Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wilt u meer weten over vastgoed partners? Een betrouwbare vastgoed partner kan u helpen en bijstaan op het gebied van verhuur, beheer, renovatie en onderhoud van woningen, appartementen en bedrijfsvastgoed. Ervaren en gespecialiseerde vastgoed partners nemen de begeleiding van transformatie van bedrijfsvastgoed naar woonruimte, maar ook het in volle, moderne glorie renoveren van monumentale panden voor hun rekening. Zoekt u een ervaren vastgoed partner voor uw vastgoedportefeuille? Neem vrijblijvend contact op met Investment Corporation Holland.

Vastgoed partners.
Vastgoed partners.

Expertise vastgoed partners

U kunt een vastgoed partner zien als schakel tussen u en uw vastgoed gerelateerde zaken. Begeleiding bij en naar financiële instellingen en het onderhouden van contacten met gemeentelijke, provinciale en landelijke overheidsinstellingen zijn typische zaken die u aan een vastgoed partner kunt overdragen. Ervaren vastgoed adviseurs en experts staan u bij met kennis en ervaring bij het (ver)kopen, (ver)huren, (ver)bouwen, renoveren en transformeren van vastgoed. Het commercieel beheer alsook de zakelijke exploitatie van bedrijfsruimtes of investeringsvastgoed kan eveneens namens u gedaan worden. Het ervaren team van Investment Corporation Holland heeft ruim 45 jaar vastgoed ervaring en is werkzaam in een uitgebreid zakelijk netwerk. Als vastgoedeigenaar verwacht u meerwaarde als resultaat van het samenwerken met een vastgoed partner. Een vastgoed transactie is complex en omvat meer dan het (ver)kopen van een pand. Marktonderzoek, omgevingsfactoren, kansen, bedreigingen, sterktes en zwaktes. Door kennis en ervaring binnen bepaalde factoren te combineren, worden niet alleen de juiste voorwaarden gecreëerd. Samenwerken bij de (ver)koop van onroerend goed, het exploiteren en beheren van vastgoed is een win-win situatie.

Werkwijze vastgoed partners

Onze specialisten ondersteunen u bij ieder aspect van vastgoed beheer. Ondersteuning in juridische procedures, het beoordelen en doorrekenen van de haalbaarheid van een project.

 • Beleggingen. Onze vastgoed experts houden de ontwikkelingen in de vastgoedsector nauwlettend in de gaten. Zoekt u verhuurvastgoed of overweegt u een pand te verkopen? Zowel aan particuliere als zakelijke vastgoedbeleggers wordt dienstverlening op maat geboden. Het proces wordt geoptimaliseerd en gestructureerd, zodat u een afweging kunt maken over het investeren in vastgoed.
 • Huren / kopen. ICH behartigt uw belangen bij het kopen of huren van een pand. Uw wensen worden in beeld gebracht, een omgevingsanalyse wordt gemaakt en er wordt gekeken naar alternatieven. De adviseurs onderhandelen namens of samen met u over de voorwaarden en de oplevering van een pand.
 • Verhuren / verkopen. Succesvol verhuren of verkopen van vastgoed verdient gespecialiseerd advies. Alvorens een pand in de verhuur of verkoop te zetten wordt gekeken op welke manier er aantrekkingskracht op potentiële huurders of kopers kan worden uitgeoefend. Ook het opstellen van huurcondities, het creëren van een passende huuraanbieding, het samenstellen van een verkoopprospectus, het begeleiding en organiseren van bezichtiging en het onderhandelen over de verkoopvoorwaarden zijn werkzaamheden waar ICH dagelijks mee te maken heeft.
 • Taxaties. De waarde van een pand wordt aan de hand van een beproefde methode vertaald naar een begrijpelijk format. ICH werkt met onafhankelijke taxateurs. Het laten taxeren van vastgoed is niet alleen een must wanneer u een pand koopt of verkoopt. Tussentijdse taxaties laten zien of een pand in waarde stijgt of misschien daalt. Een taxatie kan ook de effecten aantonen na (ver)bouwwerkzaamheden bedoelt om een pand energiezuiniger en duurzamer te maken.
 • Asset Management. Het actief managen en/of beheren vastgoed om een bepaald doel te bereiken. ICH helpt u met het vastleggen van een strategisch en operationeel plan van aanpak waarin uw doelstellingen staan omschreven. Uiteraard kunt u ook op ons rekenen bij het realiseren van de plannen.

