Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tegenwoordig zijn bedrijfspanden interessante investeringsobjecten. Wilt u een bedrijfspand kopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht? Of wilt u juist uw bedrijfspand verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht? Voor investeerders zijn dit de meest interessante steden. Dit heeft verschillende redenen:

  • In deze steden is de minste leegstand, de bezettingsgraad is dus hoger.
  • Hier wonen veel mensen.
  • Grondprijs ligt in deze steden hoger.
Bedrijfspand kopen of verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht?
Bedrijfspand kopen of verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht?

Bedrijfspand kopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht?

Er worden via ons off-market verschillende bedrijfspanden aangeboden in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Bent u investeerder en wilt u een bedrijfspand kopen in deze steden? Dan kunt u uw gegevens via het contactformulier achterlaten. We horen graag de volgende zaken:

  • Minimale yield.
  • Minimale bezettingsgraad.
  • Minimale en maximale investering.
  • Locaties die uw voorkeur hebben.
  • Eventuele extra criteria waaraan de bedrijfspanden in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht moeten voldoen.

Bedrijfspand verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht?

Bent u eigenaar van een bedrijfspand in bovengenoemde steden? Wilt u het bedrijfspand verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht? Verschillende investeerders hebben zich bij ons aangesloten en aangegeven naar wat voor onroerend goed in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht of andere steden in zowel Nederland als het buitenland naar op zoek zijn. Zo hebben zich ook een groot aantal investeerders zich aangesloten bij Investment Corporation Holland, die op zoek zijn naar bedrijfspanden in Berlijn, Keulen, Munchen, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Dortmund of Dusseldorf.

Wij zoeken vooral naar eigenaren van vastgoed in de steden Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Dergelijk vastgoed is vooral interessant, wanneer u bereid bent een goed rendement te betalen en daarnaast ook voor een meervoud aan jaren een contract wilt afsluiten met de nieuwe eigenaar van het vastgoed.

Vastgoed kopen of verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht?

U kunt vrijblijvend contact opnemen, wanneer u vastgoed wilt kopen of verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht.

Bedrijfspand kopen of verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen over een bedrijfspand kopen of verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer informatie ontvangen over een bedrijfspand kopen of verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht? Stel uw vraag via het contactformulier en u ontvangt zo spoedig een antwoord.

1. Waarom is het interessant om een bedrijfspand te kopen of verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht?

De grote steden zijn de gebieden met de meeste bedrijfsmatige activiteiten en inwoners. Het kopen of verkopen van een bedrijfspand in deze steden is aantrekkelijk voor een grote groep investeerders en beleggers. De bezettingsgraad is over het algemeen hoger dan in de buitengebieden en de grondprijs ligt eveneens hoger dan wanneer u een bedrijfspand buiten de stad koopt.

2. Hoe kan ik een bedrijfspand kopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht?

Het actuele aanbod bedrijfspanden in steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht is divers. Als u een bedrijfspand wilt kopen kunt u het beste beginnen met uw wensen op papier te zetten. Welke locatie heeft u precies in gedachten? Waar moet het betreffende pand aan voldoen? Zoekt u een winkelruimte of gaat uw voorkeur eerder uit naar een kantoorpand of een bedrijfsruimte? Wat is het minimale en maximale bedrag dat u wilt investeren? Factoren die stuk voor stuk een rol spelen bij het gericht zoeken naar een geschikt bedrijfspand.

3. Hoe kan ik mijn bedrijfspand verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht?

Investeerders en beleggers hebben interesse in bedrijfsonroerendgoed goed. Zowel grote kantoorpanden, als kantoorverzamelgebouwen, winkelruimtes en bedrijfsruimtes worden regelmatig als investering gekocht. Daarnaast is het voor investeerders ook interessant om een bedrijfspand aan te kopen wat direct wordt terug gehuurd door u als huidige eigenaar. Een investeerder is dan meteen verzekerd van inkomsten.

