Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zoekt u informatie over ‘investeerder gezocht woning’? Heeft u een woning waar u snel vanaf wilt? Ziet u op tegen een ellenlang verkooptraject, waarbij bezichtigingen en onderhandelingen elkaar in snel tempo opvolgen? Wanneer u een snelle verkoop beoogt, kan het zoeken en vinden van een investeerder wenselijk zijn. Investment Corporation Holland adviseert u over de mogelijkheden en valkuilen bij “investeerder gezocht woning”.

Investeerder gezocht woning
Investeerder gezocht woning

Snelle investeerder gezocht woning

Het verkopen van uw woning is vaak een moeilijke beslissing. U heeft jarenlang met veel plezier in het huis gewoond en heeft misschien uw kinderen op zien groeien in de woning. De verkoop betekent een stap naar iets nieuws. U kunt uw woning bij een makelaar te koop zetten, maar als u een snelle verkoop beoogt is het wellicht beter om een investeerder te zoeken. Een investeerder zoeken voor een woning kan ook overwogen worden, wanneer u sale- en leaseback overweegt. U verkoopt het vastgoed aan investeerder en huurt het direct terug. Op deze manier beschikt u over financiële middelen en hoeft u niet te verhuizen. De verkoop van uw woning aan een investeerder biedt een oplossing, maar heeft daarnaast ook voor- en nadelen. Investment Corporation Holland helpt u met het vinden van een investeerder.

Goed bod, snelle verkoop

Woningen die langere tijd te koop staat worden moeilijk verkocht. Als u een snelle verkoop in gedachten heeft, is het belangrijk om uw woning tegen gunstige verkoopvoorwaarden te verkopen. Dat u daarbij de makelaarskosten zo laag mogelijk wilt houden is logisch. Niemand betaald graag duizenden euro’s aan de makelaar. Investment Corporation Holland beschikt over uitgebreid netwerk van binnen- en buitenlandse investeerders die woningen en ander vastgoed opkopen. Op basis van de omschrijving en kenmerken van uw woning worden geïnteresseerde investeerders gezocht. Waarom is samenwerken met Investment Corporation interessant?

 • Onze onderneming heeft meer dan 45 jaar ervaring in de vastgoed sector.
 • Vriendelijke en professionele medewerkers die hun afspraken nakomen.
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit. Wij zijn flexibel, zodat een eventuele verkoop snel plaats kan vinden.
 • We begeleiden u gedurende het gehele verkooptraject.

Vastgoed investeerders hebben een flexibelere opstelling dan particuliere kopers. Vaak biedt deze flexibiliteit voor u een uitkomst. Onderhandelingen met een investeerder bieden in de regel meer ruimte dan wanneer u uw woning op de traditionele manier verkoopt. Voordelen van investeerder gezocht woning:

 • U heeft inspraak in de opleverdatum.
 • Bij een interessant bod kan de koop meestal binnen één dag geregeld worden.
 • Een investeerder is niet afhankelijk van goedkeuring voor een hypotheek bij bank of geldverstrekker.
 • De woning kan zonder enig voorbehoud verkocht worden.
 • Eventueel achterstallig onderhoud vormt geen probleem, het kan wel van invloed zijn op de verkoopprijs.
 • Ook wanneer er sprake is van een executoriaal beslag is de opbrengst van verkoop aan een investeerder altijd hoger dan wanneer de woning executoriaal wordt verkocht.
 • In overleg met een investeerder kunt u nog een tijdje in het huis blijven woning. De investeerder verhuurd de woning aan u.
 • Het zoeken en vinden van een investeerder is ook interessant wanneer u sale- en leaseback overweegt. U beschikt over financiële ruimte, terwijl u in uw woning blijft wonen.

Overzicht stappen woning verkopen aan investeerder

Voor het verkopen van uw woning aan een investeerder kan een stappenplan opgesteld worden. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

 • Meld uw woning aan. In een adviesgesprek geeft u aan wat uw verwachtingen zijn van de verkoop van uw woning. Een bezichtiging wordt ingepland en onze medewerkers lichten toe hoe het traject eruit kan zien.
 • Woning wordt bezocht en gedocumenteerd. Alle kenmerken van de woning worden daarbij vermeld. De woning wordt getaxeerd en een verkoopbrochure wordt opgesteld.
 • De woning wordt voorgesteld aan geïnteresseerde investeerders.
 • Investeerders brengen een bod uit op de woning. Dit is vrijblijvend. Het staat u vrij om al dan niet akkoord te gaan met een uitgebracht bod.
 • Onderhandelingen over de verkoopvoorwaarden. U woning verkopen aan een investeerder stelt u in staat om zelf mee te praten over de verkoopvoorwaarden. De onderhandelingen kunt u samen met onze medewerkers doen. Door onze expertise kunt u rekenen op gunstige voorwaarden.
 • Ondertekenen koopakte. Op basis van de gemaakte afspraken wordt de koopakte opgesteld. De woning wordt op de afgesproken datum overgedragen. Eventueel wordt er gelijktijdig een huurovereenkomst opgesteld en ondertekend. Dit is alleen van toepassing als u, tijdelijk of blijvend, in de woning blijft wonen. U ontvangt de verkoopsom op de door u aangegeven rekening.

