In de regio Den Haag worden regelmatig diverse soorten bouwgrond aangeboden. Ondanks het tekort aan woningen mag en kan er niet op elk stuk bouwgrond zomaar gebouwd worden. Bouwgrond verkopen Den Haag wordt gedaan door investeerders, particuliere grondbezitters en de gemeente Den Haag. Koestert u al jaren de wens om zelf uw droomwoning te bouwen? Of wilt u, als ondernemer, voor uw bedrijf een bedrijfspand met showroom neer laten zetten? Het voordeel van het kopen van een geschikte bouwkavel is dat u zelf grotendeels de touwtjes in handen heeft.

Bouwgrond verkopen Den Haag.

Bouwgrond verkopen Den Haag.

Geschikte kavels omgeving Den Haag

Investeerders en particulieren die bouwgrond verkopen Den Haag bieden deze aan op verschillende locaties verspreid over de stad en regio. Afhankelijk van uw doel kan bouwgrond in categorieën opgesplitst worden: bouwgrond met een woonbestemming en bedrijfsgronden. Deze splitsing lijkt logisch, maar is niet altijd even vanzelfsprekend. Bouwgrond verkopen Den Haag als bedrijfsgrond is geschikt voor de ontwikkeling van magazijnen, bedrijfsruimtes of een showroom. Wat u exact op een kavel mag en kunt bouwen, hangt af van zowel de locatie als het bestemmingsplan. De vraag naar geschikte bouwgrond in Den Haag is de laatste jaren sterk toegenomen. Het is niet ondenkbaar dat er een wachtlijst bestaat of dat u door middel van een loting een bouwkavel toegewezen kunt krijgen. Gericht zoeken naar partijen die bouwgrond verkopen Den Haag kan uw bouwplannen in een stroomversnelling brengen.

Prijs bouwgrond verkopen Den Haag

De prijzen voor bouwgrond in Den Haag worden bepaald door verschillende factoren. U betaalt een zogenaamde vierkante meter prijs. De prijs is gebaseerd op het soort grond, de locatie en de aanwezige voorzieningen en faciliteiten. Bouwgrond verkopen Den Haag met een woonbestemming kent een andere vierkante meter prijs dan bedrijfsgrond. De totaalprijs voor de bouwgrond die u koopt in Den Haag is bovendien onderhavig aan overdrachtsbelasting en/of btw. Daarnaast zijn er bijkomende notariskosten en eventuele kosten voor leges van toepassing.

Aandachtspunten bouwgrond verkopen Den Haag

Wilt u bouwgrond verkopen Den Haag? Dan zijn er een aantal punten van aandacht waar u, voor een vlotte en succesvolle verkoop, rekening mee kunt houden. Geïnteresseerde kopers vergelijken vaak de opties die ze hebben. Zorg daarom voor een foutloze presentatie van de bouwkavel die u verkoopt. De verkoopprospectus die u aan geïnteresseerden aanbiedt bevat zeker de volgende gegevens:

• Bestemmingsplan van de kavel(s).
• Plaatselijke wet- en regelgeving.
• Afmeting en totale oppervlakte van het perceel.
• Afmetingen van de maximale bebouwing die op de grond is toegestaan.
• Omschrijving van de locatie en bereikbaarheid. Aanwezigheid van faciliteiten en voorzieningen in de directe omgeving van de bouwgrond.

Neem beeldmateriaal op in de presentatie. Dit maakt het voor kopers zichtbaar. De volgende stap is het bezoeken van de bouwgrond. Kopers kunnen tijdens dit bezoek zowel een architect en/of aannemer meenemen.

Succesvol bouwgrond verkopen Den Haag

Grond is een waardevol bezit en een veilige investering. Grond is interessant voor particuliere beleggers en investeerders. U kunt grond kopen om later een appeltje voor de dorst te hebben, terwijl anderen graag bouwgrond verkopen Den Haag om verder te kunnen investeren. Bij zowel het kopen als verkopen van bouwgrond Den Haag kunt u behoefte hebben aan onafhankelijk en professioneel advies. Want hoe pakt u ‘bouwgrond verkopen Den Haag’ precies aan? Waar moet bouwgrond aan voldoen om de interesse van kopers te wekken? Bouwgrond verkopen Den Haag is een proces waarbij u niet over een nacht ijs gaat. Het inschakelen van extern advies heeft als voordeel dat de adviseur u veel werkzaamheden uithanden neemt. Het samenstellen van een presentatie dient zorgvuldig te gebeuren. De adviseurs van Investment Corporation Holland zijn u van dienst bij het verkopen van uw bouwgrond in Den Haag. Binnen de organisatie is ruime kennis van de plaatselijke woon- en bedrijfsmarkt aanwezig. Goede contacten binnen de gemeente maken het mogelijk om de onderliggende bestemmingsplannen en eventuele geplande wijzigingen te controleren en indien noodzakelijk op te volgen. De locatie van de bouwgrond wordt bekeken, waarbij aandacht wordt besteed aan de nabijheid van woonwijken of bedrijfsterreinen. In combinatie met uw wensen wordt een zoekprofiel samengesteld, waarmee een geschikte koper of verkoper wordt gezocht.

Eerlijk en onafhankelijk advies bouwgrond verkopen Den Haag

Bouwgrond die u in het verleden heeft gekocht en/of via een erfenis in handen heeft gekregen is waardevast. Het is een bekendstaand feit dat grond meer zekerheid biedt dan beleggen op de beurs of investeren in start-ups. Heeft u de bouwgrond die u nu wilt verkopen gekocht met een langetermijnvisie? Afhankelijk van de lokale omstandigheden op de woningmarkt kan het advies gegeven worden om bouwgrond verkopen Den Haag nog even uit te stellen. De waarde kan in de nabije toekomst verder toenemen, waardoor uw rendement verder geoptimaliseerd wordt. Het voordeel van uzelf te laten adviseren bij bouwgrond verkopen Den Haag kan soms verrassende inzichten opleveren. Waar u misschien op korte termijn wilt verkopen omdat u een andere investering op het oog heeft, zijn de adviseurs van ICH open en eerlijk in de adviezen die gegeven worden.

Meer informatie over bouwgrond verkopen Den Haag

Verkoopt u een bouwkavel in Den Haag? Bent u op zoek naar de ideale locatie om uw droomhuis of bedrijfspand te bouwen? Investment Corporation Holland gaat samen met u op zoek naar een geschikte koper of bouwlocatie in Den Haag en omgeving. Doe uw voordeel door gebruik te maken van deskundige en professionele kennis van alles wat vastgoed gerelateerd is. De adviseurs doorlopen met u het volledige proces en zorgen ervoor dat u uw bouwgrond in Den Haag zorgeloos verkoopt. Samen met u worden, indien gewenst, gesprekken en onderhandelingen gevoerd met potentiële kopers. De adviseurs houden de documentatie overzichtelijk en laten de verkoop gestructureerd verlopen. Ook uw bouwgrond verkopen Den Haag kunt u met vertrouwen uitbesteden aan de ervaren adviseurs van ICH. Meer weten of een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? U kunt Investment Corporation Holland telefonisch bereiken. Skypen of een e-mail sturen zijn eveneens mogelijk. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt gekeken naar uw wensen en de mogelijkheden om uw bouwgrond in Den Haag op succesvolle wijze te verkopen.