Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In de regio Den Haag worden regelmatig diverse soorten bouwgrond aangeboden. Ondanks het tekort aan woningen mag en kan er niet op elk stuk bouwgrond zomaar gebouwd worden. Bouwgrond verkopen Den Haag wordt gedaan door investeerders, particuliere grondbezitters en de gemeente Den Haag. Koestert u al jaren de wens om zelf uw droomwoning te bouwen? Of wilt u, als ondernemer, voor uw bedrijf een bedrijfspand met showroom neer laten zetten? Het voordeel van het kopen van een geschikte bouwkavel is dat u zelf grotendeels de touwtjes in handen heeft.

Bouwgrond verkopen Den Haag.

Geschikte kavels omgeving Den Haag

Investeerders en particulieren die bouwgrond verkopen Den Haag bieden deze aan op verschillende locaties verspreid over de stad en regio. Afhankelijk van uw doel kan bouwgrond in categorieën opgesplitst worden: bouwgrond met een woonbestemming en bedrijfsgronden. Deze splitsing lijkt logisch, maar is niet altijd even vanzelfsprekend. Bouwgrond verkopen Den Haag als bedrijfsgrond is geschikt voor de ontwikkeling van magazijnen, bedrijfsruimtes of een showroom. Wat u exact op een kavel mag en kunt bouwen, hangt af van zowel de locatie als het bestemmingsplan. De vraag naar geschikte bouwgrond in Den Haag is de laatste jaren sterk toegenomen. Het is niet ondenkbaar dat er een wachtlijst bestaat of dat u door middel van een loting een bouwkavel toegewezen kunt krijgen. Gericht zoeken naar partijen die bouwgrond verkopen Den Haag kan uw bouwplannen in een stroomversnelling brengen.

Prijs bouwgrond verkopen Den Haag

De prijzen voor bouwgrond in Den Haag worden bepaald door verschillende factoren. U betaalt een zogenaamde vierkante meter prijs. De prijs is gebaseerd op het soort grond, de locatie en de aanwezige voorzieningen en faciliteiten. Bouwgrond verkopen Den Haag met een woonbestemming kent een andere vierkante meter prijs dan bedrijfsgrond. De totaalprijs voor de bouwgrond die u koopt in Den Haag is bovendien onderhavig aan overdrachtsbelasting en/of btw. Daarnaast zijn er bijkomende notariskosten en eventuele kosten voor leges van toepassing.

Aandachtspunten bouwgrond verkopen Den Haag

Wilt u bouwgrond verkopen Den Haag? Dan zijn er een aantal punten van aandacht waar u, voor een vlotte en succesvolle verkoop, rekening mee kunt houden. Geïnteresseerde kopers vergelijken vaak de opties die ze hebben. Zorg daarom voor een foutloze presentatie van de bouwkavel die u verkoopt. De verkoopprospectus die u aan geïnteresseerden aanbiedt bevat zeker de volgende gegevens:

• Bestemmingsplan van de kavel(s).
• Plaatselijke wet- en regelgeving.
• Afmeting en totale oppervlakte van het perceel.
• Afmetingen van de maximale bebouwing die op de grond is toegestaan.
• Omschrijving van de locatie en bereikbaarheid. Aanwezigheid van faciliteiten en voorzieningen in de directe omgeving van de bouwgrond.

Neem beeldmateriaal op in de presentatie. Dit maakt het voor kopers zichtbaar. De volgende stap is het bezoeken van de bouwgrond. Kopers kunnen tijdens dit bezoek zowel een architect en/of aannemer meenemen.

Succesvol bouwgrond verkopen Den Haag

Grond is een waardevol bezit en een veilige investering. Grond is interessant voor particuliere beleggers en investeerders. U kunt grond kopen om later een appeltje voor de dorst te hebben, terwijl anderen graag bouwgrond verkopen Den Haag om verder te kunnen investeren. Bij zowel het kopen als verkopen van bouwgrond Den Haag kunt u behoefte hebben aan onafhankelijk en professioneel advies. Want hoe pakt u ‘bouwgrond verkopen Den Haag’ precies aan? Waar moet bouwgrond aan voldoen om de interesse van kopers te wekken? Bouwgrond verkopen Den Haag is een proces waarbij u niet over een nacht ijs gaat. Het inschakelen van extern advies heeft als voordeel dat de adviseur u veel werkzaamheden uithanden neemt. Het samenstellen van een presentatie dient zorgvuldig te gebeuren. De adviseurs van Investment Corporation Holland zijn u van dienst bij het verkopen van uw bouwgrond in Den Haag. Binnen de organisatie is ruime kennis van de plaatselijke woon- en bedrijfsmarkt aanwezig. Goede contacten binnen de gemeente maken het mogelijk om de onderliggende bestemmingsplannen en eventuele geplande wijzigingen te controleren en indien noodzakelijk op te volgen. De locatie van de bouwgrond wordt bekeken, waarbij aandacht wordt besteed aan de nabijheid van woonwijken of bedrijfsterreinen. In combinatie met uw wensen wordt een zoekprofiel samengesteld, waarmee een geschikte koper of verkoper wordt gezocht.

