Wilt u vastgoed hypotheek vergelijken en waar moet u op letten als u een vastgoed hypotheek afsluit? Een passende vastgoed hypotheek is belangrijk om het rendement op een investering te verhogen, maar ook om uw vastgoedportefeuille uit te breiden. Beleggen in vastgoed is rendabel en levert meer op dan spaargeld op uw bankrekening. Een vastgoed hypotheek vergelijken kan online en geeft u meer inzicht in de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw voordeel te doen met gunstige financieringsvoorwaarden.

Vastgoed hypotheek vergelijken.

Vastgoed hypotheek vergelijken.

Hoger rendement door vastgoed hypotheek vergelijken

Het is geen geheim dat geld lenen geld kost. Bij het afsluiten van een vastgoed hypotheek krijgt u te maken met rentekosten. Koopt u een pand voor de verhuur? Uw eigen inbreng is dan lager. Wanneer de lasten van een financiering, de rente en aflossing, lager zijn dan de opbrengsten dan heeft u meer rendement op uw eigen geld. Bovendien blijft er liquiditeit over om eventueel uw vastgoedportefeuille uit te breiden. Zowel bancaire instellingen als andere geldverstrekkers bieden vastgoed hypotheken aan. Wanneer een hypotheek wordt afgesloten op een pand anders dan uw eigen woning, zijn in de regel andere acceptatieregels van toepassing. Zo kan een kredietverstrekker alleen hypotheken verstrekken binnen een bepaald gebied, of op panden waarbij huurinkomsten voldoende aanwezig zijn. Door de uiteenlopende regels, die bovendien regelmatig aan wijzigingen onderhavig zijn, is het lastig om op objectieve manier vastgoed hypotheken te vergelijken. Investment Corporation Holland maakt het vergelijken van de financieringsmogelijkheden voor vastgoed eenvoudiger. Op basis van de data die u aanlevert, worden de gegevens vergeleken door ervaren vastgoed adviseurs. Van de ontvangen hypotheek offertes wordt een samenvatting gemaakt, waarbij passende financieringsvoorstellen worden toegelicht en waarbij rekening wordt gehouden met de acceptatiecriteria. Als een financieringsvoorstel u aanspreekt, kijkt de adviseur mee naar uw keuze en worden voorbeeld berekeningen gemaakt. Op de manier bespaart u zowel tijd als geld en maakt u een verantwoorde keuze voor een vastgoed hypotheek. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring op de (inter)nationale vastgoed markt en beschikken over een netwerk van aangesloten bancaire instellingen, krediet- en leasemaatschappijen en investeerders.

Passende vastgoed hypotheek aanvragen

Het aanvragen van een passend hypotheek voorstel is maatwerk. U heeft zo uw eigen ideeën en plannen om verder te investeren, terwijl iemand anders misschien zoekt naar liquiditeit om een gewenste verbouwing uit te kunnen voeren. Een zogenaamde verhuurhypotheek is uniek. Iedere belegger heeft afwijkende details en juist in de persoonlijke vermogenssituatie zijn geldverstrekkers extra geïnteresseerd. Laat daarom een financieringsaanvraag altijd nakijken door een ervaren expert. Uw aanvraag wordt gecontroleerd op volledigheid. Vaak wordt een aanvraag gedaan door een vastgoed adviseur eerder geaccepteerd dan wanneer u als particulier privé persoon een aanvraag doet. Investment Corporation Holland werkt op basis van no-cure no-pay, waarbij u kunt rekenen op ervaring en actuele kennis van vastgoedhypotheken en alternatieve financieringsmogelijkheden zoals sale- en leaseback.

Marktonderzoek vastgoed hypotheek vergelijken

Heeft u vastgoed in bezit dat u verhuurt of zoekt een beleggingspand? Verdiep uzelf in de markt alvorens te investeren in residentieel of commercieel vastgoed. Onderzoek de markt en de regio en stel daarbij een aantal kritische vragen:

  • Waar heeft de regio behoefte aan? Studentenkamers of seniorenwoningen?
  • Zoekt u een financiering voor zorgvastgoed of recreatief vastgoed?
  • Hoe zijn de huurprijzen voor vergelijkbare panden in de directe omgeving?
  • Welke voorzieningen en faciliteiten zijn in de buurt aanwezig?
  • Is het een locatie om te wonen of betreft het een meer industriële omgeving?
  • Zijn er scholen, dokters en winkelgelegenheden beschikbaar?
  • Heeft de gemeente plannen om de omgeving te veranderen en/of verbouwingen te doen?

Probeer uzelf te verplaatsen in de ogen van een potentiële huurder. Is het interessant om een woning of bedrijfsruimte bij u te huren? De locatie van het pand is van ongekende invloed op de verhuurmogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met zaken als:

  • Rechten en plichten. Als verhuurder heeft u te maken met huurders en de rechten en plichten die deze hebben. Weet vooraf waar u aan begint. Laat u adviseren over de zogenaamde huurbescherming en de fiscale wet- en regelgeving die op de verhuur van commercieel of residentieel vastgoed van toepassing is. Een vastgoedadviseur kan u vertellen hoe hoog de maximale huurprijs mag zijn. Daarnaast kan een adviseur u helpen met het selecteren van potentiële huurders.
  • Risico’s. Het verhuren van vastgoed heeft altijd een zeker risico. Zo kunt u te maken krijgen met wanbetalers, waardoor u veel energie kwijt bent met het innen van achterstallige huurgelden. Maar het gebeurt ook dat een pand enige tijd leegstaat, omdat u geen geschikte huurder kunt vinden. Ondertussen lopen de maandelijkse kosten van het pand wel gewoon door. Bovendien krijgt u als eigenaar te maken met kosten voor onderhoud en reparaties. Zorg voor een financiële buffer zodat u ook aan uw hypotheekverplichting kunt voldoen als er enige tijd weinig of geen rendement uit het pand komt.
  • Woning of bedrijfspand in verhuurde staat. Het voordeel van het kopen van een woning of bedrijfspand in verhuurde staat, is dat de verkoopprijs vaak scherp is. U heeft directe huurinkomsten en financiers zien geldleningen of hypotheken voor verhuurd vastgoed zitten, waardoor het mogelijk is om een hogere hypotheek af te sluiten. Het kan anderzijds nadelig zijn om het vastgoed door te verkopen in verhuurde staat.

Advies vastgoed hypotheek vergelijken

Het uitbreiden van een vastgoedportefeuille is een manier om uw bezit uit te breiden en uw vermogen te verhogen. Door het vergelijken van hypotheek mogelijkheden kunt u besparen op de financieringskosten. Wanneer u zelf onvoldoende kennis heeft van hypothecaire leningen, kunt u advies vragen aan ervaren vastgoed adviseurs. De ervaren specialisten van Investment Corporation Holland nodigen u uit voor een vrijblijvend adviesgesprek. We bespreken met u de verwachting die u heeft van een vastgoed hypotheek en vergelijken de offertes die u heeft ontvangen. Heeft u zelf nog geen stappen ondernomen en/of offertes aangevraagd? Neem de omschrijvingen van het beoogde vastgoed mee en onze adviseurs kunnen op basis van deze gegevens bij verschillende hypotheek verstrekkers een offerte opvragen. De offertes worden vervolgens vergeleken en geanalyseerd, waarna u een officiële hypotheek aanvraag kunt doen. Investment Corporation Holland is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar.