Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vastgoed nieuws wordt niet alleen op televisie, in plaatselijke kranten of advertentiebladen of magazines vermeld. De vastgoedsector is voortdurend in beweging, ontwikkelingen en trends volgen elkaar in snel tempo op. Online zijn verschillende vastgoed nieuws websites actief waar u, al dan niet betaald, vastgoed gerelateerde berichten kunt lezen.

Vastgoed nieuws
Vastgoed nieuws

Actueel vastgoed nieuws

Actuele verslaggeving over de vastgoedmarkt bestaat uit verschillende facetten. Naast ontwikkelingen in de sector, wordt regelmatig aandacht besteed aan projectontwikkeling, marktanalyses en het aantrekken van bestuurders, projectmanagers, taxateurs en makelaars. Grote spelers in de vastgoed- en projectontwikkeling sector liggen daarbij onder een vergrootglas. Dagelijkse berichtgeving vindt u online op bekende en minder-bekende sites. Vastgoed nieuws speelt in op de actualiteit van de dag en de ontwikkelingen die zich globaal en nationaal in de vastgoedbranche voltrekken. Niet elke online nieuwsbron laat u de interessante artikelen ‘gratis’ lezen. Gerichte en gespecialiseerde sites kunnen betaalde berichten aanbieden. U kunt een abonnement afsluiten en binnen de samenstelling van uw lidmaatschap artikelen en berichten lezen. Na betaling van het abonnementsgeld kunnen de berichten gelezen worden. De kosten van deze abonnementen lopen uiteen en variëren per naam en bekendheid van de nieuwsbron. Tegenwoordig zijn de meeste abonnementen maandelijks opzegbaar.

Ontwikkelingen vastgoedmarkt

De ontwikkelingen op de vastgoedmarkt zijn aan trends onderhavig. Met name in de sector van het commerciële vastgoed variëren de vraag en aanbod sterk als gevolg van mondiale omstandigheden. Steeds vaker wordt shoppen online gedaan, wat de vraag naar winkelruimtes kan afremmen. De krapte op de woningmarkt is in de verslaggeving van vastgoed nieuws al langere tijd een heet hangijzer. Iedereen weet dat de krapte zichzelf niet oplost en dat de bevolking ook de komende jaren gestaag blijft groeien. Zonder nieuwbouw of de transitie van commercieel vastgoed naar geschikte woonruimtes zal de krapte ook de komende jaren het nieuws op negatieve manier beïnvloeden. Omgevingsfactoren die van invloed zijn op projectontwikkeling en nieuwbouw zoals stikstof en PFAS komen regelmatig voor in de berichtgeving. Veel geplande projecten ondervinden vertraging of worden helemaal gestopt als gevolg van deze omgevingsfactoren. Ontwikkelingen op de vastgoedmarkt zijn voortdurend in beweging en meestal direct van impact op bestaande bouw en bouwplannen.

Internationaal vastgoed nieuws

Berichtgeving over grotere vastgoedprojecten gaat zelden alleen over binnenlandse investeerders en locaties. Wanneer u het vastgoed nieuws volgt dan ziet u regelmatig berichten over transacties en projectplannen voorbij komen. Grote vastgoedtransacties zoals de overname van een hotelketen of de verkoop van een eerste kavel in een nieuwbouwwijk, worden online gepubliceerd. Deze publicaties worden in binnen- en buitenland gelezen. Vastgoed experts, beleggers en investeerders volgen de markt van dichtbij en zijn gebaat bij overzichtelijke verslaggeving. Dit niet alleen om op de hoogte te zijn van investeringsmogelijkheden, maar ook om mede-investeerders en geïnteresseerden in dezelfde categorie te volgen.

Abonnement vastgoed nieuws

Voorheen was het gebruikelijk om een abonnement te nemen op gedrukte media. Kranten, magazines en tijdschriften worden nog steeds in gedrukte vorm uitgegeven, maar er is ook een explosieve toename van het aantal online kranten. Nieuwsportals die volledig gericht zijn op de vastgoedsector bieden dagelijkse verslaggeving en verzorgen regelmatige nieuwsbrieven waar u zich voor aan kunt melden. Zakelijke kranten en zakelijke televisiezenders plaatsen niet alleen nieuws over de aandelenbeurs, maar ook investeringsprojecten en andere vastgoed berichtgeving worden vermeld. De afgelopen jaren zijn de manieren om een abonnement af te sluiten op een nieuwsbron, zowel on- als offline, meer gevarieerd en minder strikt dan voorheen. Online abonnementen worden flexibel aangeboden en zijn per week of per maand opzegbaar. Sommige platforms bieden daarnaast de mogelijkheid om per gelezen bericht te betalen. U bepaalt dan zelf welke berichten interessant genoeg zijn om te lezen. Nieuwsbrieven zijn niet altijd interessant. Wanneer u zichzelf abonneert op een nieuwsbrief ontvangt u dagelijks of wekelijks een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen. Het is niet gezegd dat u deze berichten zonder betaling helemaal kunt lezen. Afmelden van een nieuwsbrief kan doorgaans op elk gewenst moment. Onderaan een nieuwsbrief staat meestal een link naar ‘afmelden nieuwsbrief’. Bij het aanklikken van de link, wordt een internetpagina geopend en kunt u bevestigen dat u uw e-mailadres voor toekomstige nieuwsbrieven afmeldt.