Eerlijk en onafhankelijk advies bouwgrond verkopen Den Haag

Bouwgrond die u in het verleden heeft gekocht en/of via een erfenis in handen heeft gekregen is waardevast. Het is een bekendstaand feit dat grond meer zekerheid biedt dan beleggen op de beurs of investeren in start-ups. Heeft u de bouwgrond die u nu wilt verkopen gekocht met een langetermijnvisie? Afhankelijk van de lokale omstandigheden op de woningmarkt kan het advies gegeven worden om bouwgrond verkopen Den Haag nog even uit te stellen. De waarde kan in de nabije toekomst verder toenemen, waardoor uw rendement verder geoptimaliseerd wordt. Het voordeel van uzelf te laten adviseren bij bouwgrond verkopen Den Haag kan soms verrassende inzichten opleveren. Waar u misschien op korte termijn wilt verkopen omdat u een andere investering op het oog heeft, zijn de adviseurs van ICH open en eerlijk in de adviezen die gegeven worden.

Meer informatie over bouwgrond verkopen Den Haag

Verkoopt u een bouwkavel in Den Haag? Bent u op zoek naar de ideale locatie om uw droomhuis of bedrijfspand te bouwen? Investment Corporation Holland gaat samen met u op zoek naar een geschikte koper of bouwlocatie in Den Haag en omgeving. Doe uw voordeel door gebruik te maken van deskundige en professionele kennis van alles wat vastgoed gerelateerd is. De adviseurs doorlopen met u het volledige proces en zorgen ervoor dat u uw bouwgrond in Den Haag zorgeloos verkoopt. Samen met u worden, indien gewenst, gesprekken en onderhandelingen gevoerd met potentiële kopers. De adviseurs houden de documentatie overzichtelijk en laten de verkoop gestructureerd verlopen. Ook uw bouwgrond verkopen Den Haag kunt u met vertrouwen uitbesteden aan de ervaren adviseurs van ICH. Meer weten of een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? U kunt Investment Corporation Holland telefonisch bereiken. Skypen of een e-mail sturen zijn eveneens mogelijk. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt gekeken naar uw wensen en de mogelijkheden om uw bouwgrond in Den Haag op succesvolle wijze te verkopen.

Bouwgrond verkopen Den Haag FAQ

Hier vindt u de meest gestelde vragen over bouwgrond verkopen Den Haag. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie ontvangen over een investeerder zoeken? Stel uw vraag via het contactformulier en u ontvangt zo spoedig een antwoord.

1. Kan ik bouwgrond in Den Haag verkopen?

Ja, wanneer u (bouw)grond in uw eigendom heeft dan kunt u besluiten om de betreffende kavel te koop aan te bieden. Dit kunt u zelfstandig doen of door inschakeling van ervaren adviseurs, die bekend zijn met de vastgoedmarkt in Den Haag en omgeving.

2. Waar let ik op bij het verkopen van bouwgrond op?

Verkoopt u zelfstandig? Maak dan een duidelijke presentatie van de bouwgrond. Wees volledig met het geven van informatie. U kunt foto’s publiceren en de kenmerken van de kavel opsommen. Geef ook een omschrijving van de locatie omgeving en vermeld welke voorzieningen en faciliteiten aanwezig zijn.

3. Is het mogelijk om zelfstandig bouwgrond in Den Haag te verkopen?

Ja, als u tijd neemt en de weg weet die bewandelt moet worden om onroerend goed te verkopen dan kunt u het hele traject zelfstandig afleggen. U kunt ook kiezen voor zekerheid en de hulp van ervaren adviseurs inschakelen. Deze nemen u veel werk uithanden en u bent zeker van een professionele presentatie en afhandeling van de verkoopovereenkomst.

4. Waarom verdiep ik me in het bestemmingsplan bij het verkopen van bouwgrond?

Voor een geïnteresseerde koper is het bestemmingsplan van belang. Wanneer iemand een kavel koopt met de achterliggende gedachte een woning te bouwen, dan moet het perceel een woonbestemming hebben. Indien uw stuk grond een agrarische bestemming heeft, dan kan er in de meeste gevallen wel gebouwd worden, maar moet de gemeente eerst een omgevingsvergunning afgeven. Dit betekent extra papierwerk en voor een koper extra kosten. Het is op voorhand ook niet altijd zeker of de gemeente de benodigde omgevingsvergunning verstrekt. Het is in uw voordeel wanneer een koper vraagt naar het bestemmingsplan en u daar adequaat en actueel op kan antwoorden.

5. Kan ik een potentiële koper adviseren alvorens het perceel te bezichtigen?

Niet alle potentiële kopers hebben ervaring met het kopen van een kavel en/of zelfbouw. Niet iedereen ziet de mogelijkheden op een kale kavel. U kunt geïnteresseerden adviseren om een architect of bouwspecialist mee te nemen naar de bezichtigen. Deze hebben ervaring en kunnen de potentiële koper meer inzicht geven in zowel de mogelijkheden als beperkingen.

6. Moet ik zelf een verkoopovereenkomst maken?

Nee, onroerend goed zoals bouwkavels worden door middel van een notariële akte verkocht en gekocht. In principe stelt de koper een notaris aan die verkoopakte opstelt en waar u de originele akte ondertekend.

7. Kan ik de verkoop van bouwgrond in Den Haag uitbesteden?

Ja. De ervaren adviseurs en specialisten van ICH in Den Haag zijn u hierbij van dienst. Er wordt een professionele presentatie gemaakt en contacten met potentiële kopers worden u eveneens uithanden genomen. Tijdens een bezichtiging gaat de adviseur samen met of namens u naar de kavel.