Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Denkt u ervoer na om te investeren in vastgoed dat verhuurd kan worden? Met een vastgoed hypotheek kunt u een verantwoorde en goed doordachte investering doen. Investeren in verhuurd of te verhuren residentieel of commercieel vastgoed met een vastgoed hypotheek kan zowel voor zakelijke als particuliere beleggers interessant zijn.

Vastgoed hypotheek
Vastgoed hypotheek

Voor grote en kleine beleggers

Wilt u zakelijk of particulier vastgoed aanschaffen, en zoekt u daarvoor een passende financiering of een vastgoed hypotheek op maat? Investment Corporation Holland beschikt over een uitgebreid netwerk van kredietinstellingen, en onze ervaren professionals hebben jarenlange ervaring met het financieren van zowel commercieel als residentieel vastgoed. Zowel grote als kleine beleggers worden door een team van gespecialiseerde medewerkers ondersteunt en begeleidt met het investeren in vastgoed in binnen- en buitenland. Beginnend investeerders of investeerders die al een grote vastgoed portefeuille hebben, worden bijgestaan tijdens het aankoop en financieringstraject. Staat u op het punt om uw eerste appartement aan te kopen, of heeft u een bedrijfspand op het oog? Groei en ontwikkeling zijn belangrijk. Investment Corporation Holland ondersteunt u met gericht advies en een plan van aanpak. U kunt de onderhandelingen met de verkopende partij aan onze medewerkers overlaten. Ook wanneer u wilt investeren, maar nog geen geschikt pand op het oog heeft, kunt u een beroep doen op ons netwerk. Investment Corporation Holland is en biedt u:

 • 100% onafhankelijkheid.
 • Ondersteuning van zowel particuliere als zakelijker beleggers en investeerders.
 • Vastgoed specialist met meer dan 45 jaar ervaring.
 • Slagingskans van 90% tot 95%.
 • Gratis oriënterend gesprek.
 • No-cure no-pay.

Vastgoed hypotheek op maat

Vastgoed hypotheken worden door de meeste grote financiële instellingen, banken en leasemaatschappijen, aangeboden voor grote en kleine beleggers. U kunt een vastgoed hypotheek afsluiten vanaf gemiddeld € 50.000 tot grote vastgoed portefeuilles waar miljoenen mee gemoeid zijn. ICH is u van dienst bij het financieren van uw beleggingspand. Van uw allereerste investering tot het aanvullen van uw portefeuille met een combinatie van commerciële en/of residentiële panden. Naast het financieren van een nog aan te kopen pand op basis van een vastgoed hypotheek, zijn onze medewerkers u ook van dienst bij het herfinancieren van beleggingspanden die u reeds in eigendom heeft. Door onze uitgebreide en gespecialiseerde kennis op het gebied van investeren kan dit voor u een aardige besparing betekenen. Het bijzondere van de vastgoed hypotheek is dat het bedoeld is voor het investeren in vastgoed dat u wilt verhuren. Dit kunnen zowel woningen als bedrijfspanden zijn.

Verschil standaard en vastgoed hypotheek

Het meest kenmerkende en opvallende verschil tussen een gewone woninghypotheek en een zogenaamde vastgoed hypotheek is dat de laatste bedoeld is om een aangekocht pand te verhuren. Dit terwijl de gewone hypotheek bedoeld is voor eigen bewoning. Soms wordt er verschil gemaakt tussen vastgoed hypotheken die bedoeld zijn om een aangekocht appartement of woning te verhuren, en vastgoed hypotheken voor commercieel vastgoed zoals bedrijfspanden. De voorwaarden voor dit soort hypotheken verschilt per aanbieder. De hoofdlijnen zijn grotendeels overeenkomstig. In tegenstelling tot een normale hypotheek, is de rente van een vastgoed hypotheek hoger. Rentepercentages variëren tussen 1,9% en 4,6% en zijn afhankelijk van diverse factoren:

 • Residentieel of commercieel vastgoed.
 • Waarde van het onderpand in vergelijking met het hypotheekbedrag.
 • Locatie van het vastgoed.
 • Betreft het een particuliere belegging of is het een grote, professionele belegging die u als ondernemer doet?

Vergelijken van vastgoed hypotheken

Wanneer u wilt beleggen in vastgoed en daar een extra hypotheek voor af wilt sluiten is het belangrijk om uzelf goed te laten adviseren. Het vergelijken van vastgoed hypotheken is niet altijd even makkelijk en er komt meer bij kijken dan dat u wellicht in eerste instantie denkt. Geldverstrekkers en hypotheek verleners hanteren verschillende acceptatie voorwaarden. De kenmerken van dit soort hypotheken verschilt onderling op andere de volgende punten:

 • Acceptatie van het soort onderpand. Residentieel of commercieel.
 • Acceptatie van u als belegger. Particulier of zakelijk.
 • Aankoop als privé persoon of als onderneming.
 • Looptijd van de hypotheek.
 • Rente.
 • Locatie van het pand. Sommige hypotheekverstrekkers financieren geen buitenlandse objecten.
 • Wordt het pand wel of niet verhuurd.