Nieuws volgen

Vastgoed nieuws dat bekent wordt gemaakt, hoeft niet altijd actueel te zijn. Insiders zijn vaak al eerder op de hoogte van een bepaalde ontwikkeling dan anderen. Geslaagde en grote zakelijke transacties zijn al rond en afgesloten voordat hiervan melding wordt gemaakt. Dit is tweeledig. Enerzijds voorkomt het dat een transactie op het laatste moment afketst, omdat zich andere geïnteresseerden aandienen. Anderzijds kan het idee van oude, achterhaalde verslaggeving ontstaan. Een veel bezochte website of ander nieuwskanaal zal trachten een gezonde mix van berichten te publiceren. Nieuws kan ook in meerdere categorieën worden onderverdeeld:

  • Transacties.
  • Transitie van gebouwen.
  • Wie en waar.
  • Investeringen en beleggingen.
  • Juridisch en financieel.
  • Nieuwe vastgoedprojecten.
  • Fiscale wet- en regelgeving.
  • Advertenties.

Met name lezers die geïnteresseerd in bepaalde sectoren, navigeren op deze manier snel en vertrouwd naar de berichtgeving die ze willen lezen.

Up-to-date en breaking

Breaking nieuwsberichten zijn er zelden in de vastgoedsector. Wanneer een vastgoedfonds of investeerder uit het niets bekend maakt een concurrent of medespeler te hebben overgenomen, kan dit nieuws de zakelijke berichtgeving domineren. Het gebeurt niet elke dag dat megatransacties plaatsvinden, vaak gaat hier een lange voorbereidende periode aan vooraf. De bekende en actuele vastgoednieuws sites zijn up-to-date en staan bekend om de heldere en adequate verslaglegging. Tegenwoordig bieden nieuwssites steeds vaker de mogelijkheid om gebruik te maken van een mobiele app, zodat u het nieuws altijd en overal kunt volgen en lezen.

Nieuwsberichten ontvangen

Wanneer u wel op de hoogte wilt zijn en blijven van ontwikkelingen in de vastgoedsector kunt u zich abonneren op nieuwskanalen en andere berichtgeving. Ontvang regelmatige nieuwsbrieven en/of melding van nieuwe berichten in de app. U kunt zelf uw abonnement flexibel samenstellen en met de huidige mogelijkheden bepaalt u grotendeels zelf hoe een abonnement of lidmaatschap eruit ziet. Zeker wanneer u actief bent in de vastgoedsector kunt u uw voordeel doen met het lezen van actuele nieuwsberichten. Zoekt u een online nieuwssite of heeft u liever gedrukte media? Online vindt u de beschikbare nieuwskanalen.

Vastgoed nieuws – FAQ

1. Wat is van invloed op vastgoed nieuws?

Berichten over de vastgoed sector gaan vaak over de krapte op de woningmarkt en manieren om de woningnood op te lossen. Politieke, sociale en economische gebeurtenissen beïnvloeden het nieuws dagelijks. De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging.

2. Wat is het voordeel van vastgoed nieuws?

Afhankelijk van de interesse die u heeft in onroerend goed, kan een nieuwsbericht de mogelijkheid om te investeren bevatten. Door de berichtgeving gericht te volgen, bent u altijd als een van de eersten op de hoogte van projectontwikkeling.

3. Waar vind ik nieuws over onroerend goed?

Online zijn economisch gerichte kranten en publicaties te vinden, die zich toeleggen op de vastgoedmarkt.

4. Kan ik een abonnement op een nieuwsbrief afsluiten?

Kranten, magazines en tijdschriften bieden diverse betaalde abonnementen aan. U kunt zichzelf aanmelden voor een nieuwsbrief wel of niet in combinatie met een abonnement. De nieuwsbrief brengt hoogtepunten onder de aandacht. Om het volledige artikel te kunnen lezen, kan een abonnement noodzakelijk zijn.