Binnen- en buitenlandse investeerders kopen Nederlands vastgoed

Residentieel vastgoed is voor Nederlands en buitenlandse investeerders interessant. De krapte op de woning markt maakt beleggen in onder andere woningen en appartementen rendabel. Investeerders hebben bovendien belang bij woningen of appartementen die bewoond zijn. De sale- en leaseback constructie is een veel toegepaste vorm van alternatief financieren die ook voor particuliere woningeigenaren interessant is. Met de verkoop van uw woning, en het direct terughuren, heeft u financiële middelen beschikbaar die u in staat stellen de gewenste aankoop te doen. U kunt het geld ook gebruiken als aanvulling op uw pensioen. Het verkopen en terughuren van uw woning kan ongemakkelijk lijken. U verkoopt de ‘familie juwelen’. De gezinswoning komt in andere handen terecht en dit kan als vreemd of ongebruikelijk ervaren worden. Toch heeft sale en leaseback interessante voordelen:

 • U verkoopt uw woning zonder dat daar ruchtbaarheid aan wordt gegeven. De woning komt niet als ‘te koop’ op de markt. Het verkoopproces vindt in rust en stilte plaats. Uw buren krijgen niets mee van de verkoop.
 • U hoeft niet te verhuizen. De verhuurovereenkomst wordt in de meeste gevallen voor onbepaalde tijd afgesloten. Aangezien u mee kunt onderhandelen over de verkoopvoorwaarden kan er vastgelegd worden wat er gebeurt met de woning mocht u komen te overlijden en of eventuele erfgenamen of nabestaanden in de woning kunnen blijven wonen.
 • De verkoop kan binnen enkele dagen worden beslecht. Investeerders zijn niet afhankelijk van een hypotheekverstrekker en de woning kan zonder enig voorbehoud verkocht worden.

Deze voordelen zijn, zeker als u een snelle verkoop nastreeft, interessant. Eventuele nadelen van deze constructie kunnen zijn:

 • De woning is niet langer uw eigendom.
 • Verbouwingen en reparaties kunnen pas na overleg en goedkeuring van de nieuwe eigenaar toegepast worden.

Investment Corporation Holland heeft jarenlange ervaring met het toepassen van de sale- en leaseback constructie. Zowel ondernemers als particulieren kunnen profiteren van de verkoop en huur van een bedrijfspand of woning. Onze medewerkers onderhandelen namens en met u over de meest gunstige verkoopvoorwaarden, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de mogelijkheden bij het aflopen van de overeenkomst en/of in geval van overlijden. Pas als u helemaal tevreden bent met de voorwaarden, wordt de verkoopovereenkomst opgesteld.

Investeerder gezocht woning crowdfunding hypotheek

Een andere, minder bekende, manier om uw woning aan een investeerder te verkopen is de crowdfunding hypotheek. Deze nieuwe hypotheeksoort bestaat deels uit geld afkomstig van een investeerder en deels uit crowdfunding. De crowdfunding hypotheek is nog vrij onbekend en kan gezien worden als een huizenlening medegefinancierd door crowdfunding. Crowdfunding is voornamelijk bekend als financiering voor startups, mensen die een medische behandeling in het buitenland nodig hebben en alle andere redenen waarvoor financiële ‘hulp’ nodig is. Crowdfunding zorgt ervoor dat iedereen kan investeren in onder andere hypotheken. Als investeerder behaalt u een mooi rendement, al zitten er ook haken en ogen aan de crowdfunding hypotheek.

Werkwijze do’s en don’ts crowdfunding hypotheek

De bedoeling van crowdfunding hypotheken is dat iedereen kan investeren in deze leningen. Het bedrag moet binnen een vastgestelde periode afgelost zijn, zodat het ook voor particuliere beleggers een interessante vorm van investeren is. Voor- en nadelen van de crowdfunding hypotheek zijn:

 • U profiteert van een lagere rente; dit komt omdat een gedeelte van het hypotheekbedrag door de crowd wordt gefinancierd waardoor de bank of hypotheekverstrekker minder risico loopt.
 • Iedereen kan investeren in een crowdfunding hypotheek.
 • Binnen een vastgestelde periode krijgt de crowd de investering plus rente terug.
 • Het grootste nadeel van deze vorm van investeren is dat het relatief nieuw is en onbekend bij een groot deel van de particuliere beleggers.