Heeft u geen of weinig ervaring met het aanvragen van een vastgoed hypotheek? Professionele hulp kan u veel tijd én kosten besparen. Maak uw wensen ten aanzien van een beleggingspand duidelijk aan de medewerkers van ICH en wij gaan voor u aan de slag met het zoeken en vinden van zowel een pand dat aan uw voorwaarden voldoet, als een passende vastgoed hypotheek.

Financiering beleggingspand

Beleggen in vastgoed kan interessant zijn. Vooraf is het handig om te weten welke mogelijkheden er zijn en hoe het pand gefinancierd kan worden. De looptijd van een vastgoed hypotheek varieert van 15 tot 30 jaar. Als u over voldoende eigen kapitaal beschikt, en wanneer uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet is financiering doorgaans mogelijk. Hypotheekverstrekkers stellen uiteenlopende eisen. Zo is er altijd sprake van een minimale eigen inbreng van 20%. Bij groeiende vastgoedportefeuilles wordt financieren tegen gunstigere condities mogelijk gemaakt. Ook belastingtechnisch kan een vastgoed hypotheek interessant en gunstig zijn. Andere kenmerken van deze hypotheek vorm zijn:

 • Financieringen worden verstrekt aan particulieren of ondernemers die in de toekomst een zakelijke beleggingsportefeuille willen opbouwen. Vastgoed hypotheken zijn meestal niet bedoeld om residentieel vastgoed aan te schaffen dat vervolgens aan familie, vrienden of kennissen wordt verhuurd.
 • Het is vaak mogelijk om jaarlijks tot 10% extra boetevrij af te lossen.
 • Boeterente is niet verschuldigd bij de verkoop van het pand en de volledige afbetaling van de hypotheek.

Binnen- of buitenlands woonvastgoed financieren

Vastgoed investeringen zijn in de meeste gevallen een goede belegging. Als u investeert in woonvastgoed of recreatief vastgoed bent u zeker van maandelijkse huurinkomsten. U dient uzelf te realiseren dat vastgoed regelmatig onderhoud nodig heeft, om de waarde te behouden en op positieve manier te ontwikkelen. Staat u op het punt uw eerste beleggingspand aan te schaffen en twijfelt u over vastgoed in Nederland of in het buitenland? Nederlands vastgoed is dichterbij en is snel bereikbaar. Uiteraard kunt u het beheer van uw binnen- of buitenlandse beleggingsobject uitbesteden, maar het kan een zeker gevoel geven dat u in noodgevallen snel ter plaatse kunt zijn. Vastgoed hypotheken worden zowel voor binnenlands als buitenlands vastgoed verstrekt. Investment Corporation Holland beschikt over een uitgebreid netwerk van binnen- en buitenlandse financieringsmaatschappijen en makelaars.

Procedure vastgoed hypotheek

Het aanvraagproces van een vastgoed hypotheek is eenvoudig en bestaat uit een aantal stappen. Het begint met het opnemen van contact met onze medewerkers. ICH begeleidt u in het aanvraagproces en controleert of de aanvraag past binnen de mogelijkheden van vastgoed hypotheken. Samen met u en worden de nodige aanvraagformulieren ingevuld en naar de geselecteerde hypotheekverstrekkers gestuurd, waarna u een aantal indicatieve offertes kunt verwachten. Bespreek de ontvangen offertes met onze medewerkers en selecteer vervolgens een taxateur uit het bestaande netwerk. De taxateur bezoekt het beleggingspand en stelt een taxatierapport samen. In het rapport wordt onder meer de redelijkerwijs te verwachten huurprijs vermeld en de waarde van het pand in verhuurde staat. Vervolgens worden het taxatierapport en overige benodigde documenten verzamelt en ter beoordeling naar de hypotheekverstrekker gestuurd. De totale duur van de procedure varieert en hangt onder andere af van de complexiteit van de aanvraag. Ook de drukte bij de taxateur en hypotheekverstrekker zijn hierop van invloed. Doorgaans duurt het een week om een volledige aanvraag in te dienen. Binnen 1 tot 2 weken kunt u een finale beoordeling verwachten.

Ideale belegging voor particulieren

Investeren in vastgoed dat u vervolgens aan anderen verhuurd, is een aantrekkelijke manier van beleggen voor particulieren. De bedoeling van de investering is het behalen van rendement. Wist u dat op basis van uw eigen hypotheek een vastgoed hypotheek aan kunt vragen? Met een eigen inbreng van 20% kunt u al een vastgoedhypotheek afsluiten. U leent een gedeelte van de koopsom en betaalt de hypotheek met rente terug binnen een vooraf afgesproken termijn. Welke beleggingspanden kunt u als particulier laten financieren?

