Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voor u, als investeerder, kan het investeren in een bedrijfspand of onroerend goed in Duitsland een interessante manier zijn om risico’s te spreiden. Hierbij heeft u de kans op een hoger rendement. In tegenstelling tot veel andere Europese landen heeft de Duitse economie het de voorbije jaren niet slecht gedaan en kent groeipercentages die gemiddeld rond de 3% liggen. Dankzij veilige staatsobligaties met een uiterst lage rente heeft de Duitse overheid veel geld in het bedrijfsleven gepompt. Tel daarbij op de positie die het land inneemt als het gaat om groene energie en duurzame bedrijfstoepassingen dat maakt dat het aankopen en verkopen van onroerend goed in Duitsland een bijzonder lonende investering is.

Bedrijfspand of onroerend goed kopen of verkopen in Duitsland?
Bedrijfspand of onroerend goed kopen of verkopen in Duitsland?

Waarom is een bedrijfspand of onroerend kopen of verkopen in Duitsland interessant?

Beleggen en/of investeren in vastgoed is doorgaans een solide investering die op termijn altijd zijn geld terug opbrengt. Heeft u te maken met huurders dan kunt u veelal direct na de investering rekening op een maandelijkse cashflow. Door te investeren in Duitsland heeft u goede kansen op een hoog rendement. In Duitsland is de hypotheekrente lager dan in Nederland en de meeste banken geven ook geen 125% van de woningwaarde als hypotheekbedrag. Hierdoor is het nog altijd zo dat de meeste Duitsers een woning huren en wellicht in een latere fase van hun leven tot kopen overgaan. De huurdersmarkt is groot en zeker in de verstedelijkte gebieden zijn goede bedrijfspanden en onroerend goed in trek om te (ver)huren. Zeker als u investeert in zakelijk onroerend goed bent u zeker van lang lopende huurcontracten en een navenante bron van inkomsten.

Onroerend goed kopen Duitsland / Onroerend goed verkopen Duitsland – Waar let u op bij het kopen of verkopen van onroerend goed in Duitsland?

Onroerend goed en bedrijfspanden zijn zo gekocht, maar het is verstandiger om verder te kijken dan dat mooie pand wat voor weinig op de markt te koop wordt aangeboden. Hoe ziet de regio eruit, hoe zit het met het groeipotentieel en hoe liggen de gemiddelde verhuurprijzen voor gelijkwaardige panden in de omgeving. Belangrijke vragen die u graag beantwoord wilt zien voordat u een beslissing neemt om net in dat ene bedrijfspand te investeren. Veel Duitse plattelandsregio zien het inwoneraantal teruglopen, wilt u zeker zijn van een maximaal haalbaar rendement dan is het niet altijd aan te raden om in deze omgeving te investeren.

Bedrijfspand kopen Duitsland / Bedrijfspand verkopen Duitsland – Duits onroerend goed en bedrijfspanden zijn populaire investeringen

Met de waardestijging van het Duitse vastgoed zijn investeringen in zowel bedrijfspanden als ander onroerend goed steeds meer geliefd, ook bij de particuliere investeerder. De positieve economische vooruitzichten spelen daarbij vaak een doorslaggevende rol. Waar vroeger alleen grote investeringsfondsen zich op de vastgoed markt begaven kunt u tegenwoordig als particuliere investeerder hoge rendementen behalen met de aan- of verkoop van Duits onroerend goed. Met name in en rondom grote steden als Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Keulen, München en Stuttgart floreren investeringen in bedrijfspanden en onroerend goed. Bovendien kent het land een relatief lage werkloosheidsgraad waardoor potentiële huurders in staat zijn om de maandelijkse huurtermijnen stipt te voldoen. Wilt u weten welke investeringen in Duits onroerend goed voor u interessant kunnen zijn? Neem dan contact met ons op.