5. Waarom is het belangrijk om gemeentelijke besluiten en publicaties te volgen?

Gemeentelijke besluiten kunnen betrekking hebben over bestaande bestemmingsplannen en veranderingen hierin. Ook toewijzen van grond en deze bouwrijp maken ten behoeve van woningbouw wordt in publicaties bekend gemaakt.

6. Hoe ontwikkeld de vastgoedmarkt zich?

Dagelijks is de vastgoedmarkt in beweging. Veranderingen, ontwikkelingen en mogelijkheden worden onder andere door projectontwikkelaars, makelaars en vastgoed experts in nieuws- en persberichten weergegeven. U kunt deze ontwikkelingen volgen door de nieuwsbrieven van de betrokkenen te lezen.

7. Is vastgoed nieuws gratis te volgen?

Afhankelijk van de nieuwsbron die u volgt, kunnen kosten in rekening gebracht worden voor het lezen van bepaalde artikelen.

8. Is er onderscheid in nieuws voor particuliere en zakelijke investeerders?

De interesse gebieden van particuliere en zakelijke vastgoed beleggers overlappen elkaar gedeeltelijk. Beiden zoeken naar een belegging met een goed rendement en regelmatige inkomsten. Op fiscaal technisch vlak zijn meerdere verschillen. Het is belangrijk om nieuws en ontwikkelingen in uw eigen situatie te volgen.

9. Zijn gebeurtenissen in het buitenland van invloed op de vastgoedmarkt in Nederland?

Bepaalde gebeurtenissen of calamiteiten in het buitenland zijn voelbaar in de vastgoed- en andere sectoren in Nederland. Globale pandemieën en/of een wereldwijde economische crisis beïnvloedt de wetenschap en economie. Beleggers en investeerders volgen nieuws op de voet, zodat ze tijdig kunnen handelen. Het (inter)nationale nieuws is daarbij onmisbaar.

10. Waarom is fiscale berichtgeving van invloed op vastgoed?

Vastgoed transacties en belastingen gaan hand in hand samen. Belasting wetten en regels veranderen regelmatig en hebben onder andere betrekking op de overdrachtsbelasting en belastingvrij schenken, maar ook hoe huur inkomsten belast worden.

11. Hoe worden nieuwbouwprojecten kenbaar gemaakt?

De bekendmaking van nieuwbouwprojecten wordt over het algemeen door projectontwikkelaars gedaan. Dit kan in samenwerking met de plaatselijke gemeente, bouwondernemers, makelaars en andere betrokken partijen zijn. De bekendmaking vindt al ruim voor het begin van de bouwwerkzaamheden plaats.

12. Hoe kan ik op de hoogte blijven van vastgoed nieuws?

Verschillende kranten, tijdschriften en magazines hebben tegenwoordig een app waarin u dagelijkse nieuwsberichten en wetenswaardigheden kunt volgen. Het gebruik van de app kan aan kosten verbonden zijn. Dit leest u bij het downloaden en installeren van de app.

13. Hoelang zit ik aan een abonnement vast?

Het gebeurt zelden dat een abonnement een opzegtermijn van 3 of meer maanden heeft. Tegenwoordig zijn veel abonnementen per maand opzegbaar. Het afmelden van een nieuwsbrief kan dagelijks, al kunnen er een aantal dagen tussen zitten voordat uw afmelding is verwerkt. Daarnaast zijn er mediakanalen waar u betaald voor de berichten die u wilt lezen.

14. Wat zijn de voordelen van een abonnement?

Bepaalde berichten krijgen abonnees het eerste te lezen. U bent eerder op de hoogte van ontwikkelingen in de vastgoedsector en kunt meer artikelen lezen dan anderen. Abonnees krijgen vaak kortingen aangeboden op branche gerichte acties. Online nieuwsbronnen hebben vaak een gedeelte dat exclusief voor abonnees toegankelijk is en waar interessante discussies gevoerd worden over ontwikkelingen op de markt.

15. Kan ik buitenlands vastgoed nieuws volgen?

Ja, online hebben buitenlandse nieuwsbronnen een plaats waar u de ontwikkelingen volgt.

16. Loopt een abonnement vanzelf af?

Wanneer een abonnement niet verlengd of opgezegd wordt, kan het automatisch verlengd worden. Het is ook mogelijk dat het abonnement vanzelf afloopt. Let op de abonnementsvoorwaarden. Hierin staat vermeld hoe en/of het afgesloten abonnement vanzelf eindigt als de periode ten einde is.

17. Kan ik een abonnement op vastgoed nieuws cadeau doen?

Kranten en tijdschriften hebben regelmatig acties om cadeau te doen of zelf af te sluiten.