u de huurprijs zelf vast. Valt uw woning binnen de norm dan heeft u met aanvullende regels te maken. Concreet betekent dat de woning niet langer dan 6 aaneengesloten maanden leeg mag staan en dat uw huurder een huisvestingsvergunning nodig heeft.

5. Mag ik een woning of appartement in Amsterdam leeg laten staan?

Met een vraag die het aanbod ruimschoots overschrijdt is door de gemeente Amsterdam bepaald dat woningen en/of appartementen 6 aaneengesloten maanden leeg mogen staan. Na deze periode moet de eigenaar of de vastgoedbeheerder hiervan bij de gemeente melding maken. Dit geldt voor alle zelfstandige woningtypes. Ook als deze in een VvE zitten. Langdurige leegstand die niet wordt gemeld kan beboet worden.

6. Is vakantieverhuur van vastgoed in Amsterdam toegestaan?

Wanneer u bent ingeschreven in de gemeente Amsterdam, mag u tijdens uw vakantie uw woning of appartement verhuren aan toeristen. Om dit legaal te doen heeft u een registratienummer nodig. Bij vakantieverhuur bent u ook verplicht om jaarlijks een vergunning aan te vragen. Telkens de woning wordt verhuurd, meldt u dit bij de gemeente.

7. Kan of mag ik meer huisvestingsvergunningen aanvragen?

Nee, dat mag en kan niet. Huisvestingsvergunningen die door de gemeente Amsterdam worden afgegeven zijn gebonden aan een bepaalde woning en aan een huishouden. Het is niet mogelijk om als huishouden meer dan een woning, waar een huisvestingsvergunning nodig is te bewonen.

8. Waar moet verhuur vastgoed in Amsterdam aan voldoen?

Om een woning langdurig of permanent te verhuren heeft de overheid minimale eisen gesteld waar een pand aan moet voldoen. U kunt daarbij denken aan punten en zaken als de aanwezigheid van minimale voorzieningen, zoals badkamer, toilet, keuken en gootsteen. De woning heeft een aansluiting voor drink water en is bouwkundig goedgekeurd. Indien van toepassing zijn in het pand veilige elektriciteits- en verwarmingsinstallaties aanwezig.

9. Mag een verkoopmakelaar een hoge prijs vragen voor vastgoed?

In principe is het de verkoper die in overleg met de makelaar een vraagprijs vaststelt. Spreekt het pand u als koper aan, dan staat het u vrij om te onderhandelen over de prijs. Het is de verkoper die wel of niet akkoord gaat met een bod. Waar het tot voor kort gebruikelijk was om een vraagprijs vast te stellen, ziet u tegenwoordig steeds vaker ‘bieden vanaf …’ in woningadvertenties. Overbieden komt regelmatig voor.

10. Hoe ontwikkeld de woningmarkt zich in Amsterdam en omgeving?

Elk kwartaal worden cijfers gepubliceerd van de woningmarkt in Amsterdam en omgeving. U kunt bij uw vastgoed adviseur terecht voor meer informatie. Bijkomend voordeel is dat een vastgoed adviseur vaak al in een vroeg stadium op de hoogte is van panden die beschikbaar komen. In de nabije toekomst worden weinig veranderingen verwacht. De vraag zal het aanbod ook de komende jaren overstijgen. Prijzen gaan nog altijd omhoog, dit zowel voor het kopen als huren van vastgoed.