Woning verkopen zonder makelaar

Niet iedere woning is binnen een aantal weken verkocht. Zelfs in de huidige, overspannen woningmarkt zijn er woningen die niet snel of voor een acceptabele prijs verkocht worden. Investment Corporation Holland laat u zien dat dit anders kan. Wij zoeken voor u een investeerder, zodat u profiteert van een snelle verkoop. Investment Corporation Holland biedt zowel particulieren als ondernemers die vastgoed snel willen verkopen een oplossing. U bespaard enerzijds op de verkoopstress en wordt niet geconfronteerd met een groot aantal bezichtigingen en hoge makelaarskosten. In samenspraak met onze ervaren medewerkers wordt uw woning rechtstreeks aan een investeerder verkocht. Het verkoop klaar maken van uw woning is minder tijdrovend. Investeerders kijken naar de buitenkant van de woning, de omgevingsfactoren en de nabijgelegen woningen en appartementen. Het interieur is minder van belang, dit in tegenstelling tot wanneer u uw woning via een makelaar op de woningmarkt aanbiedt. Potentiële en particuliere woningkopers hebben andere eisen dan een vastgoed investeerder. U hoeft zich geen zorgen te maken over een verouderde badkamer of achterstallig schilderwerk. De verkoop zonder makelaar is erop gericht uw woning op een zo kort mogelijke termijn voor de meest gunstige prijs te verkopen. Verkoop onder voorbehoud van financiering komt bij een investeerder niet voor.

Financiële gevolgen verkoop woning

Het verkopen van uw woning blijft niet zonder financiële gevolgen. In het adviesgesprek zijn afspraken gemaakt over de financiële afhandeling. Daarnaast krijgt u te maken met het aflossen van uw hypotheek en zijn er financiële gevolgen die vooraf soms moeilijk te overzien zijn. Een financieel adviseur kan u hierin bijstaan met advies en informatie.

 • Aflossen hypotheek. Bij de verkoop van uw woning wordt de hypotheek afgelost. Afhankelijk van de hypotheekverstrekker en de voorwaarden van de hypotheek zitten hier bepaalde haken en ogen aan. Lost u de hypotheek af voor het einde van de rentevast periode of de overeengekomen looptijd? U kunt te maken krijgen met boeterente die u aan de hypotheekverstrekker betaalt.
 • Financiële gevolgen. Naast boeterente over de hypotheek, zijn er soms andere financiële gevolgen waarvan het op voorhand belangrijk is om deze te kennen. Een goed voorbeeld hiervan is de verkoop van een woning of appartement die via een erfenis uw bezit is geworden. Onze medewerkers kunnen u advies geven of in contact brengen met een ervaren financieel adviseur die de financiële gevolgen toe kan lichten.

Zoekt u een investeerder omdat u een nieuwe woning op het oog heeft en een snelle verkoop wenselijk is? Heeft u een nieuwe woning gekocht en heeft u te maken met dubbele lasten? Een investeerder kan snel schakelen. Vaak is de verkoopprocedure binnen een week afgerond en kunt u zich volop richten op uw nieuwe woning en de verhuizing. Verkoopt uw woning minder snel dan verwacht? U kunt overwegen om de woning tijdelijk te verhuren. Er zijn investeerders die een voorkeur hebben om te investeren in verhuurd vastgoed. De mogelijkheden die u heeft bij het verkopen van uw woning gaan verder dan het inschakelen van een makelaar die bekend is in de omgeving. Zit u niet te wachten op een eindeloze reeks bezichtigingen? Wilt u vermijden dat een verkoop afketst omdat de koper de financiering niet rond krijgt? Vastgoed verkopen aan een investeerder gaat snel en kost doorgaans minder dan gebruik maken van de diensten van een makelaar.

Informatie investeerder gezocht woning

Bent u benieuwd of uw woning interessant is voor een investeerder? Wilt u woning snel verkopen tegen de gunstigste verkoopvoorwaarden? Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij Investment Corporation Holland. Wij maken een representatieve omschrijving van de woning, de ligging en de beschikbare voorzieningen en faciliteiten. Deze wordt voorgesteld aan geïnteresseerde investeerders. Onze medewerkers hebben toegang tot een internationaal netwerk van particuliere en professionele beleggers, investeerders, leasemaatschappijen en kredietverstrekkers. Wanneer een bod op de woning wordt gedaan, staat het u volledig vrij om hier al dan niet op in te gaan. We nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek, dat eventueel ook op locatie plaats kan vinden. Vul het contactformulier in of stuur ons een e-mail. We gaan samen met u aan de slag om een snelle verkoop van uw woning te realiseren.