Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De markt voor huurwoningen staat al enige tijd onder druk, de vraag is groter dan het aanbod. Investeren in appartementen, appartementencomplex en studentencomplex levert vaak uitstekende rendementen op. Het einde van het woningtekort is nog niet in zicht en nu investeren levert in de toekomst een aardig centje op.

Doe uw voordeel met het tekort aan betaalbare appartementen

Veel starters op de woningmarkt komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, maar ook een hypotheek kan tegenwoordig niet meer één, twee, drie worden afgesloten. Starters en jonge huishoudens zijn veelal op zoek naar een appartement in stedelijk gebied. Een investering in de omgeving van Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Bosch zorgt direct voor maandelijkse inkomsten. Bijkomend voordeel is dat veel jonge mensen zich ook niet direct een hypotheek willen verbinden en na hun studie eerst willen huren alvorens op zoek te gaan naar een geschikte koopwoning.

Investeerder gezocht voor appartementen, appartementencomplex of studentencomplex.
Investeerder gezocht voor appartementen, appartementencomplex of studentencomplex.

Waarom juist nu investeren in appartementen, appartementencomplex of studentencomplex?

Investeerders hebben vaak een doel voor ogen en weten welke risico’s ze nemen bij het investeren in bepaalde appartementen- en/of studentencomplexen. Maar waarom is het dan juist nu zo interessant om een investering in appartementen te overwegen?

• De huizenmarkt trekt weer aan. De komende jaren stijgen de woningen voor het eerst sinds lange tijd weer in waarde.
• Door de lage hypotheekrente is het mogelijk om extra rendement te maken.
• Uw geld op de bank zetten levert vrijwel niets meer op. Investeren in vastgoed is een uitstekend alternatief.
• Het tekort aan huurwoningen in zowel het laag- als middensegment is groot. Huurders zijn snel gevonden.
• Vastgoed is zeker op lange termijn altijd een degelijke investering die bovendien waardevast is.
• Toenemende nood op de markt voor studentenhuisvesting

Kansen en voordelen genoeg die het investeren in appartementen en studentencomplexen interessant maken. Bijkomend voordeel is dat u zichzelf tegen inflatie kunt beschermen door jaarlijks de zogenaamde huurverhoging toe te passen.

Hulp bij het kopen van appartementen, appartement- en/of studentencomplex

Als u een beleggingspand wilt kopen dan wilt u daar financieel uw voordeel meedoen en het liefst verloopt de transactie zo spoedig mogelijk zonder dat u zich ergens zorgen over hoeft te maken. U kunt voor de investering in appartementen en studentenwoningen op ons rekenen.

• Door ons een zoekopdracht te geven gaan we voor u op zoek naar het ideale beleggingspand. Hiermee bent u niet dagen bezig met het zoeken naar een geschikte investering. U geeft ons uw wensen en ideeën door, wij kennen de markt en daarmee spaart u tijd uit.

• Wij zijn dagelijks op zoek naar investeerders voor zowel appartementen- als woningcomplexen. Gewone huizen vindt u overal, maar de echt interessante investeringskansen vinden wij graag en vooral snel voor u.

• Voorkom fouten. Hoe aantrekkelijk een aangeboden rendement ook kan zijn u moet altijd rekening houden met andere mogelijk scenario’s, want wat gebeurt er als de huur wordt opgezegd, hoe makkelijk is het om nieuwe huurders te vinden en vooral hoeveel is het pand waard zonder huurders?

• Voordat we een mogelijke investering aan u voorleggen doen we onderzoek naar onder meer het bestemmingsplan en eventuele vergunningaanvragen. Vergunningen zijn soms van doorslaggevend belang bij banken en verzekeraars voor het verstrekken van een eventueel benodigde hypotheek op het pand waarin u wilt investeren.

Appartementen en studentenwoningen zoeken investeerders – Investeerder gezocht voor appartementen, appartementencomplex of studentencomplex

Wilt u investeren in nieuwbouwappartementen of bestaande studentenwoningen? Bij aankoop vertrouwt u op de toegevoegde waarde die wij u bieden.

• Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
• Controle van de bouwkwaliteit en de staat van onderhoud van bestaande gebouwen.
• Wij checken de verhuurbaarheid van de appartementen voor u.
• Uiteraard krijgt u het antwoord op de vraag waarom een bestaand complex verkocht wordt en hoe het huurverleden er uit ziet. Een analyse met de verwachte kosten- en baten behoort tot onze dienstverlening. Hierdoor krijgt u snel en overzichtelijk in beeld of een bepaald complex al dan niet interessant is om in te investeren.

Toenemende vraag naar appartementen

Door de veranderende samenstelling van gezinnen en alleenstaanden blijft er een groeiende vraag naar meer compacte woningen die bovendien milieuvriendelijk zijn. Door de vergrijzing, het aantal eenoudergezinnen en meer bewuste singles dreigt het tekort op de woningmarkt aan dit type woning ook in de toekomst nog verder toe te nemen. Hiermee is een investering in een appartementencomplex een goede stap op zowel de korte als de meer lange termijn. Kies voor een bestaand complex met huurders of maak de keuze voor een complex dat nieuw opgeleverd wordt. Het rendement is goed en het complex vermeerdert in de toekomst in waarde.

Investeerder gezocht voor appartementen, appartementencomplex of studentencomplex FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen over een investeerder gezocht voor appartementen, appartementencomplex of studentencomplex. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie ontvangen over een investeerder gezocht voor appartementen, appartementencomplex of studentencomplex? Stel uw vraag via het contactformulier en u ontvangt zo spoedig een antwoord.

1. Waarom wordt regelmatig een investeerder gezocht voor appartementen, appartementencomplex of studentencomplex?

De woningmarkt is overspannen. Verspreid over Nederland komen starters, (jonge) gezinnen en studenten al lang niet meer als vanzelfsprekend in aanmerking voor een sociale huurwoning. Daar komt bij dat ook een hypotheek afsluiten niet zomaar is geregeld. Een groot aantal starters, maar ook jonge gezinnen zijn op zoek naar betaalbare woonruimte in of nabij de grote steden. Investeren in een appartementencomplex of studentencomplex levert direct maandelijkse huurkomsten op. Een investering in dit soort woonvastgoed is zowel op korte als langere termijn interessant.

2. Welke soort investeerder wordt gezocht voor appartementen- en/of studentencomplexen?

Zowel grote investeringsmaatschappijen als particuliere beleggers kunnen investeren in woonvastgoed. Banksparen levert vrijwel niets meer op door het wegzakken van de spaarrente. Investeren in appartementen, appartementencomplex of studentencomplex geeft u de zekerheid van bezit en daar staan de huurinkomsten tegenover. De huurprijzen zijn, met name in de vrije sector, hoog wat het verhuren van woningen en appartementen voor investeerders aantrekkelijk maakt. Door als investeerder slim te vastgoed kopen, belegt u enerzijds op een veilige manier en kunt u een hoog rendement behalen.

3. Waar wordt een investeerder gezocht voor appartementen, appartementencomplex of studentencomplex?

Investeren in appartementen of studentenwoningen kan zowel in de grote steden als in de provincie. De vraag naar investeerders is onverminderd aanwezig en als potentiële belegger is er een ruime keuze uit beleggingspanden. U kunt een voorkeur hebben voor nieuwbouw appartementen of studentencomplexen. Daar staat tegenover dat het mogelijk is om bestaande complexen te kopen, te verbouwen en vervolgens te verhuren. Dit maakt het een interessante vorm van investeren voor zowel investeringsmaatschappijen als de particuliere belegger.

4. Wat zijn de voordelen van investeren in appartementen en studentencomplexen?

Door de krapte op de woningmarkt is er sprake van stijgende prijzen voor zowel appartementen als studentenwoningen. Huurders staan te springen om een appartement te betrekken, huuropbrengsten zijn zeker. Investeren in appartementen en studentencomplexen is een veilige, solide belegging. Vastgoed is al jaren een van de meest degelijke investeringen die u kunt doen. Het is waardevast en verzekerd u van maandelijkse inkomsten en een prima rendement. Jaarlijks wordt bovendien de huurverhoging toe gepast waarmee u tegen inflatie beschermd bent.