 • Woonruimte. Hieronder vallen zowel woningen, appartementen, studio’s en studentenkamers.
 • Bedrijfsruimtes zowel winkelpanden, kantoorpanden, garages en overig commercieel vastgoed.
 • Zogenaamde combinatiepanden, waarbij zich op de begane grond een bedrijfsruimte bevindt en woonruimte op de hoger gelegen verdiepingen.

Zeker als beginnend belegger kunt u wel wat professioneel advies gebruiken. U weet zelf vaak het beste waar uw voorkeur naar uitgaat, maar u kunt daarnaast best wat hulp gebruiken bij het vergelijken van de hypotheek mogelijkheden. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bij Investment Corporation Holland worden uw voorkeuren besproken en krijgt u uitleg over de werkwijze die gehanteerd wordt. U kunt met onze medewerkers van gedachten wisselen over de financieringsmogelijkheden, de manier waarop een taxatierapport is samengesteld en de locatie van het beleggingspand dat u op het oog heeft.

Deskundige begeleiding

Ook als u (nog) geen pand op het oog heeft, kunnen onze medewerkers u van dienst zijn. Wanneer u benieuwd bent naar de mogelijkheden van een vastgoed belegging maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. In een gesprek kunt u aangeven wat uw ideeën en voorkeuren zijn ten aanzien van een geschikt beleggingspand. Op basis van de besproken punten gaan de medewerkers voor u op zoek naar een pand dat aan uw voorkeuren voldoet. Dit kan zowel een pand in Nederland als een object in het buitenland zijn. Eventueel kunnen de resultaten van voorgaande jaren worden opgevraagd en worden gemeentelijke besluiten en beslissingen ten aanzien van bestemmingsplannen en ontwikkelingen in de omgeving opgevraagd en gecontroleerd. Aan de hand van deze gegevens kunt u een berekening (laten) maken, zodat u weet wat u aan huurinkomsten kunt verwachten. Uiteraard zijn ook de toekomstige kosten voor onderhoud, reparaties en verbouwingen hierop van invloed. U kunt een kant-en-klaar pand aankopen, maar het is ook mogelijk om te zoeken naar een pand waar wat werk aan zit. Wanneer er een pand is gevonden dat aan uw voorwaarden voldoet, kunt u een aanvraag voor een vastgoed hypotheek voorbereiden en indienen. Doe dit ook samen met onze medewerkers, en maak op eenvoudige manier gebruik van ons netwerk van kredietmaatschappijen en financiële instellingen.

Ontzorgen is het motto

Investeren in vastgoed dat verhuurd wordt, is interessant maar kan ook extra zorgen en werkzaamheden met zich meenemen. Communicatie met huurders, reparatie en onderhoudswerkzaamheden kunnen behoorlijk wat van uw tijd vragen. Investment Corporation Holland neemt u uw zorgen uithanden en kan als vastgoedbeheerder uw zaken behartigen. U heeft dan geen omkijken naar de maandelijkse huurbetalingen, maar ook correspondentie met huurders wordt door onze medewerkers verzorgd. De mogelijkheden worden met u doorgenomen tijdens een adviesgesprek. Heeft u daarnaast ander vastgoed dat verhuurd wordt, dan kunt u dat uiteraard ook door ICH laten beheren. U ontvangt regelmatige rapportages en in overleg worden periodieke controles en onderhoudswerkzaamheden afgesproken.

Particulier of professioneel beleggen

Investment Corporation Holland is er zowel voor de beginnend particuliere belegger als voor de doorgewinterde investeerder. Advies op het gebied van sale & leaseback, aan- en verkoop van onroerend goed en roerende bedrijfsmiddelen, en het verzorgen van financieringen en vastgoed hypotheken worden op basis van no-cure no-pay aangeboden. Gericht maatwerk met oog op een aantrekkelijk rendement is wat we u te bieden hebben. Onze medewerkers weten voor u het ideale beleggingspand te vinden en onderhandelen over de meest gunstige (ver)koopvoorwaarden. U wordt nauw betrokken bij het volledige traject en heeft te allen tijde inzage in de stand van zaken. Gedurende het behandeltraject heeft u een vast aanspreekpunt waarmee u overlegt en waar u uw vragen kunt stellen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Investment Corporation Holland u te bieden heeft en wat onze medewerkers voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op en maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens het adviesgesprek is er gelegenheid om vragen te stellen en laten wij zien wat we voor u kunnen doen. Samen gaan we op zoek naar een gunstige belegging en een pand dat aan uw wensen en voorwaarden voldoet. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met ICH. Vult u liever het contactformulier in? Na ontvangst van de gegevens, ontvangt u zo snel mogelijk een reactie. Investment Corporation Holland is gevestigd in Den Haag en is zowel met eigen vervoer als het openbaar vervoer goed bereikbaar. Eventueel kan ook een afspraak op locatie worden gemaakt.