Vastgoed beheer uitbesteden

Het beleggen of investeren in vastgoed is een gewilde manier om geld te laten renderen. Vastgoedbeleggingen leveren meer op dan geld dat op de bank staat en meestal is het risico lager dan wanneer u in aandelen belegt. Naarmate u een vastgoedportefeuille opbouwt en uitbreidt kan de gedachte om het beheer uit te besteden ontstaan. Vastgoed is waardevast, zolang het onderhouden wordt. Periodiek onderhoud aan verwarmingsinstallaties, schilderwerkzaamheden, gritstralen, isolatie werkzaamheden, herstelwerkzaamheden en noodreparaties. Als vastgoedeigenaar zijn er tal van zaken waar u mee te maken krijgt en die van directe invloed zijn op de uitstraling en waarde van een pand. ICH verzorgt vastgoed beheer voor particulieren en zakelijke vastgoedbeleggers. Een aantal voorbeelden van zaken die u uit kunt besteden voor optimaal vastgoed beheer:

 •  Zoeken en selecteren van geschikte huurders.
 • Het samenstellen van een huurovereenkomst.
 • Onderhouden van contacten met huurders, het versturen van huurnota’s, het verwerken van reparatieverzoeken.
 • Organiseren van periodiek onderhoud aan zowel de binnen- als buitenzijde van het pand.
 • Afsluiten van service- en/of onderhoudscontracten met verschillende externe partijen.
 • Samenstellen van een informatiebrochure.

Professionele vastgoed partner

Het behalen van een optimaal rendement is hetgeen u voor ogen heeft bij het investeren in vastgoed. Misschien heeft u een bepaald idee in gedachten, of heeft u per toeval een pand gezien dat uw interesse heeft. Hoe makkelijk is het dan om uw ideeën te bespreken met een ervaren vastgoed expert? Enthousiasme is aanstekelijk en een goede drijfveer, maar het onderzoeken en verkennen van de huidige onderhoudstoestand van een pand en de omgevingsfactoren zijn misschien nog wel belangrijker. Een vastgoed expert kijkt verder dan het aanzien van een pand. Hoe zijn de huren van vergelijkbare panden in de omgeving? Hoe is de bereikbaarheid van een pand? Welk soort vastgoed zoekt u en aan welk type huurder denkt u? Waar u direct de mogelijkheden ziet, gaat een vastgoed expert dieper. Analyses worden gemaakt, bestemmingsplannen en andere omgevingsgerelateerde documenten worden bij de betreffende instanties en gemeenten opgevraagd. De diverse gegevens worden met u besproken en toegelicht. Op basis daarvan én de combinatie met uw enthousiasme heeft u een stabiel uitgangspunt voor een eventuele investering.

Gratis adviesgesprek vastgoed partner

Wilt u meer weten over de dienstverlening van Investment Corporation Holland? Zoekt u een ervaren vastgoedbeheerder? Heeft u een interessante beleggingsmogelijkheid gezien? Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze professionele medewerkers beschikken over een groot (inter)nationaal zakelijk netwerk. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek laten we u zien, wat we voor u kunnen betekenen en op welke manier u uw vastgoed succesvol kunt verhuren, verkopen of laten beheren. U kunt ons zowel telefonisch als via e-mail bereiken.

Vastgoed partners – FAQ

1. Wat zijn vastgoed partners?

Onder de noemer vastgoed partners vallen makelaars, vastgoed adviseurs en projectontwikkelaars. Ook gemeenten, bouwbedrijven, servicebedrijven, krediet- en leasemaatschappijen horen tot mogelijke partners. U kunt een vastgoed partner zien als een schakel tussen u en vastgoed dat u in eigendom heeft.

2. Waarom maak ik gebruik van een vastgoed partner?

Het beheren van een vastgoedportefeuille neemt tijd in beslag. Zeker als u meerdere panden bezit en verhuurt heeft u een dagtaak aan het onderhoud en het oplossen van huurdersvragen en/of reparatieverzoeken. U kunt het dagelijkse beheer aan een vastgoed partner uitbesteden, zodat u zelf uw handen vrij heeft en het vastgoed op de juiste manier wordt geëxploiteerd.

3. Kan ik een vastgoed partner inschakelen bij het (ver)kopen van vastgoed?

Ja. Een vastgoed adviseur kan op basis van de gegevens die u opgeeft op zoek gaan naar een geschikt pand en/of potentiële kopers. Datzelfde geldt bij het (ver)huren van vastgoed. De diensten van een adviseur zijn zo uitgebreid of beperkt als uw voorkeur.