5. Wat zijn de nadelen van investeren in appartementen en studentencomplexen?

Appartementen en studentencomplexen zijn een veilige belegging die de waarde vasthouden. Als verhuurder moet u rekening houden met eventuele wanbetalers en de tijd en kosten die u daar aan ‘kwijt’ bent. Regelmatig onderhoud van het pand is voor de waarde van belang. Door de appartementen op aantrekkelijke wijze te verhuren, blijft het risico op leegstand beperkt en kunt u het rendement maximaliseren.

6. Waar let een investeerder op bij het selecteren van appartementen?

Om uw investering optimaal te laten renderen is onderzoek naar de samenstelling van de plaatselijke huurmarkt interessant. Met de tegenwoordige veranderende samenstelling van gezinnen is er een toenemende vraag naar op de doelgroep afgestemde appartementen. De groep singles is de laatste jaren verder gestegen en zij hebben vaak geen enkel belang bij grote appartementen met een bepaald aantal kamers. Waar vaak nog wordt gekeken naar een verjaarde vraag van huurappartementen is het bestaande woning tekort daar onder meer een gevolg van. Investeren in appartementen is een goede keuze als u rekening houdt met de huidige vraag. Handig inspelen op de wensen van de markt betekent dat u vaak met kleine verbouwingen het appartement uitstekend kunt verhuren. Niet alleen is op dat moment het rendement interessant, maar ook de waarde van het appartementencomplex stijgt.

7. Kan ik als investeerder in appartementencomplexen hulp krijgen bij de aankoop van vastgoed?

U investeert in vastgoed om daar rendement en huurinkomsten mee te genereren. Het spreekt voor zich dat u ziet dat de transactie vlot verloopt. De adviseurs van Investment Corporation Holland staan u de volledige procedure bij, u hoeft zich nergens zorgen over te maken. Dat betekent dat u een zoekprofiel op zoekopdracht samen kunt laten stellen, waarmee gezocht wordt naar het appartementencomplex of studentencomplex dat bij uw wensen past. Wordt er een unieke investeringskans gevonden, dan wordt deze aan u voorgelegd. Dit gebeurt pas als er onderzoek is gedaan naar het plaatselijke bestemmingsplan en, indien van toepassing, vergunningsaanvragen. De complete informatie wordt aan u gepresenteerd en als u geïnteresseerd bent kunnen vervolg stappen plaatsvinden.

8. Hoe kan ik als investeerder in een studentencomplex appartementen verhuren?

De vraag naar studentenwoningen is in vrijwel elke studentenstad ongekend hoog. Uiteraard speelt hier de huurprijs voor een appartement een belangrijke rol. Investeren in studentencomplexen kan voor investeerders interessant zijn. Let daarbij wel op de locatie van het complex ten opzichte van universiteitsgebouwen en hogescholen. Betaalbare studentencomplexen verhuren zichzelf als het ware. Van leegstand is nauwelijks sprake en uw maandelijkse inkomsten zijn goed.

9. Wat moet ik nog meer weten als ik wil investeren in appartementen, appartementencomplex of studentencomplex?

Het investeren in woonvastgoed verdient op bepaalde punten de nodige aandacht. U wilt zeker zijn van maandelijkse inkomsten en de leegstand tot een minimum beperken. De locatie is voor een succesvolle verhuur van belang. Kijk daarbij goed naar de voorzieningen en faciliteiten die in de omgeving van het complex gevestigd zijn. Uiteraard kunt u een beroep doen op de dienstverlening van ICH. Aan de hand van uw zoekopdracht gaan de adviseurs op zoek naar een geschikte investering. Daarbij wordt onder meer de staat van onderhoud van het bestaande complex nauwkeurig gecontroleerd. Daarnaast wordt een analyse gemaakt van de verhuurbaarheid, waarbij de eventuele verhuur resultaten uit het verleden worden betrokken. Om een verantwoorde keuze te maken is een overzicht van de mogelijkheden nodig. Bij ICH kunt u bovendien rekenen op een prima prijs-kwaliteitsverhouding.