Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het investeren en beleggen in Duits vastgoed heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Een toenemend aantal investeerders weet de weg naar Duitsland te vinden en profiteert ter plaatse van aantrekkelijke aankoopprijzen met hoge rendementen. De verwachting voor de komende jaren is dat het vastgoed in waarde zal blijven stijgen. Een ideaal moment om in te stappen.

Kliniek in Duitsland kopen / Kliniek in Duitsland verkopen

Duitse gezondheids- en schoonheidsklinieken staan bekend om de hoge mate van zorg- en serviceverlening. De vraag naar extra klinieken is groot en veel zorgverleners zoeken een investeerder die bereid is om een geschikt pand aan te kopen en/of te verbouwen. Een kliniek in Duitsland kopen geeft u gegarandeerde huurinkomsten voor een periode van minimaal 20 en maximaal 30 jaar. Investeren in gezondheidsvoorzieningen in Duitsland is een goede keuze. De bevolking vergrijst in een hoog tempo en daarmee neemt ook de vraag naar gespecialiseerde klinieken en gezondheidscentra toe.

Kliniek, medisch centrum of appartementencomplex in Duitsland kopen of verkopen?
Kliniek, supermarkt, winkelcentum of appartementencomplex in Duitsland kopen of verkopen?

Bent u eigenaar van een kliniek in Duitsland en wilt u verkopen? De vraag naar investerings onroerend goed is groot en u kunt het object voor een marktgerelateerde waarde verkopen. De vraag wordt voornamelijk bepaald door het gebied waar het object zich bevindt, de toegankelijkheid en de staat van onderhoud. Een goed gepresenteerde verkoopprospectus kan de verkoop van uw kliniek in Duitsland in een stroomversnelling brengen.

Supermarkt in Duitsland kopen / Supermarkt in Duitsland verkopen

In de aan- en verkoop van investerings onroerend goed zijn supermarkten en boodschappencentra een stabiele belegging. Een supermarkt in Duitsland kopen kan met weinig risico. Supermarkten hoeven zich niet direct op prime locaties te bevinden. Hierdoor stijgen de huren minder snel maar kunt u wel rekenen op een hoger aanvangsrendement. De huurders (retailers) sluiten veelal huurcontracten voor langere termijn af, tussen 10 en 15 jaar, waardoor u een gegarandeerde kasstroom heeft tijdens de looptijd van het huurcontract.

Winkelcentra in Duitsland kopen / Winkelcentra in Duitsland verkopen

Winkelen behoort tot de populairste tijdverdrijven in Duitsland. Mede door de stabiele vooruitzichten op economisch gebied is Duitsland een van de populaire bestemmingen bij grote internationale retailers. De hoofdstad Berlijn staat stevig op kop gevolgd door steden als Hamburg en München. Winkelcentra in Duitsland kopen doet u het beste in één van de 70 grote steden. De toenemende vraag naar A-locaties heeft de huurprijzen behoorlijk doen stijgen. Let goed op de locatie waar u wilt kopen, in de middelgrote steden lijkt de top inmiddels bereikt te zijn. Echter nieuwe winkelcentra met uitgebreide faciliteiten en voorzieningen blijven retailers aantrekken en de rendementen die u kunt behalen zijn meer dan interessant.

Trends in de Duitse retailsector

Winkelcentra en shoppinggebieden in Duitsland zijn net als elders ter wereld aan trends en ontwikkelingen onderhevig. Wilt u investeren door winkelcentra in Duitsland te kopen let dan op de volgende ontwikkelingen:

• Tweedeling van de markt. Door de toenemende populariteit van luxe retailers en anderzijds de discounters gaat het middensegment enigzins verloren. Daarnaast is er een zichtbare trend die de voorkeur van retailers weergeeft voor een vestiging op een A-locatie. Dit gaat ten koste van winkelcentra die wat minder gunstig gelegen zijn.

• Toenemende mate van verstedelijking. Het Duitse platteland is steeds minder in trek en gezinnen blijven naar de stedelijke gebieden verhuizen. Hierdoor neemt het inwoner aantal in de (grootste) Duitse steden toe. Winkelcentra in deze gebieden hebben genoeg draagvlak voor retailers om zich te vestigen.