4. Welke voordelen heeft samenwerken met een vastgoed partner?

Vastgoed gerelateerde partners zijn dagelijks werkzaam in de vastgoed sector. Ze kennen de markt, hebben contacten binnen de sector en kunnen vlot overleggen met gemeente en andere overheidsinstellingen. Daarnaast kan een partner voor u zoeken naar en contact leggen met onder meer kredietmaatschappijen, verzekeraars en notarissen.

5. Kan ik het volledige vastgoed beheer uitbesteden?

Ja. In overleg met een vastgoed beheerder maakt u afspraken over de zaken die u uitbesteed. Wanneer u zelf niets voelt voor of geen tijd heeft voor het bijhouden van administratieve en/of onderhoudstechnische werkzaamheden kan een beheerder dit namens u doen. De vergoeding die u hiervoor betaald hangt af van de omvang van het takenpakket.

6. Kan ik het zoeken van huurders uitbesteden?

Ja. Bespreek met een adviseur de voorwaarden die u stelt aan een huurder. Vastgoed beheerders kunnen onderzoek doen naar de achtergrond van een huurder en het feit of iemand de maandelijkse huur kan betalen. Er wordt gewerkt met rechtsgeldige huurovereenkomsten. Nadat een huurder is gevonden, kan de beheerder ook de communicatie verzorgen. De huurinkomsten worden naar u overgemaakt. De beheerder onderhoudt het contact met de huurder(s).

7. Ik wil mijn vastgoed portefeuille uitbreiden. Hoe kan ik dat doen?

De adviseurs van ICH zijn u daarbij van dienst. Op basis van de eisen die u stelt aan een pand wordt gezocht naar passende objecten.

8. Moet ik betalen voor de dienstverlening van een vastgoed partner?

Vaak wordt gewerkt op basis van no-cure no-pay. Dit hangt af van de partner waarmee u samenwerkt. Hoeveel u betaalt voor een succesvolle bemiddeling of het verkopen van uw vastgoed portefeuille wordt besproken voordat een adviseur of partner aan de slag gaat. Afspraken, waaronder de kosten, worden in een schriftelijke overeenkomst vastgelegd.

9. Waar kan ik een vastgoed partner zoeken?

Afhankelijk van de vragen die u voor een vastgoed partner heeft, is het vaak het makkelijkste om een partner te zoeken in de omgeving waar u zich bevindt of waar u wilt investeren. Plaatselijke adviseurs kennen de markt en hebben beter toegang tot lokale gemeenten en overheidsdiensten.

10. Hoe doe ik dat in het buitenland?

Ook wanneer het buitenlands vastgoed betreft, kunt u een adviseur in de buurt zoeken. Ervaren vastgoed adviseurs hebben contacten binnen een (inter)nationaal zakelijk netwerk, waardoor het vinden van een betrouwbare of gespecialiseerde partner makkelijker is.

11. Kan ik periodiek onderhoud zelf regelen?

Wanneer u vastgoed in eigendom heeft, is het belangrijk om het pand te onderhouden. Regelmatig onderhoud vermeerderd de waarde van het pand en draagt bij aan de leefbaarheid van huurders. U kunt zelf onderhoudscontracten afsluiten met bouwbedrijven, service- en/of montagebedrijven. Uitbesteden is eveneens mogelijk.

12. Wat kan ik verwachten van een vastgoed partner?

De vastgoed sector is breed en het aantal producten en diensten dat wordt aangeboden is even groot, zo niet groter. Zoek een partner die gespecialiseerd is in de onderdelen die u wilt uitbesteden of waar u vragen over heeft. Zo zoekt een vastgoed adviseur naar een geschikte (ver)koper of (ver)huurder en kan iemand anders u helpen met het verzekeren van zowel het pand als de aansprakelijkheid.

13. Hoe vind ik een samenwerkende partner die bij mij past?

De beste manier om te zien of het klikt met iemand, is door een persoonlijk adviesgesprek. Maak een afspraak met een vastgoed adviseur en kom tijdens het gesprek meer te weten over de dienstverlening. Niet altijd zal het eerste gesprek het meest succesvolle zijn. Praat het makkelijk met iemand? Wordt duidelijk wat u zoekt? Neem de tijd, daarmee voorkomt u een teleurstellende samenwerking.