4. Waar moet mijn bedrijfspand aan voldoen als ik het wil verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht?

Bij het verkopen van een bedrijfspand komen behoorlijk wat zaken op u af. Een investeerder zal graag inzage willen in de gegevens die op het pand van toepassing zijn. Dit kan gerealiseerd worden door een presentatie te (laten) maken. Wees duidelijk en vergeet daarbij niet om ook een omschrijving van de directe omgeving te maken. Beeldmateriaal is eveneens belangrijk en uw bedrijfspand zal door een onafhankelijke taxateur op waarde bepaald moeten worden. U kunt daarna een vraagprijs bepalen. Hierbij kunt u rekening houden met de prijzen waarvoor gelijkwaardige bedrijfspanden in uw omgeving te koop staan en/of meer recentelijk zijn verkocht.

5. Wat zijn de voordelen van een bedrijfspand kopen of verkopen in de grote steden?

Bedrijfspanden in de grote steden zijn in trek. Zowel gevestigde ondernemers als startups zoeken geschikte ruimte om een bedrijf vorm te geven en/of uit te kunnen breiden. Om leegstand tot een minimum te beperken is het voor investeerders vooraf goed om te weten welk soort bedrijfsonroerendgoed goed in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht veel gevraagd is. Huurcontracten worden doorgaans voor een bepaald aantal jaren overeengekomen, waardoor u zeker bent van huurinkomsten en een bepaald rendement.

6. Wat zijn de nadelen van een bedrijfspand kopen of verkopen in de grote steden?

Het kan gebeuren dat er meer vraag is naar andere bedrijfspanden dan hetgeen u wilt verkopen. De verkooptijd kan dan langer duren dan dat u in eerste instantie verwachtte. Voor investeerders die een bedrijfspand aankopen is het bereiken van de juiste huurder onmisbaar. Leegstand komt een bedrijfspand over het algemeen niet ten goede en u bent gebaat bij een vlotte verhuur. Ga de achtergrond van een eventuele huurder na, waarmee u voorkomt dat de huurbetalingen achterwege blijven en u dure tijd moet investeren in gerechtelijke procedures.

7. Hoe is de verkoop van een bedrijfspand belastingtechnisch geregeld?

Het verdient de aanbeveling om u door uw accountant of een fiscaal adviseur te laten adviseren over de mogelijke belasting en btw-regels. In de meeste situaties is de verkoop van een bedrijfspand vrijgesteld van btw, terwijl het aan de andere kant voordeliger kan zijn om de verkoop toch met btw te belasten. Bedrijfspanden die korter dan twee jaar geleden voor het eerst in gebruik zijn genomen zijn vrijgesteld van btw. Als u als ondernemer een bedrijfspand verkoopt dat niet nieuw is en langer dan twee jaar geleden in gebruiken genomen dan moet er btw in rekening worden gebracht. Er zijn ook mogelijkheden om onder meer de kosten die u maakt bij de verkoop van uw bedrijfspand van de voorbelasting af te trekken. Omdat de koper en verkoper onderlinge afspraken kunnen maken over de btw is fiscaal advies nodig. Hiermee voorkomt u onnodige moeilijkheden met de Belastingdienst.

8. Wat zijn de marktontwikkelingsgegevens van bedrijfsonroerendgoed goed in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht?

Hiervoor is de Prijsindex voor Commercieel Vastgoed ontwikkeld. In deze index kunt u de prijsontwikkeling van commercieel vastgoed volgen sinds 1990. Om actueel te zijn en blijven wordt de index halfjaarlijks geactualiseerd. De index geeft de kantorenmarkt, winkelmarkt en bedrijfsruimtemarkt in aparte cijfers weer.

9. Wat moet ik nog meer weten over een bedrijfspand kopen of verkopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht?

Als u een bedrijfspand wilt kopen of verkopen in steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht kunt u een beroep doen op de ervaren adviseurs van Investment Corporation Holland. Bij de onderneming zijn verschillende investeerders aangesloten die gespecialiseerd zijn in bedrijfsonroerendgoed goed. Aan de hand van een zoekprofiel of een zoekopdracht wordt selectief gezocht naar een bedrijfspand of een investeerder dat of die past bij uw wensen. Door gericht te werk te gaan wordt voorkomen dat u lang bezig bent met uw zoektocht. U ontvangt een compleet voorstel met de nodige documentatie en beeldmateriaal. Het spreekt voor zich dat u inzicht krijgt in de lokale markt waar het betreffende bedrijfspand is gesitueerd. Indien gewenst voeren de ICH adviseurs samen of namens u de onderhandeling. U kunt rekenen op een prima prijs-kwaliteitsverhouding.