Appartementencomplex kopen in Duitsland / Appartementcomplex verkopen in Duitsland

Sparen voor uw pensioen of een appeltje voor de dorst? Het kopen van een appartementcomplex in Duitsland is een goede mogelijkheid om later in uw eigen pensioen te voorzien of uw maandelijkse inkomsten aan te vullen. Van grote appartementcomplexen tot kleinschalige gebouwen met bijvoorbeeld vijf appartementen en een winkelpand. De Duitse vastgoedmarkt is groot en zeker als u wilt investeren in de woonmarkt vindt u ten alle tijde wat u zoekt. De investeringsbedragen zijn te overzien en het rendement is aantrekkelijk. Kies voor een nieuw complex of voor een gebouw dat volledig verhuurd is. De keuze is groot en de mogelijkheden gevarieerd. Kenmerkend voor de Duitse woningmarkt is dat met name steden als Hamburg, Berlijn, Frankfurt en Hannover het meest interessant zijn voor (buitenlandse) investeerders. Gedurende de laatste jaren is de verstedelijking hier de laatste jaren versterkt en dat heeft er voor gezorgd dat er een toenemende vraag is naar goede woningen.

Wilt u een appartementencomplex in Duitsland kopen of verkopen maar u weet niet direct waar u moet beginnen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt uw voordeel doen met onze jarenlange ervaring met Duits (investerings)vastgoed en ons uitgebreide netwerk met partners in Duitsland.

Kliniek, supermarkt, winkelcentra of appartementencomplex kopen in Duitsland of verkopen in Duitsland FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen over een Kliniek, supermarkt, winkelcentra of appartementencomplex kopen in Duitsland of verkopen in Duitsland. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie ontvangen over een Kliniek, supermarkt, winkelcentra of appartementencomplex kopen in Duitsland of verkopen in Duitsland? Stel uw vraag via het contactformulier en u ontvangt zo spoedig een antwoord.

1. Waar vind ik een kliniek, winkelcentra of appartementencomplex te koop in Duitsland?

Als u wilt investeren in Duits vastgoed zoals een supermarkt, winkelcentra of appartementencomplex dan heeft u een ingang tot de markt nodig. Om gericht te kunnen zoeken en vinden, bepaald u eerst de omgeving waar uw voorkeur naar uitgaat. Duitsland is groot en om uw investering optimaal te laten renderen is een onderzoek van de markt onmisbaar. Als u eenmaal heeft bepaald in welke regio u zoekt dan kunt u onder meer online zoeken. Wilt u niet te veel tijd steken in onderzoek? Praat dan eens met de adviseurs van Investment Corporation Holland. Binnen de onderneming is ervaring over de Duitse vastgoedmarkt aanwezig.

2. Waarom is Duits zorgvastgoed interessant voor Nederlandse investeerders?

Kwaliteit van de Duitse gezondheidszorg is hoog. Zowel Duitse ziekenhuizen, privéklinieken als verzorgingstehuizen staan bekend om de uitstekende dienst- en serviceverlening naar patiënten en bezoekers. Dat maakt dat er een toenemende vraag naar klinieken in Duitsland is ontstaan. Investeerders zien hier kansen. Door een pand aan te kopen, te verbouwen en geschikt te maken voor een zorgverlener worden huurinkomsten voor langere periodes gegarandeerd. De looptijd van dit soort huurcontracten beslaat niet zelden een periode tussen 20 en 30 jaar. Met de toenemende vergrijzing zal de vraag naar klinieken en zorgvastgoed de komende jaren blijven stijgen.

3. Hoe kan ik een kliniek in Duitsland verkopen?

Met de toenemende vraag naar gezondheidscentra, kunt u een bestaande kliniek in Duitsland vlot verkopen. Verschillende investeerders en beleggers zijn op zoek naar investeringsmogelijkheden. Uiteraard zijn zowel de locatie, de toegankelijkheid en de staat van onderhoud belangrijk voor een vlotte verkoop. Met de samenstelling van een aantrekkelijke verkoopprospectus, trekt u de eerste aandacht van potentiële investeerders en beleggers.

4. Waar moet ik opletten als ik wil investeren in Duitse winkelcentra?

Niets is zo gevoelig voor trends, veranderingen en ontwikkelingen als de tegenwoordige shopping- en winkelcentra. Investeren in een winkelcentra in Duitsland kan interessant zijn, als u met verschillende ontwikkelingen rekening houdt. Verstedelijking is een blijvende trend in Duitsland. Het platteland is voor onder meer gezinnen steeds minder aantrekkelijk. De steden worden steeds groter en de vraag naar diversiteit in winkelcentra stijgt. Daarnaast vestigen retailers en handelaars zich steeds vaker op A-locaties. Steeds minder winkels zijn gevestigd in straten die een moeilijke bereikbaarheid kennen.

5. Kan ik een supermarkt kopen in Duitsland?

Mensen zullen altijd behoefte hebben aan een mogelijkheden om voedingsmiddelen en voeding gerelateerde producten te kopen. Zowel een supermarkt als de grotere inkoopcentra zijn voor investeerders een aantrekkelijke, rendabele belegging. Een van de voordelen van het kopen van een supermarkt is dat u niet direct vastgoed zoekt dat op een A-locatie is gelegen. Stedelijke en plattelandsgemeenten kunnen op uiteenlopende manieren geschikt zijn. Waar in stedelijke woonwijken een supermarkt door de buurtbewoners wordt bezocht omdat het makkelijk en dichtbij huis is. Zijn de plattelandsgemeenten blij met een supermarkt omdat men dan niet naar het dichtstbijzijnde dorp moet waar wel een supermarkt is. Veelal kunt u met de huurder van een pand een langdurig huurcontract afsluiten. U bent dan gemiddeld 10 tot 15 jaar zeker van maandelijkse huurinkomsten. Het rendement op een niet A-locatie ligt wat lager, maar is nog altijd beter dan het zogenaamde banksparen.

6. Wat is het voordeel van commercieel of woonvastgoed kopen in Duitsland?

Duitsland is een groot land, met verschillende interessante investeringsmogelijkheden op het gebied van vastgoed. Zowel commercieel vastgoed als een appartementencomplex heeft de aandacht van binnen- en buitenlandse investeerders. Door dit brede aanbod bent u als investeerder of belegger in staat om een keuze te maken die het beste bij u past. De rendementen zijn goed en de huuropbrengsten voorzien in uw maandelijkse inkomsten. Duitsland is een veilig land met een stabiele economische ontwikkeling. U hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken over de zekerheid van een investering.

7. Wat is het nadeel van commercieel of woonvastgoed kopen in Duitsland?

Investeren in het buitenland kan niet altijd vanzelfsprekend zijn. U bent niet altijd in de gelegenheid om het pand of een appartementencomplex van nabij te volgen. Het verhuren van een kliniek, supermarkt, winkelcentra of appartementencomplex kan onverwacht tot ongewenste leegstand leiden als een retailer failliet gaat of de huur tussentijds wordt opgezegd. U dient op de hoogte te zijn van de plaatselijke wet- en regelgeving op het gebied van het verhuren van vastgoed.

8. Waar vind ik begeleiding als ik een kliniek, supermarkt, winkelcentra of appartementencomplex wil kopen of verkopen in Duitsland

Begeleiding tijdens de aan- of verkoop van vastgoed in Duitsland geven de adviseurs van Investment Corporation Holland. Na het samenstellen van een zoekprofiel, gaan de adviseurs aan de slag om voor een interessante investeringsmogelijkheid en/of een investeerder te zoeken. Binnen de onderneming is jarenlange ervaring met de Duitse vastgoedmarkt aanwezig. U kunt rekenen op een gedegen profiel van de investering met de nodige achtergrond informatie over de lokale markt, voorzieningen en faciliteiten. Met het uitbesteden van de zoektocht naar vastgoed bespaart u tijd en kunt u zichzelf naast irritaties ook eventueel tegenvallende resultaten besparen.

9. Wat moet ik nog meer weten over een kliniek, supermarkt, winkelcentra of appartementencomplex kopen in Duitsland of verkopen in Duitsland?

Raadpleeg altijd een fiscaal adviseur en/of uw accountant als u een investering in Duits vastgoed overweegt. Het is niet ondenkbaar dat uw investering aan bepaalde belasting wetgeving onderhavig is. Dit geldt zowel voor de Nederlandse als Duitse belastingdienst. Ga zeker ook zelf ter plaatse eens een kijkje nemen en kijk verder dan alleen het pand dat u op het oog heeft. Meer informatie over de mogelijkheden verstrekt ICH u graag.